Po raz kolejny pytanie do moderatorów działu giełda

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simekdg
    Classic
    • 2010
    • 26

Ja ostatnio walczyłem z "Siódemką" :twisted:
    Dostaję w czwartek wieczorkiem maila od firmy, że nadali paczuszkę dla mnie. Następnego dnia, tj. piątek, o 7.15 dostaję sms-a z 7-ki, że paczka jest u kuriera w doręczeniu. Ok. godz. 18-stej dzwonię na infolinię, gdzie dowiaduję się (po konsultacji z kurierem), iz paczuszka zostanie doręczona max do godz. 21.00. OK, czekałem. Ale się nie doczekałem. Ponieważ w sobotę musiałem raniutko się zerwać, poszedłem się myć i przed 23-cią już byłem w wyrku. Ledwo przyłożyłem głowę do podusi, a tu mnie zrywa telefon :shock: Tysiące myśli, co się komuy w rodzinie stało, że dzwoni o tej porze, a to tylko kurier informuje, że jest gotowy do mnie przyjechać i może być za kilkanaście minut. Uprzejmie ( :klnie: :klnie: :klnie: ) go poinformowałem, że o tej porze to może mnie w pocałować, a nie doręczać paczki.
    W sobotę na infolinii za namową konsultanta uzgodniliśmy doręczenie paczki w poniedziałek po 18-stej, bo nie będzie nikogo w domciu Ponoć konsulant wprowadził tę informację dla kuriera o porze doręczenia do systemu.
    W poniedziałek o 9.10 rano dzwoni kurier, że jest pod bramą, ale ona jest zamknięta. Akurat miałem ważne spotkanie i informuję gościa, że jestem 100 km od domciu i nie dam rady dojechać, na co on uprzejmie ( :bicsie ) poinformował mnie, że drugi raz to nie ma zamiaru przyjeżdżać :fuck1
    Nie miałem czasu wdawać się ani w polemikę ani szukać rozwiązań Umówione było doręczenie po 18-stej więc przyjedzie... oj byłem naiwny...
    Jak wróciłem do domciu po 17-stej sprawdziłem na stronie www 7-ki, że ok. 13-stej kurier usiłował doręczyć paczkę, tyle że ja odmówiłem jej przyjęcia :klnie: :klnie: :klnie: Chyba się we mnie z lekka zagotowało. Na infolinii usłyszałem, że kurierzy pracują do 18-stej, więc nie było możliwości umówienia się na doręczenie po tej godzinie. I nie pomogło, że kurier chciał w piątek doręczać paczkę po 23.00 Coś musiało mi się przewidzieć i tyle... Ciśnienie podskoczyło mi chyba na maksa, i przelałem na maila to co myślałem o firmie. Paczka bez żadnego uprzedzenia zostało doręczona w środę o godz. 18.20 !!!
    ale moja opinia o tej firmie... :twisted: :klnie: :diabelski_usmiech :klnie: nie nadaje się do publikacji.
  • gregor6
    Rider
    • 2008
    • 488
    • Volkswagen

Zaglądam dzisiaj do działu Ogłoszenia kupię/sprzedam - auto/moto bo widziałem że ktoś sprzedaje podobne auto do mojego (tylko młodsze) i ciekaw byłem ceny. Ogłoszenie zaakceptowane. Czytam. Ceny nie ma, użytkownik zarejestrował się wczoraj i był całe 7 minut na forum i tylko ten jeden raz zapewne wystawiając ogłoszenie.
    I tutaj moje pytanie.
    Obowiązuje jeszcze jakiś regulamin giełdy :?:

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Re: Po raz kolejny pytanie do moderatorów działu giełda

Zamieszczone przez gregor6
      Zaglądam dzisiaj do działu Ogłoszenia kupię/sprzedam - auto/moto bo widziałem że ktoś sprzedaje podobne auto do mojego (tylko młodsze) i ciekaw byłem ceny. Ogłoszenie zaakceptowane. Czytam. Ceny nie ma, użytkownik zarejestrował się wczoraj i był całe 7 minut na forum i tylko ten jeden raz zapewne wystawiając ogłoszenie.
      I tutaj moje pytanie.
      Obowiązuje jeszcze jakiś regulamin giełdy :?:
      Obowiązuje, ktoś dał ciała.
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• gregor6
        Rider
        • 2008
        • 488
        • Volkswagen

Zamieszczone przez misiekwaw
        Tak tylko pytam :diabelski_usmiech A tak z ciekawości to ile osób moderuje ten dział aktualnie :?:

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez gregor6
          Zamieszczone przez misiekwaw
          Tak tylko pytam :diabelski_usmiech A tak z ciekawości to ile osób moderuje ten dział aktualnie :?:
          Kto ma chwile to moderuje
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• spacewalker
            Elegance
            • 2012
            • 943

A że tak zapaytam.... , Wy moderujący to macie pierszeństwo wglądu do ogłoszenia zanim zostanie zaakceptowane, nikt go nie widzi ?

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez spacewalker
              A że tak zapaytam.... , Wy moderujący to macie pierszeństwo wglądu do ogłoszenia zanim zostanie zaakceptowane, nikt go nie widzi ?
              a że tak odpowiem, jak bez wglądu w ogłoszenie mielibyśmy ocenić jego zgodność z regulaminem?
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• spacewalker
                Elegance
                • 2012
                • 943

Czyli macie tzw prawo pierwszeństwa zakupu ...troche nie fair moim zdaniem, bo jak są okazje to wyłapujecie co lepsze.

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

Czyli macie tzw prawo pierwszeństwa zakupu ...troche nie fair moim zdaniem, bo jak są okazje to wyłapujecie co lepsze.
                  ROTFL
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

spacewalker, na Twoim miejscu zacząłbym się powoli stąd wypisywać z takim podejściem :lol:
                    dno...
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• _tm_
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 2333
                      • Superb III (3V3)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jasne, wyłapujemy te okazje i potem sprzedajemy drożej. No tekst miesiąca normalnie .
                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                      -------------------------------------------------------------------------
                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Puchacz
                        Moderator
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 1192
                        • Superb III (3V3)

ja to nawet nic nie robie tylko siedze i poluje na takie okazje i specjalnie ich nie akceptuje tylko wykupuje wcześniej. Na swoim koncie mam juz 14 aut i 300 części do Octavii.

Lekko zaleciało poziomem onetu... Zamykam.

Ps. gregor6 dzięki za spostrzegawczość i uwagę! Każdy popełnia błędy...
                        Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

Pracuję...