Ostatnio przegladajac ruskie forum znalazlem pare zdjec octavii 2 po lifcie "wersja camper". I po co komu przyczepa czy namiot czy specjalny samochod turystyczny: foto 1 foto 2 foto 3
jak kombi daje rade
właściciel tego pojazdu....rozumiem że raz tak można, ale ta plandeka i otoczenie wskazują na to, że on tak często robi.
Jak ma OII fl, to chyba go stać na byle jaki motel ....a nie spanie w bagażniku
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
:....rozumiem że raz tak można, ale ta plandeka i otoczenie wskazują na to, że on tak często robi.
Jak ma OII fl, to chyba go stać na byle jaki motel ....a nie spanie w bagażniku
"Jak ma OII fl to go stać" -
Dla niektórych jeszcze przez całe dekady, wóz jakim jeździ kierowca będzie wyznacznikiem jego statusu materialnego.
A może koleś jeździ po prostu często na ryby czy cokolwiek innego i w promieniu 300km nie ma motelu (Rosja to nie Polska gdzie od granicy do granicy jest 700km. Tam od miasta do miasta bywa 2000)
A może tak po prostu lubi?
Jak mu tak wygodnie, to niech się wysypia jak najlepiej.
kazik4x4, jak tacy fani Rosji jesteście , to się przeprowadźcie tam do lasu...ukradną wam na tych rybach auto i ryj obiją :P
Wóz nie jest wyznacznikiem stanu materialnego właściciela, bo może to być służbówka również, ale wtedy tymbardziej firma zapłaci przedstawicielowi za byle jaki motel w trasie ,a nie każe spać w bagażniku. Poza tym nie widzę tam wędki....
Poprostu - dla fanu jedną noc można tak kimnąć,oczywiście, ale to zdjęcia przedstawia m.in. specjalną plandekę, więc myślę, że ten koleś regularnie śpi w bagażniku po lasach. Jak ktoś lubi taki rodzaj turystyki to jego sprawa, niech mu będzie...poprostu wolałbym sobie kupić byle jaki furgon i przerobić na campera taniego, albo za parę tysięcy zł używaną przyczępkę kempingową i mieć "ciut' lepsze warunki, jak robi to się w sposób regularny.
kazik4x4, jak tacy fani Rosji jesteście , to się przeprowadźcie tam do lasu...ukradną wam na tych rybach auto i ryj obiją :P
Kolejny stereotyp Jak widać jesteś tego pełen Bez obrazy i urazy, ale mi się tak wydaje.
Jedź sobie do Rosji to zobaczysz, że najbardziej wydymać Cię może ten, co ma strzec Ciebie przed zbójcami w lesie.
Rosjanie to otwarci ludzie, przyjaźni i chętni do pomocy. Im dalej od wielkich i dużych miast pełnych łapówkarskiej policji i debili w stylu naszych nastoletnich "kiboli" mających się za narodowców, tym spokojniej. Podobnie jak u nas.
Podobny stereotyp w głowach mają Niemcy odnośnie Polski i Polaków.
kazik4x4, nie mam urazy, bo o co. Ale z drugiej strony, to, że przedstawiam pewien stereotyp, nie znaczy, że jestem ich pełen jak to określiłeś. W tym wypadku Ci się jednak wydaje :P
Nic nie mam do rosjan. Normalni obywatele są gościnni i mili, chlebem i wódą (zamiast soli) pewnie by witali, :wink:
Aczkolwiek dużo tam też wszelkiej maści cwaniaków (bo system ich tego uczył latami dłużej niż nas i sobie "jakoś" radzą), pewnie masz rację, że bardziej gnieżdzą się w miastach takie typy i typki.
Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia
coś jeszcze w tym temacie :?:
Chyba nic, poza tym, że pisałem że prędzej leb Ci urwą w dużym mieście niż w lesie w którym ta OII stoi.
Na marginesie - w Polsce TIRów nie kradna, ba nawet się o nie z policją nie strzelają. (akcja w Parolach z początku lat 2000)
W każdym kraju na tej zasranej planecie mogą wam wpierdolić w lesie, w mieście, gdziekolwiek.
Podejrzewam nawet, że łatwiej o wpierdol w niemieckim lesie od rozwydrzonych nastolatków niż w rosyjskim. Tam postawiłbyś dobry trunek i jeszcze miałbyś nieoczekiwaną imprezę i paru nowych kolegów.
Może facet lubi ryby, grzyby, polowania itd i robi sobie wyjazdy weekendowe.
