Lekko wejdę w temat ponieważ mam małe pytanko do Warszawiaków. Muszę dostać się z Białegostoku do Wawy na ulicę Grupy AK Północ. Ktoś podpowie jaką najlepiej obrać drogę? Targeo jako trasę szybką podaje Toruńska - Jagiellońska - Wybrzerze Kościuszkowskie - Czerniakowska i Bartycka. Zastanawiam się czy nie lepiej spróbować odbić na Zielonkę i wpaść na Trasę Siekierkowską? Nie wiem jak się tam po Wawie jeździ teraz, gdzie są największe korki i tym samym co wybrać - muszę być na miejscu na 17 w środę.
Fotoradar
Zwiń
X
-
Fotoradar
Witam,
Wczoraj wieczorem wracałem trasą między Radomiem a Warszawą. Wiem, że po zjechaniu z ekspresówki jest droga dwupasmowa na której można jechać 100km/h. W pewnym miejscu było ograniczenie do 70 km/h gdzie stoi foto radar. Zwolniłem do jakiś 65 km/h( licznik jeszcze zawyża więc pewnie jechałem wolniej). Przejechałem obok fotoradaru i zobaczyłem błysk...
Jechałem wolniej niż prędkość dopuszczalna, zwolniłem dużo wcześniej, nie przed samym fotoradarem. Przede mną nikogo nie było, obok też nie. Jedynie jakiś koleś za mną jechał. Po błysku on zaczął hamować. Ale nie mógł jechać szybciej niż ja bo zjechałby na lewy pas...
Dam sobie obie łapy uciąć że jechałem zgodnie z przepisami, że tam było 70 i że jechałem wolniej. Co jeśli dostanę kwit? Teraz podobno nawet zdjęć nie wysyłąją, tylko mandat. Co muszę zrobić gdybym coś dostał?
-
-
Zamieszczone przez AdamBSubaru, niestety chyba trzeba poczekać jak przyjdzie fotka i wtedy się okaże co dalej będziesz robił. :roll:
[ Dodano: Wto 09 Paź, 12 09:47 ]
Subaru, pomiar prędkości powinien być prawidłowy, może źle miał prędkość ustawioną .
Komentarz
-
-
Nie było to może odbicie Twoich świateł w obiektywie lub szkle lampy fotoradaru ?
Też czasem się zdarza.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Co by Ci w dupe nie wjechali, to jest to co mnie najbardziej denerwuje. Jedzie jeden z drugim i jak widzi foto to zwalnia do 40-50-60. A ograniczenie jest do 70 to niech jedzie rowno 70 wg swojego licznika i bedzie dobrze, ale on wie lepiej bedzie lepszy niz przepisy :| :evil: Oczywiscie prym w tym wioda patroni lewego pasa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SubaruTeraz każdy fotoradar będę mijał poniżej 50 km/h bez względu na ograniczenia...SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
Komentarz