Subaraki nie sa na prostej jakos specjalnie powalające - mysle, ze spokojnie bez wstydu Misiek moze stawac z STI, a WRX-a pewnie by nawet zjadl...
Wczoraj wyrwalem z buta za nowym Audi A6 2.0 TDI. Dochodzilem go, ale bardzo slabo. Fakt, ze on ruszal przede mna i dał wczesniej w palnik, a to od razu daje duza przewage, ale i tak widac bylo, ze ten silnik w nawet w tak ciezkiej budzie daje rade.
Wiec jesli ktos ceni sobie wygode, a nie zalezy mu na super rakiecie, to spoko mozna sobie kupowac A6-ke z tym motorkiem.
Subaraki nie sa na prostej jakos specjalnie powalające - mysle, ze spokojnie bez wstydu Misiek moze stawac z STI
Kolejny optymista
Zamieszczone przez MiKruS
a WRX-a pewnie by nawet zjadl...
Nie ma bata Ze startu zatrzymanego Subaru wciaga nosem :szeroki_usmiech Wiem, bo sprawdzalem (przeciez moja i Miska jada mniej wiecej rowno) :diabelski_usmiech Jednak te napedzane 4 lapy robia swoje
Do 4ki bylo leb w leb pozniej musialem odpuscic 9nie znam tych okoli i bylo cieeemno. Tak czy siak musze powiedziec ze bylem pod wrazeniem, uwazalem octavie za ciezkie wozy a tu taka niespodzianka... Pozdrawiam pana z Octavii i dziekuje za urozmaicenie dosc monotonnej drogi z krakowa do glogowa .
Pewnie to była seria RS w O1....z tylko 180KM pod maseczką i wiecznym problemem z trakcja na pierwszych 2 biegach :diabelski_usmiech
Przy drugiej ostrej próbie ze startu zatrzymanego pokonał byś ją.... bo zagrzał by sie dolot RS'ce.
Z RSką w O2 nie dasz rady... To samo z rozsądnie "dłubniętą" RS w O1.
Seryjne WRX robia srednio ~14,5s na 1/4mili.
Jak pokazal Bond ~190 konnym TDI mozna zrobic ponizej 15s, wiec jakiejs przepasci nie ma. 200 konna Octa TDI z tym, ze 4x4 zrobila czas jak dobrze pamietam 14,4s.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
na razie to moge stanac czerwona
a niebieskie to jade ogladac w tym tygodniu (tyle ze troche starsze niz myslalem - bo 2003 ale bez wypadkowe i z DCCD) az mi cisnienie skacze - nigdy nie myslalem ze zakup samochodu moze powodowac wielokrotne migotanie komor
[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 12:47 ]
a jak juz kupie (a nie zejde w tzw. miedzyczasie) to mozemy postawac i poweryfikowac wszystkie urban legend w temacie sti kontra reszta swiata najchetniej zima przynajmniej do czasu az zaczne jako tako ogarniac
hehe - nie no spoko.
WRX-y nie wymiatają. Tzn. teraz jest jakis nowy WRX, to moze byc juz roznie, ale ten stary mysle, ze ma szanse zebrac baty.
Piotrek pisze cos o 14,5 dla WRX, ale sadzac po czasach, ktore te auta robily na SSS, to jest to znacznie powyzej 15 sek. Np. Krupin swoja Ibizą pogonił coś takiego z rolowanego.
STI-ki owszem - będą robily czasy ok 14 jak ktos ogarnie, ale trzeba jeszcze ogarnąć...
Serio Subaraki nie są jakies demony na prostej i widzialem to wielokrotnie na wlasne oczy.
Ten samochod ma latac po zakretach, a nie na prostej. Dlatego tak jak napisalem - Miska Octavia nie powinna sie wstydzic na prostej... ale pewnie da sie to zweryfikowac...
MiKruS, okay z rolowanego to co innego Ja nawet przegonilem Impeze Turbo GT podobno po chipie Mial duuze problemy, zeby mnie dogonic Ja mowie o starcie... niestety trakcja robi swoje :?
Zamieszczone przez MiKruS
STI-ki owszem - będą robily czasy ok 14 jak ktos ogarnie, ale trzeba jeszcze ogarnąć...
