Nie, osobówka. Po błysku patrzę w lusterko i gościu zaczął hamować. Ale myślę że to mi strzeliło bo byłem jakieś 15 metrów przed radarem
Fotoradar
Zwiń
X
-
Subaru - primo
Jeśli jechałeś przepisowo i Ci strzelił fotkę to czekaj spokojnie - nie przekroczyłeś, na fotce będzie prędkość niższa od dopuszczalnej (chyba że się technik zapomniał i coś źle ustawił) to nic nie przyjdzie.
Tam na bank jest 70.
Mi też w listopadzie (gdzie indziej) cykło (dałbym sobie rękę uciąć), do dziś nic nie przyszło a już 11 miesięcy.
Pamiętaj - mają 180 dni na przysłanie, a punkty się liczą od momentu popełnienia wykroczenia, więc dopóki nie przyjmiesz mandatu nic nie masz na koncie.
Spokojnie sobie czekaj, jeśli zaś chcesz spokojniej jeździć to Noxo ZR110eX
Komentarz
-
-
Subaru, spokojnie, może faktycznie coś mieli powalone w sprzęcie. A jak przyjdzie, to zaczniesz się przejmować, na moje też nie przyjdzie nic.
Mi około prawie 2 lata temu strzelił na drodze między poznaniem a wrocławiem w środku nocy, zwalniałem po wyprzedzeniu tira, stał zaraz za znakiem miejscowości, przed którym kończyłem manerw wyprzedzania i hamowałem. walnęło tym czerwonym światłem po gałach, może wykumali, że tira wyprzedzałem i hamowałem już kiedy tylko zauważyłem znak, a może za mało miałem przekroczone, nic nie przyszło do dziś.
Komentarz
-
-
Strzeliło mnie tam w wakacje, w sierpniu, jeszcze nie przyszło.
Komentarz
-
-
Tam nie ma pętli indukcyjnej - FR stoi przed skrzyżowaniem (jakieś 3-4m) więc nie może cykać fotki dla czerwonego. Sama prędkość najazdu (np 60km/h) przy czerwonym nie znaczy że się na nim wjechało
Proponuję aby Subaru spisał sobie notatkę (data, godzina, miejsce i prędkość z jaką jechał, jakim autem itp) co by nie zapomnieć i spał spokojnie. Jeśli mu coś przyjdzie, porównać sobie z notatką (czy chodzi o to miejsce i czas) i działać dalej dopiero.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Tam nie ma pętli indukcyjnej - FR stoi przed skrzyżowaniem (jakieś 3-4m) więc nie może cykać fotki dla czerwonego. Sama prędkość najazdu (np 60km/h) przy czerwonym nie znaczy że się na nim wjechało
Jest to takie urządzenie: REDFLEXspeed, wygląda tak: fotoradar Pamiątka, a zlokalizowany dokładnie tutaj: Targeo - fotoradar Pamiątka
Tak, jak powiedziałem - cyknęło mi w sierpniu więc obadałem sprawę i po przeczytaniu poniższego artykułu nie mam uwag - imo jest to jedno z niewielu urządzeń postawionych z sensem i ma realny wpływ na poprawę bezpieczeństwa: W Pamiątce stanie fotoradar
Komentarz
-
-
dato, Prędkość wytraciłem dużo wcześniej, nie było gwałtownego hamowania. Ja wiem, że tam jest radar i nie było dla mnie to zaskoczeniem. Dlatego tym bardziej się zdziwiłem bo jechałem prawidłowo.
Nie ważne dla mnie czy tam jest szkoła czy cokolwiek innego, bo jechałem zgodnie z przepisami. Skoro było ograniczenie 70 km/h a ja jechałem poniżej tej prędkości to z jakiej paki mi zrobiło fotkę...
Chyba że to kolesia z tyłu cyknęło, ale nie mógł jechać dużo szybciej niż ja skoro jechał za mną....
Komentarz
-
-
Nie było czasem tak, że robili pomiar natężenia ruchu. Zamiast ustawiać kogoś z kartką i długopisem włączą fotoradar i będą mieli fotki:?:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz