Mysliwi, polowania itd. itp.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

To pierwszy screen zaraz po regeneracji i jezdzie miejskiej.

Bardzo mi sie podoba ta wartosc ujemna zmierzonego. Wiec co sadza mu ucieka sama, bez kontroli nad tym sterownika.

No i moje ulubione 5,4/61,3=0,0880913539967374 8)
    Nie, to nie jest sytuacja kiedy auto stalo wlaczone przez godzine
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Czy są pośród OCPków myśliwi, bo mam parę pytań:
    - czy mięso sarny, jelenia należy badać na jakieś choroby przed spożyciem, znajomy który poluje powiedział mi że bada się tylko dzika, reszty nie bo nie ma chorób które zagrażają człowiekowi, zacząłem się zastanawiać czy np. taka sarna może mieć wściekliznę...
    - jakie warunki trzeba spełnić, aby otworzyć skup dziczyzny, szukałem informacji, ale w internecie są one zdawkowe.

Komentarz

• maymer
      Elegance
      • 2010
      • 839

Re: Mysliwi, polowania itd. itp.

Zamieszczone przez natash
      Czy są pośród OCPków myśliwi, bo mam parę pytań:
      - czy mięso sarny, jelenia należy badać na jakieś choroby przed spożyciem, znajomy który poluje powiedział mi że bada się tylko dzika, reszty nie bo nie ma chorób które zagrażają człowiekowi, zacząłem się zastanawiać czy np. taka sarna może mieć wściekliznę...
      - jakie warunki trzeba spełnić, aby otworzyć skup dziczyzny, szukałem informacji, ale w internecie są one zdawkowe.
      Ad. 1 istotnie bada się tylko dzika, przed badaniem można zjeść wątróbkę, która zawsze jest zdrowa, sarny i jelenia badać nie trzeba
      Ad. 2 tu nie mam pojęcia, ale mogę spróbować się czegoś dowiedzieć :wink:

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

A propo sarniny, takie choroby jak np. wścieklizna, nie znam się pytam, czy tylko włosienica to zagrożenie dla człowieka, dlatego tylko bada się dzika?

Co do pkt. 2 to bardzo mnie interesuje, jak możesz dopytaj.

Komentarz

• maymer
          Elegance
          • 2010
          • 839

Zamieszczone przez natash
          A propo sarniny, takie choroby jak np. wścieklizna, nie znam się pytam, czy tylko włosienica to zagrożenie dla człowieka, dlatego tylko bada się dzika?

Co do pkt. 2 to bardzo mnie interesuje, jak możesz dopytaj.
          Też jakoś bardzo się w temacie nie orientuję wiem tylko, że włośnica jest niebezpieczna i dlatego bada się dzika przed spożyciem. Odpowiedzi na resztę nurtujących Cię pytań postaram się uzyskać od taty (myśliwego) jak wróci z urlopu

Komentarz

Pracuję...