Zawsze lepsza jedna noc w samochodzie niż bawienie się z namiotem.
Jak ma webasto to ma i ogrzewanie na postoju.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Aczkolwiek dużo tam też wszelkiej maści cwaniaków (bo system ich tego uczył latami dłużej niż nas i sobie "jakoś" radzą
System uczył ich też wielu innych rzeczy, mi. ogromnej gościny. Polecam przeczytać dowolna książkę Romualda Koperskiego, tam jest to dokładnie wytłumaczone. Napisał w niej jasno, że to nas system ukierunkował na Rosję tak jak chciał. Przedstawił ten naród jako niegościnny wrogi i niebezpieczny. System zrobił to ponieważ miał z tego korzyści.
BTW w książce Pojedynek z Syberią na wstępie Koperski fajnie opisał jak to bał się spać w Rosji i na czym polegało spanie w lesie, w kolejnych rozdziałach sam śmiał się z siebie. Polecam lekturę ! Kilka razy spałem w Octavi, czy jest to mniej komfortowe od hotelu przy autostradzie nie sądzę :wink:
Policja nadal szuka sprawców strzelaniny, do której doszło w piątek na wrocławskim osiedlu. Kilkunastu mężczyzn, ostrzelany samochód. Bieganina i zamieszanie - tak opisują ją świadkowie. - Przypuszczają, że to były porachunki – mówił na antenie reporter TVN24 Tomasz Kanik.
We Wrocławiu w biały dzień ostrzelano z broni ostrej (nie jakiś wiatrówek tylko normalnych pistoletów) faceta w BMW.
Idąc tokiem twojego rozumowania kupno BMW (a szczególnie serii 1 bo takie to było auto) skutkuje automatycznym narażeniem się na ostrzał.
Po Rosji jeżdżą tysiące tirów* i to że niektóre z nich są kradzione to nie przypadłość Rosji w Wielkiej Brytanii skradziono tira wypakowanego 20tonami miedzi ze 2 tygodnie temu ale o tym nic pewnie nie wiesz bo WB jest ok.
Wracając do Octavii camper ja widzę plusy takiego rozwiązania i sam takie rozwiązanie stosuje.
Więc z własnego doświadczenia:
Dysponuje trochę większym samochodem Audi A6 (więc wiadomo mój materac nie jest dmuchany tylko wypchany banknotami 500zlotowymi) ale to akurat zależy od upodobań jak i wzrostu czy liczby osób które mają spać. Przyczepa owszem jest praktyczna (zresztą też posiadam) ale czasami są pewne problemy. Jak ktoś wie wierzy to niech pojeździ z najlżejszą N126 po lesie i sam zobaczy - jak się nie zakopiesz z przyczepą to nie będziesz wiedzieć o co chodzi. Dwa że z przyczepą mamy ograniczenie prędkości (z przyczepą 80 to max na polskich drogach - dla przypomnienia autem na autostradzie 140 - przeholowanie z prędkością daje takie rezultaty http://www.youtube.com/watch?v=hL6d6KOmz6I ) wygodnie też się takim zestawem nie jeździ (jazda pod górkę itp.).
Hotele czy inne takie wiadomo czasami ich nie ma a czasami ceny są zaporowe a wygoda wcale nie lepsza. a czasami widoki z małego ciasnego pokoiku samochodowego są takie że za hotel to parę tyś euro trzeba by za noc zapłacić (a spałem już na molo w Gdyni (tam gdzie statki cumują), pod zamkiem Malbork (ze 200m od niego) czy z 20m od skarpy we Francji z widokiem na WB).
A no tak pozostają jeszcze kampery, auta dostawcze itt. te maja tą wadę że kosztują nie mało (szczególnie kampery) a do pracy takim jeździć nie będziesz więc to auto sezonowe które musisz utrzymywać cały rok (ubezpieczenie na przyczepę kosztuje grosze a przegląd przy tych do 750dmc jest jednorazowo) a i wymiary tych pojazdów najmniejsze nie są więc znowu problem z wjechaniem w niektóre miejsca, pomijam że takie auta (zresztą jak przyczepy) ustawia się na nogach a przy osobówce to odpada.
ps: tak wiem TIR to nie tir tylko samochód ciężarowy z naczepą.
Moje Audi ma napęd na 4 koła i uwierzcie przydaje się to.
BMW które zostało ostrzelane często parkowało w tym miejscu (widać je np. na Google Street View)
Komentarz