Octavia vs Prelude (nice)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

Zamieszczone przez Jabar1975
    Zamieszczone przez MisiekWAW
    a sie biore ze wszystkim co sie rusza :diabelski_usmiech ,
    staniesz ze mna cfffaniaczku ? :diabelski_usmiech
    moge stanac nawet jak bedzie juz to niebieskie k co mi szkodzi ? :zlosnik: :wink:
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

MisiekWAW, nowy stage sie szykuje jesli tak to Jabar1975, cienko widze to niebieskie jak MisiekWAW, bedzie miał super trakcje :szeroki_usmiech

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

djczas, niech juz Cie tak fantazja nie ponosi

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

djczas, Chyba bedzie musial z tylu drugi silnik zalozyc, zeby trakcja sobie o nim przypomniala :szeroki_usmiech
          Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Subaraki nie sa na prostej jakos specjalnie powalające - mysle, ze spokojnie bez wstydu Misiek moze stawac z STI, a WRX-a pewnie by nawet zjadl...

Wczoraj wyrwalem z buta za nowym Audi A6 2.0 TDI. Dochodzilem go, ale bardzo slabo. Fakt, ze on ruszal przede mna i dał wczesniej w palnik, a to od razu daje duza przewage, ale i tak widac bylo, ze ten silnik w nawet w tak ciezkiej budzie daje rade.

Wiec jesli ktos ceni sobie wygode, a nie zalezy mu na super rakiecie, to spoko mozna sobie kupowac A6-ke z tym motorkiem.
            TDI 205PS

Komentarz

• QBA
              RS
              • 2004
              • 2646

Zamieszczone przez MiKruS
              Subaraki nie sa na prostej jakos specjalnie powalające - mysle, ze spokojnie bez wstydu Misiek moze stawac z STI
              Kolejny optymista

a WRX-a pewnie by nawet zjadl...
              Nie ma bata Ze startu zatrzymanego Subaru wciaga nosem :szeroki_usmiech Wiem, bo sprawdzalem (przeciez moja i Miska jada mniej wiecej rowno) :diabelski_usmiech Jednak te napedzane 4 lapy robia swoje

Komentarz

Zamieszczone przez duri
                Do 4ki bylo leb w leb pozniej musialem odpuscic 9nie znam tych okoli i bylo cieeemno. Tak czy siak musze powiedziec ze bylem pod wrazeniem, uwazalem octavie za ciezkie wozy a tu taka niespodzianka... Pozdrawiam pana z Octavii i dziekuje za urozmaicenie dosc monotonnej drogi z krakowa do glogowa .
                Pewnie to była seria RS w O1....z tylko 180KM pod maseczką i wiecznym problemem z trakcja na pierwszych 2 biegach :diabelski_usmiech
                Przy drugiej ostrej próbie ze startu zatrzymanego pokonał byś ją.... bo zagrzał by sie dolot RS'ce.

Z RSką w O2 nie dasz rady... To samo z rozsądnie "dłubniętą" RS w O1.

Komentarz

• Purchawa
                  Admin
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 8007

Zamieszczone przez QBA
                  Kolejny optymista
                  Seryjne WRX robia srednio ~14,5s na 1/4mili.
                  Jak pokazal Bond ~190 konnym TDI mozna zrobic ponizej 15s, wiec jakiejs przepasci nie ma. 200 konna Octa TDI z tym, ze 4x4 zrobila czas jak dobrze pamietam 14,4s.
                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

na razie to moge stanac czerwona
                    a niebieskie to jade ogladac w tym tygodniu (tyle ze troche starsze niz myslalem - bo 2003 ale bez wypadkowe i z DCCD) az mi cisnienie skacze - nigdy nie myslalem ze zakup samochodu moze powodowac wielokrotne migotanie komor

[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 12:47 ]
                    a jak juz kupie (a nie zejde w tzw. miedzyczasie) to mozemy postawac i poweryfikowac wszystkie urban legend w temacie sti kontra reszta swiata najchetniej zima przynajmniej do czasu az zaczne jako tako ogarniac
                    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Zamieszczone przez QBA
                      Kolejny optymista
                      hehe - nie no spoko.
                      WRX-y nie wymiatają. Tzn. teraz jest jakis nowy WRX, to moze byc juz roznie, ale ten stary mysle, ze ma szanse zebrac baty.

Piotrek pisze cos o 14,5 dla WRX, ale sadzac po czasach, ktore te auta robily na SSS, to jest to znacznie powyzej 15 sek. Np. Krupin swoja Ibizą pogonił coś takiego z rolowanego.
                      STI-ki owszem - będą robily czasy ok 14 jak ktos ogarnie, ale trzeba jeszcze ogarnąć...

Serio Subaraki nie są jakies demony na prostej i widzialem to wielokrotnie na wlasne oczy.

Ten samochod ma latac po zakretach, a nie na prostej. Dlatego tak jak napisalem - Miska Octavia nie powinna sie wstydzic na prostej... ale pewnie da sie to zweryfikowac...
                      TDI 205PS

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

MiKruS, okay z rolowanego to co innego Ja nawet przegonilem Impeze Turbo GT podobno po chipie Mial duuze problemy, zeby mnie dogonic Ja mowie o starcie... niestety trakcja robi swoje :?

STI-ki owszem - będą robily czasy ok 14 jak ktos ogarnie, ale trzeba jeszcze ogarnąć...
                        Heheh takiego to nawet Pajero 3.2 DID objechalem :twisted: Kolo ze znajomymi jechal i tak mu na swiatlach cisnienie skoczylo w wyczekiwaniu na zielone, ze.... jak przyszlo co do czego, to zrobil kangura i mu zgaslo :haha: Potem jechal 50m za mna i na nastepnych swiatlach robil wszystko, zeby nie stanac obok :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

z zatrzymanego to czarno to widze, a z rolowanego musze siakiegos WRXa sprawdzic :twisted:

17tki 225 jednak konkretnie zamulaja to moje auto ops: chyba wole obuwie zimowe :diabelski_usmiech
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• QBA
                            RS
                            • 2004
                            • 2646

z zatrzymanego to czarno to widze, a z rolowanego musze siakiegos WRXa sprawdzic :twisted:
                            Polecam :szeroki_usmiech Moze batow nie dostanie, ale jaka mine bedzie mial kierownik ow WRX'a. gdy nie bedzie mogl Ci odejsc :twisted: A to jest BEZCENNE :diabelski_usmiech Za wszystkie inne rzeczy zaplacisz karta Mastercard

17tki 225 jednak konkretnie zamulaja to moje auto ops:
                            Wez mnie nie rozsmieszaj :twisted: Ja teraz sobie w brode pluje, ze w maju wzialem 205 a nie 225 :? W ST-ku mamy na zime 205 i to jest znaaaczna roznica jezeli chodzi o trakcje i prowadzenie :?

[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 22:58 ]
                            Aaa a STI z rolowanego, lyka Octavke jak chce... przynajmniej moja, wiec podejrzewam, ze Twoja rownierz. No tylko nie wiem, czy to bylo zwykle STI, czy moze PPP (305KM@405Nm)

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

Zamieszczone przez QBA
                              zwykle STI, czy moze PPP (305KM@405Nm)
                              Subaru Preformance Pack, to pierwsza rzecz ktore w tym aucie nalezy wykonac.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

Nie Subaru, tylko Prodrive :P

Zgadza sie :twisted: Jezeli niebieska strzala, to przynajmniej PPP :twisted: Inna to nie wchodzi w gre :diabelski_usmiech No chyba, ze Impreza Turbo GT z '99, bo z tego co wiem, to na europejski rynek nie bylo STI :? A najlepiej 2 drzwiowa :szeroki_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

Zamieszczone przez QBA
                                  Polecam :szeroki_usmiech Moze batow nie dostanie, ale jaka mine bedzie mial kierownik ow WRX'a. gdy nie bedzie mogl Ci odejsc :twisted: A to jest BEZCENNE :diabelski_usmiech Za wszystkie inne rzeczy zaplacisz karta Mastercard
                                  mowie oczywiscie o starszym WRXie, bo z tym 2.5l moze nie byc tak rozowo :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez QBA
                                  17tki 225 jednak konkretnie zamulaja to moje auto ops:
                                  Wez mnie nie rozsmieszaj :twisted: Ja teraz sobie w brode pluje, ze w maju wzialem 205 a nie 225 :? W ST-ku mamy na zime 205 i to jest znaaaczna roznica jezeli chodzi o trakcje i prowadzenie :?
                                  a moge miec swoje zdanie :?: :evil: dziekuje :P :szeroki_usmiech
                                  na 225 auto sprawia wrazenie 200kg ciezszego :? zdecydowanie wole na codzien do jazdy 205tki a trzeba bylo sie sluchac BaPita ops:
                                  BTW ja mam zime 205/50 moze dlatego mi tak fajnie :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez QBA
                                  [ Dodano: Pon 30 Paź, 06 22:58 ]
                                  Aaa a STI z rolowanego, lyka Octavke jak chce... przynajmniej moja, wiec podejrzewam, ze Twoja rownierz. No tylko nie wiem, czy to bylo zwykle STI, czy moze PPP (305KM@405Nm)
                                  na STI to sie nie mamy co porywac, ale WRXa 2.0l to bym chcial gdzies dorwac :twisted:
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3331

