NIE KUPUJCIE ZAROWEK LED DO OCTAVII II OD -LEC- NA Allegro

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rav85
    Classic
    • 2013
    • 1

Witam

Robię porządek na działce po budowie, w związku z tym mam do sprzedania:
    Pustaki stropowe ( dwie dziury ), 1zł za sztukę, jedna paleta, ok 80 szt.
    Stemple sprzedane
    link do ogłoszenia.

Dla OCP cena 50zł za wszystkie gary, tylko zabierzcie mi to z działki :?

Kontakt PW, gg , tel. podam na PW
  • simonn23
    Classic
    • 2011
    • 4

Szanowni Klubowicze!!!

Przestrzegam przed zakupem PSEUDOLedow od uzytkownika o nazwie -LEC- na Allegro!!!

Po 2 miesiacach zarowki w postojowkach oraz oswietleniu lusterek w mojej Octawii II MY 2005 przepalily sie a podswietlenie tablicy rejestracyjnej zarowki mrugaja!!!!

Od tego pana kupilem caly komplet do Octawii tzn wszystkie zarowki od postojowek po oswietlenie wnetrza i bagaznika.
    teraz gdy pisze do tego pana nawet nie raczyl odpisac i wciaz bedzie nabijal ludzi w butelke sprzedajac "super trwale" zarowki ktore przepalaja sie po kilku tygodniach ( a wspomne ze mam swiatla do jazdy dziennej i jezdze na zwyklych swiatlach tylko wieczorami)
    Po wyjeciu zarowki okazalo sie ze styki sa tak slabo przylutowne ze po prostu odpadaja!!!

NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    simonn23

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Ten Lec, od którego ja kupuję Led'y (nie przez allegro) to porządna firma i póki co strzeliło mi bezproblemowe 20kkm użytkowania... Chłamu nie wciska, wielu znajomych u Niego bierze.

Jedna postojówka mi padła nie dość, że poszła na gwarancji to jeszcze przycięliśmy zasilanie bo dostawała za dużo V i miała prawo. Sprawdzałeś u siebie ?
      Mruganie = spitolony montaż (sorry). W to:
      Zamieszczone przez simonn23
      Po wyjeciu zarowki okazalo sie ze styki sa tak slabo przylutowne ze po prostu odpadaja!!!
      i w brak kontaktu nie wierzę - u Lec'a oryginalnego (nie wiem, Twój z allegro to ten sam) to po prostu niemożliwe. Żyje z tego i dba o markę...

Komentarz

• tomek_poznan
        Ambiente
        • 2012
        • 213

Czesc Mistrzu, dziekuje ze ostrzegasz przede mna innych na OCP - chwalebne.....

Skoro piszesz takie farmazony tzn ze o ledach nie wiesz nic...
        Juz nie wspominajac ze najwyczajniej wprowadza ludzi wblad a jednoczesnie mnie oczerniasz.. o tym dalej.

do rzeczy:

11 grudnia 2011 kupiles:

c5W 36mm (rejestracja)
        w5w 2xSMD (postoje lub inne miejsca)

21 marca '12 kupiles zarowki do wnetrza (c5w 43mm i 39mm, postojowki do lampki przedniej wnetrza)
        2 czerwca kupiles kolejne postojóweki *tym razem 3 ledowe*

patrzac na powyzsza liste zarowki do rejestracji kupiles 11 grudnia, zakladajac ze nie trzymales ich w szufladzie to jednak minelo sporo wiecej czasu niz 2 miesiace...

mozna rowniez zalozyc ze na postoje trafily z tego samu zakupu....

kolejna mozliwosc ze zalozylesz do lusterek z zakupu 21 marca - rowniez minelo sporo wiecej niz 2 miesiace...

Jedyne maile ktore od Ciebie kolego dostalem przyszly do mnie 19 grudnia i na oba dostales odpowiedzi, nastepnie 21 marca dot wnętrza. W pierwszyn pytales i biegunowosc zarowek , pisales ze nie masz woltomierza.... w drugim czy cos sie stanie jak zalozysz zarowki na odrót , trxeci dotyczyl zarowek do wnetrza ...

