namo, weź pod uwagę, że masz CAXA a tak jak napisał piramida 235 będzie zamulał
Ile jest warta ta gitara elektryczna Fender Stratocaster?
Zwiń
X
-
Trudno wyczuć. Nie jest z nie wiadomo jakiej serii, tyle mogę powiedzieć - nie gram na FenderachNie ma na niej więcej oznaczeń? Numery seryjnego? Najlepiej dopytaj poprzedniego właściciela co to konkretnie jest - jeśli coś lepszego, to powinien mieć papiery (teoretycznie). Logo Fender powinno być na kluczach, na blaszce gdzie idą śruby mocujące gryf do korpusu.
Komentarz
-
-
Nie zależy mi na długiej sprzedaży. Za tydzień jak mi dłużnik nie odda kasy to będzie do wzięcia za 1000zł. Za tydzień możliwe że ją wystawię na allegro. Stan jest rewelacyjny. Nie wiem co to za model i rok produkcji, musiałby to jakiś lutnik obejrzeć lub znawca. Dopytam dłużnika co to za model specyfikacje itp itd za tydzień jak kasy nie odda.
Komentarz
-
-
Poczekaj, podpytam mojego starego, ma już kilka, to pewnie rozpozna.
Masz coś więcej do niej, czy tylko samą gitarę?
[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 08:16 ]
Poniżej odpowiedź mojego ojca:
Cześć,
Nie wygląda mi na oryginał. Trudno określić na zdjęciach (trzeba by
obejrzeć na żywo) ale każdy oryginał
ma numer seryjny (bardzo ważny) z tyłu lub z przodu na strunniku i blacha
z
tyłu przy gryfie powinna być grawerowana.
Żeby dokładnie sprawdzić trzeba odkręcić przednią maskownicę
plastikową
przykrywającą przystawki i potencjometry. Tam widać wszystko
(dokładność
wykonania, numery seryjne, i cały osprzęt).
Gdyby to był oryginał mógłby kosztować nawet kilka lub kilkanaście
tysięcy
dolarów w zależności od rocznika i historii tego egzemplarza.
Mam nadzieję, że Ci pomoże.
Pozdr.
BartekRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Mi to wygląda na kopię (może nawet lutniczą) - tak jak poprzednicy, brak oznaczeń na kluczach, brak wybitego numeru seryjnego na płytce gryfu. Pomocne byłoby ściągnięcie/poluzowanie strun i odkręcenie przedniej maskownicy z elektroniką i zobaczenie jakie tam są przystawki, może coś by to podpowiedziało (aczkolwiek jest to część wymienna).
Komentarz
-
-
Witaj,
Na 100 % to nie jest oryginalny Fender. Kalkomania na główce nie jest oryginalna, gitara nie posiada numeru seryjnego. Klucze ma vintage, a na tych akurat loga fendera może nie być. Na blasze łączącej gryf z deską powinien być napis Fender lub w droższych modelach samo F. Może to być jakiś Squier (licencjonowana koreańska kopia), jakiś lutnik ale najprawdopodobniej jest to jedna z kopii dostępnych na allegro za kilkaset złotych ze zrobionym na główce napisem na podobieństwo Fendera.Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.
Komentarz
-
-
jak Squier to Squier, a nie Fender (jak tu jest napisane) tutaj moze byc kopia korpusu fendera z gryfem z logo fendera i kluczami innymi czyli fender wykonany przez squier czyli koreański fender (jak chińskie ibanezy), najlepiej zobacz podobne na aukcjach i jak to wygląda ich wykonanie oraz ceny w sklepach najtańszych fenderów
Komentarz
-
Komentarz