Zamieszczone przez QBA
                                    czy moze PPP (305KM@405Nm)
                                    to juz lepiej zrobic Maptek - bedzie jeszcze lepiej za mniejsza kase

Komentarz

• QBA
                                      RS
                                      • 2004
                                      • 2646

mowie oczywiscie o starszym WRXie, bo z tym 2.5l moze nie byc tak rozowo :szeroki_usmiech
                                      No ta najnowsza to niestety nie mialem okazji jezdzic i dopoki nie kupie sobie sam, to nie pojezdze :?

na 225 auto sprawia wrazenie 200kg ciezszego :? zdecydowanie wole na codzien do jazdy 205tki a trzeba bylo sie sluchac BaPita ops:
                                      No w sumie masz racje, do codziennej jazdy jest okay... tylko ta trakcja moglaby byc chociaz odrobine lepsza :?

to juz lepiej zrobic Maptek - bedzie jeszcze lepiej za mniejsza kase
                                      Nie wiem :P Jedzilem tylko PPP, wiec o innych sie nie wypowiadam

Komentarz

• Jabar1975
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3331

Nie wiem Jedzilem tylko PPP, wiec o innych sie nie wypowiadam
                                        zakupim potestujem

Komentarz

• QBA
                                          RS
                                          • 2004
                                          • 2646

:twisted: no ja mysle, ze Twoja niebieska strzala dlugo seria nie pozostanie :diabelski_usmiech No chyba, ze juz jakas dlubnieta kupujesz? 8)

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Zamieszczone przez QBA
                                            Nie Subaru, tylko Prodrive
                                            Jak go zwal tak go zwal.
                                            W sumie to powinno byc Prodrive Subaru Performance Pack.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Jabar1975
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 3331

Zamieszczone przez QBA
                                              no ja mysle, ze Twoja niebieska strzala dlugo seria nie pozostanie No chyba, ze juz jakas dlubnieta kupujesz?
                                              mowienie o tym czy sti w seri wystarczy czy nie to troche teoretyzowanie bo ilu z nas jechalo samochodem ktory w serii rozpedza sie setki w 5,2s? Czytujac forum blizsze tamtej marce zauwazam ze sporo osob przed zakupem mysli o tym zeby cos dlubnac - a po zakupie daja sobie spokoj (na jakis czas), jazda 265 konnym (lub 280konnym) autem dostarcza wystarczajaca dawke emocji - przynajmniej ludziom ktorzy jezdza czyms takim od niedawna - sama swiadomosc "szczelenia" boka w kazdym praktycznie momencie nakazuje czuc respekt (przynajmniej ja to widze), co do ppp i mapteka to rzecz jasna jest w planach wiec co sie odwlecze to nie uciecze. To chyba troche jak z wirusem w tdi - dobrze jest chwile pojezdzic na serii po to by poczuc roznice, jedyna roznica to to ze sti w serii zapina duzo lepiej niz naprawde mocno zmodzone tdi.

Komentarz

Hehe.... co by nie robił to i tak po pewnym czasie będzie mało :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jabar1975
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3331

Zamieszczone przez bezduszny
                                                  Hehe.... co by nie robił to i tak po pewnym czasie będzie mało :diabelski_usmiech
                                                  dla mistrza prostej pewnie tak :diabelski_usmiech

Komentarz

• QBA
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2646

blizsze tamtej marce zauwazam ze sporo osob przed zakupem mysli o tym zeby cos dlubnac - a po zakupie daja sobie spokoj (na jakis czas), jazda 265 konnym (lub 280konnym) autem dostarcza wystarczajaca dawke emocji
                                                    No ale jak jezdzilem przez tydzien PPP, potem (z 2 tygodniowa przerwa) "zwykla" STI, to wydawalo mi sie, ze stoi w miejscu, "czegos" jej brakowalo :twisted: :P

Komentarz

Pracuję...