Heheh takiego to nawet Pajero 3.2 DID objechalem :twisted: Kolo ze znajomymi jechal i tak mu na swiatlach cisnienie skoczylo w wyczekiwaniu na zielone, ze.... jak przyszlo co do czego, to zrobil kangura i mu zgaslo :haha: Potem jechal 50m za mna i na nastepnych swiatlach robil wszystko, zeby nie stanac obok :diabelski_usmiech
z zatrzymanego to czarno to widze, a z rolowanego musze siakiegos WRXa sprawdzic :twisted:
Polecam :szeroki_usmiech Moze batow nie dostanie, ale jaka mine bedzie mial kierownik ow WRX'a. gdy nie bedzie mogl Ci odejsc :twisted: A to jest BEZCENNE :diabelski_usmiech Za wszystkie inne rzeczy zaplacisz karta Mastercard
Zamieszczone przez MisiekWAW
17tki 225 jednak konkretnie zamulaja to moje auto ops:
Wez mnie nie rozsmieszaj :twisted: Ja teraz sobie w brode pluje, ze w maju wzialem 205 a nie 225 :? W ST-ku mamy na zime 205 i to jest znaaaczna roznica jezeli chodzi o trakcje i prowadzenie :?
[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 22:58 ]
Aaa a STI z rolowanego, lyka Octavke jak chce... przynajmniej moja, wiec podejrzewam, ze Twoja rownierz. No tylko nie wiem, czy to bylo zwykle STI, czy moze PPP (305KM@405Nm)
Zgadza sie :twisted: Jezeli niebieska strzala, to przynajmniej PPP :twisted: Inna to nie wchodzi w gre :diabelski_usmiech No chyba, ze Impreza Turbo GT z '99, bo z tego co wiem, to na europejski rynek nie bylo STI :? A najlepiej 2 drzwiowa :szeroki_usmiech
z zatrzymanego to czarno to widze, a z rolowanego musze siakiegos WRXa sprawdzic :twisted:
Polecam :szeroki_usmiech Moze batow nie dostanie, ale jaka mine bedzie mial kierownik ow WRX'a. gdy nie bedzie mogl Ci odejsc :twisted: A to jest BEZCENNE :diabelski_usmiech Za wszystkie inne rzeczy zaplacisz karta Mastercard
mowie oczywiscie o starszym WRXie, bo z tym 2.5l moze nie byc tak rozowo :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez QBA
Zamieszczone przez MisiekWAW
17tki 225 jednak konkretnie zamulaja to moje auto ops:
Wez mnie nie rozsmieszaj :twisted: Ja teraz sobie w brode pluje, ze w maju wzialem 205 a nie 225 :? W ST-ku mamy na zime 205 i to jest znaaaczna roznica jezeli chodzi o trakcje i prowadzenie :?
a moge miec swoje zdanie :?: :evil: dziekuje :P :szeroki_usmiech
na 225 auto sprawia wrazenie 200kg ciezszego :? zdecydowanie wole na codzien do jazdy 205tki a trzeba bylo sie sluchac BaPita ops:
BTW ja mam zime 205/50 moze dlatego mi tak fajnie :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez QBA
[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 22:58 ]
Aaa a STI z rolowanego, lyka Octavke jak chce... przynajmniej moja, wiec podejrzewam, ze Twoja rownierz. No tylko nie wiem, czy to bylo zwykle STI, czy moze PPP (305KM@405Nm)
na STI to sie nie mamy co porywac, ale WRXa 2.0l to bym chcial gdzies dorwac :twisted:
no ja mysle, ze Twoja niebieska strzala dlugo seria nie pozostanie No chyba, ze juz jakas dlubnieta kupujesz?
mowienie o tym czy sti w seri wystarczy czy nie to troche teoretyzowanie bo ilu z nas jechalo samochodem ktory w serii rozpedza sie setki w 5,2s? Czytujac forum blizsze tamtej marce zauwazam ze sporo osob przed zakupem mysli o tym zeby cos dlubnac - a po zakupie daja sobie spokoj (na jakis czas), jazda 265 konnym (lub 280konnym) autem dostarcza wystarczajaca dawke emocji - przynajmniej ludziom ktorzy jezdza czyms takim od niedawna - sama swiadomosc "szczelenia" boka w kazdym praktycznie momencie nakazuje czuc respekt (przynajmniej ja to widze), co do ppp i mapteka to rzecz jasna jest w planach wiec co sie odwlecze to nie uciecze. To chyba troche jak z wirusem w tdi - dobrze jest chwile pojezdzic na serii po to by poczuc roznice, jedyna roznica to to ze sti w serii zapina duzo lepiej niz naprawde mocno zmodzone tdi.
blizsze tamtej marce zauwazam ze sporo osob przed zakupem mysli o tym zeby cos dlubnac - a po zakupie daja sobie spokoj (na jakis czas), jazda 265 konnym (lub 280konnym) autem dostarcza wystarczajaca dawke emocji
No ale jak jezdzilem przez tydzien PPP, potem (z 2 tygodniowa przerwa) "zwykla" STI, to wydawalo mi sie, ze stoi w miejscu, "czegos" jej brakowalo :twisted: :P
Komentarz