A teraz pokaz mi Pan palcem te maile na ktore rzekomo nie odpisalem...
        musialbym byc totalbym idiotą aby olac kogos kto pisze do mnie ze jest z OCP (pomijajac ze nikt nie pozostaje bez odpowiedz na maile...)

kolejna sprawa kupowales najtansze zarowki, juz nic tanszego nie mam. Za cena idzie jakosc, na opakowaniu jest rowniez informacja o tym na jakim napieciu powinny byc stosowane.... a na jakim pracowaly ? zakladajac ze nawet woltomierza nie masz to nalezy zalozyc ze do VCDS tez nie zagladales....

postojowki przednie moj drogi pracuja u ciebie na 13,6V, oswietlenie rejestracji pracuje na 13,2V.... a na opakowaniu jak i w opisie jak wół napisane ze pod 12V, right ?

a wystarczylo poczytac:

w opisach rowniez na allegro tez staram sie podobne informacje umieszczac...

a jak myslales ze kupisz zarowki po 12-14 zł za sztuke i puscisz je prawie na 14V i beda wieczne to jestes naiwny i tyle - zarowki canbusowe - a postojówki w szczegolnosci - nie maja jak odprowadzac skutecznie ciepla wiec aby dzialaly dluzej trzeba je puscic na jak najniszym napieciu. Ja osobiscie puszczam na 40% fabrycznego ( 8-10V ) swiecia tylko ciutke slabiej i maja sie dobrze).

Nigdzie nie ukrywam ze postoje to slabe ogniwo....

A tobie kolego cos moge powiedziec - trzeba bylo walic negatywa skoro jest tak zle a nie biadolic po forach. Na allegro jest cala masa jeszcze tanszej chinszczyzny - kupuj i doceniaj "jakosc".

a jak chcesz to Ci sprzedam lampki dectane do rejestracjiz gwarancja lifetime - tylko one nie kosztują 15 zł....

a na koniec to jak ? wszystko sie naraz spalilo ? jakis dziwny zbieg okolicznosci....

ehhh

[ Dodano: Sro 05 Wrz, 12 21:50 ]
        Zamieszczone przez dato
        Zamieszczone przez simonn23
        Po wyjeciu zarowki okazalo sie ze styki sa tak slabo przylutowne ze po prostu odpadaja
        zapewne chodzi o odklejone sciezki wskutek temperatury, bo tam zadnych styków nie ma....

kolega kupil w ciemno , powkladal jak mu sie wydawalo ze bedzie ok i niewiedza na temat wlasnego samochodzu wlasnie wychodzi....

ps
        sorry za literowki ale pisalem w pospiechu

Komentarz

• Wally
          RS
          • 2012
          • 3790
          • Volkswagen

Zamieszczone przez tomek_poznan
          Czesc Mistrzu, dziekuje ze ostrzegasz przede mna innych na OCP - chwalebne.....
          i cała reszta wyjaśnienia

nie ma to jak dwie strony medalu :diabelski_usmiech
          Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
          => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
          => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
          "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• hubi2000
            Rider
            • 2010
            • 601

Predzej czy pozniej te ledy ktore oszukuje CAN BUS sie przepalaja
            Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• tomek_poznan
              Ambiente
              • 2012
              • 213

predzej czy czy pozniej i zwykla wolframowa sie przepali, nic nie jest wieczne.

odpowiednio jednak dobrana zarowka ledowa i odpowiedniej jakosci + odpowiednio ustawione napiecia lub mozliwosc odprowadzanie ciepla (istotnym czynnikiem jest kubatura lampki) i mozna osiagac sensone czasy ekploatacji.

przy o2 przed liftem mozna w vcds procentowo ustawiac napiecie wiec wogole jest luksus, poliftowa ma juz predefiniowane napiecia i mozna zejsc tylko na 12V, ale w polaczeniu z fabryczymi DRL problem w zasadzie tez znika. Chyba ze ktos nocami jezdzi duzo , ale wtedy mozna mechanicznie napiecie obnizyc (diody prostownicze itp itd - sie placi sie ma i nie narzeka.....) albo wkladac moduly z wyszej polki i za inne pieniadze....

Komentarz

• hubi2000
                Rider
                • 2010
                • 601

predzej czy czy pozniej i zwykla wolframowa sie przepali, nic nie jest wieczne.

odpowiednio jednak dobrana zarowka ledowa i odpowiedniej jakosci + odpowiednio ustawione napiecia lub mozliwosc odprowadzanie ciepla (istotnym czynnikiem jest kubatura lampki) i mozna osiagac sensone czasy ekploatacji.

przy o2 przed liftem mozna w vcds procentowo ustawiac napiecie wiec wogole jest luksus, poliftowa ma juz predefiniowane napiecia i mozna zejsc tylko na 12V, ale w polaczeniu z fabryczymi DRL problem w zasadzie tez znika. Chyba ze ktos nocami jezdzi duzo , ale wtedy mozna mechanicznie napiecie obnizyc (diody prostownicze itp itd - sie placi sie ma i nie narzeka.....) albo wkladac moduly z wyszej polki i za inne pieniadze....
                Dokladnie
                ale wkladac zwykle LEDY i sie nie przejmowac bledami
                Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• tomek_poznan
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 213

zwykle tez nie sa czesto wolne od wad - zle dobrane dzielniki napiecia (aby swiecily jak najmocniej) lub zerowe zabezpieczenie przed wilgocią...

nie nalezy oczekiwac od zaroweczek za 2-3 zł z alledrogo ze beda wieczne.... mialem kiedys sam jak bylem zielony jeszcze w O1 - po tygodniu zaczela mrugac....

sa rozne metody i sposoby - opisalem je z grubsza na stronie sklepu, moge opisac je tutaj jesli beda zainteresowani i padna pytania, - naprawde moza - ale moze nie w watku ktory nazywa sie tak jak sie nazywa.... mozna do mnie PW wysylac , dzwonic- podpowiem i wcale nie musza byc to moje produkty. Skody mam w malym palcu i na wszystkie pytania moge odpowiadac z marszu , z głowy - a jak czegos nie wiem to mowie otwarcie , jak cos jest do d... to tez nie mam obaw o tym powiedziec - nie zalezy na mi krotkotrwalym pompowaniu sprzedazy.

pozdr

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Zamieszczone przez hubi2000
                    Jak każde... Led dobrej jakości jako taki jest długowieczny, tu boli temperatura i elektronika sterująca...

Komentarz

• zepter00
                      RS
                      • 2008
                      • 2304

Według mnie całe te ledy w miejsce zwykłych żarówek, to wieś tuning i gra nie warta świeczki...ani to legalne (nie mówię o oświetleniu wnętrza) ani trwałe, ani ekonomiczne.
                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• spacewalker
                        Elegance
                        • 2012
                        • 943

Ja wsadziłem LED w postojowe , w nocy przynajmniej barwa jest taka sama jak Xenonu. Nie uważam tego za wieś.

Komentarz

• tomek_poznan
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 213

Zamieszczone przez zepter00
                          Według mnie całe te ledy w miejsce zwykłych żarówek, to wieś tuning i gra nie warta świeczki...ani to legalne (nie mówię o oświetleniu wnętrza) ani trwałe, ani ekonomiczne.
                          nie idzmy ta drogą :P kwestia gustu, priorytetów itp itd.... wirus w Twojej O1 rowniez nie jest ekonomiczny right ? a co do trwalosci to wystarczy wydac doslownie parenascie zlotycy wiecej aby miec rozwiazanie ktore nawet w przypadku oswietlenia zewnetrznego troche podziala.

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

Wsadzenie Led pod Xenon właśnie bezdyskusyjnie poprawia "wieś tjunink" producenta powstały z połączenia Xenon z jajecznicą...

Komentarz

• andrzej111
                              L&K
                              • 2010
                              • 1391

Mam ma ledy w dziennych od Leca i już rok świecą, także z tą trwałością tragedii chyba niema
                              Mi też się nie podoba wpychanie ledów gdzie się tylko da, a do starych aut to już w ogóle, festyn po całości...
                              Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• simonn23
                                Classic
                                • 2011
                                • 4

tomek_poznan,

Tydzień temu pisałem jak ta sprawe rozwiazac i nie dostalem odpowiedzi, a co do jakosci to czy to bylo miesiac czy pół roku to nie mam roznicy zwykla zarowka za 1zl swiecilaby rok albo dluzej
                                Nie polece nikomu powtarzam nikomu zarowek od Ciebie!!!
                                simonn23

Komentarz

• tomek_poznan
                                  Ambiente
                                  • 2012
                                  • 213

jesli nie dostalem maila to i nie ma odpowiedzi... ponawia sie maila bo moze nie dotarł a nie strzela focha.

zwykla wolframowa zarowka za 1zł swieci i przy 5V i przy 20V i co z tego.....
                                  i to czy to sa zarowki ode mnie czy od iksinskiego nie zmieni nic w tym temacie.

masz pretensje do wiatru że wieje ? :P

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• simonn23
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 4

tomek_poznan,

A przepraszam jak pisalem do ciebie maila bo nie wiedzialem jak zamontowac to nie lasaka bylo mi o tym fakcie powiedzieć???
                                      Jezeli wedlug Ciebie 200zł wydane na zarowki PSEUDOLEDY robione w garazu to mało to widać jak szanujesz ludzi czyli swoich klientow i ich pieniądze.
                                      Ostatnie zarówki jakie kupiłem W5W 3SMD włozyłem do postojowek przednich i działay niecale 2 miesiace z czego jazdy bulo moze 2000tys km nocą bo uzywam swiatel do jazdy dziennej!!!
                                      I co uwazacie ze jest to normalne dać za 2 zarowki ponad 50 zł (razem z przesyłką) i po miesiącu je wywalić do kosza????
                                      A co z gwarancją???????????????????????????
                                      Wyslesz mi nowe ???? Napewno nie!!!! i tak jak mnie innych nabijasz w butelkę ze ze swoimi "super trwałymi zarówkami"
                                      simonn23

Komentarz

• tomek_poznan
                                        Ambiente
                                        • 2012
                                        • 213

jak dostaje maila z pytaniem to odpisuje na pytanie a nie dolaczam cala litanie dot. tego co klient ew. chcialby jeszcze wiedziec - po to informacje zawarte sa w opisach i na stronie aby ich nie powtarzac przy kazdej okazji. Po to tez sa informacje na opakowaniu aby kazdemu do glowy tego nie tłuc - wystarczylo przeczytac min, z opakowania - jest tam i o biegunowosci jak i o 12V....

zarowki pracowaly na zbyt wysokim napieciu, do tego klosz w o2 z postojem przed liftem jest maly wiec bylo tam goraca i mnie to wcale nie dziwi. Nie mniej jesli wystapilo to w okresie gwarancji to jak najbardziej wymieniam - wiec wysylaj i sie nie podniecaj bo Twoje zalozenia sa bledne - w okresie gwarancji wymieniam nawet jesli uzywales ich nieprawidłowo. I nie pisz ze za 200 zł kupiles i Cie wszystko popsulo bo demagogie uprawiasz...

Komentarz

• ahmed799
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6871
                                          • Ford

Kiedyś też kupiłem LEDy od tomek_poznan, i nie mogę złego słowa powiedzieć. Po rozpakowaniu i włożeniu LEDów jeden nie świecił ale po wysłaniu w ciągu 7 dni miałem cały nowy komplet w domu. Więc jak widać sprzedający podchodzi konkretnie do kupującego :!: :!: :!:

филип
                                          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• deco26
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 61

Zamieszczone przez hubi2000
                                            Przerabiałem już ze 2 komplety i przepalają się raczej prędzej niż później. I nie jest to kwestia, że diody się przepalają tylko elektronika oszukująca diagnostykę wysiada.

Komentarz

• cookiecrizp
                                              Ambiente
                                              • 2012
                                              • 119

jeżeli chodzi o kontakt z tomek_poznan, to mogę powiedzieć że był świetny - co prawda niechcący wysłał mi 2 ledy o różnych barwach ale bez problemu można było je wymienić bez dodatkowych kosztów (pomyłki się zdażają) a dotego nie było problemu gdy zmieniłem zdanie i poprosiłem o przysłanie Ledów z canbusem dopłacając parę zł.
                                              mam je włożone dość krótko więc o trwałości się nie wypowiem ale wypowiedzi simonn23, są dość śmieszne i napisane językiem 16 latka a nie 31latka i polegające raczej na tym zeby na sile kogos pobluzgac zamiast załatwic sprawe pożadnie.

irekk, z tym że ja raczej staram się uczyć tego co mi jest potrzebne i mimo wszystko próbuje robić sam to co jestem w stanie bo jest to większa duma patrząc na efekt końcowy - ale wjak coś spier***e to nie mam pretensji do całego świata
                                              Marcin
                                              RS

Komentarz

postojowki przednie moj drogi pracuja u ciebie na 13,6V, oswietlenie rejestracji pracuje na 13,2V.... a na opakowaniu jak i w opisie jak wół napisane ze pod 12V, right ?
                                                trzeba bylo moze przed kupnem koledze powiedziec, a calej sprawy by nie bylo.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 7723
                                                  • Volkswagen
                                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Golas27
                                                  trzeba bylo moze przed kupnem koledze powiedziec, a calej sprawy by nie bylo
                                                  jasne
                                                  tak samo jak z Amber Gold
                                                  wszyscy są winni

naprawdę czasem wystarczy poczytać, tym bardziej że na forum jest juz tyle napisane o LEDach i jak się przepalają
                                                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...