Zamieszczone przez sebastian7905
patelnia ceramiczna
Zwiń
X
-
patelnia ceramiczna
witam .
czy macie jakieś doświadczenia , pozytywne lub nie z takimi patelniami :?: .
czy możecie polecić jakąś sprawdzona firmę :?:
muszę sobie sprawić jakiś nowy sprzęt do kuchni tego typu i tak nad nimi myślę ..
a jak nie to teflon znowu będzie..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
-
-
używamy z żoną GreenPan-a , na kuchence gazowej. Trudno coś na niej przypalić, nic nie przywiera.
a kucharz ze mnie taki, że nawet wode moge spalić :szeroki_usmiech wiec w moich rękach jak najbardziej się sprawdza oczywiście drewniana łopatka do kompletu ( lub silikonowa).
w sumie - polecam. jakbym miał kupic jeszcze raz - znów bym ją wybrał.
Komentarz
-
-
Do czego ta patelnia? Ja używam Tefal Ingenio. http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 do tego mam patelnie grillową, ale żeliwną.
Teraz chyba jak będę coś kupował to chyba bym skorzystał z hurtowni gastronomicznej, patrzyłem kiedyś to szklanki dosyć tanie, a pewnie w zmywarce białe się nie będą robić.
Komentarz
-
-
Ostatnio kupiłem Moneta Pro Ceramica fi 32, akurat była w dość dobrej cenie - jeśli chodzi o smażenie, to jest ok, aczkolwiek zauważyłem że na ceramicznej ciężko jest uzyskać temperaturę odpowiednią do przypieczenia jedzenia - ewidentnie nie chce się przypiekać, oraz przede wszystkim przywierać. Jednak jeśli chodzi o wytrzymałość powłoki, to warto moim zdaniem używać łyżek drewnianych lub z tworzywa sztucznego - metalowa łyżka ją jednak w jednym miejscu delikatnie przerysowała. Używana jest na gazie.
Komentarz
-
-
Z punktu widzenia faceta, który mieszka sam (czyli nie umie, ale musi gotować :P ):
Nic nie przywiera i nie da się przypalić, a do tego śmiesznie łatwo się myją.
Mam małą MONETA - to średnia półka i wszystko było pięknie, ale po kilku miesiącach po nagrzaniu zaczęła się lekko wypaczać i bujać, co na płytach ceramicznych jest minusem, bo ma mniejszą powierzchnie przylegania do grzałki. Po ostygnięciu znowu jest idealnie płaska.
Dużą mam jakiejś innej firmy i jest rewela, nic jej nie dolega. Firmy nie pamiętam, ale wiem, że to górna półka.
Moi rodzice od wielu lat mają taką patelnie i nic jej nie dolega. Wychodzi na to, że jak się kupi z górnej półki i dba o to, to sprzęt niezniszczalny.Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Ja od pewnego czasu używam ILAG CERALON patelnia nierdzewna gruba z warstwą ceramiczną w środku. Moim zdaniem super sprawa patelnie teflonowe się kryją ( na YT są testy i porównania), patelnie te czasem pojawiają się w Lidlu.
Mają tylko jedną wadę w środu jest warstwa ceramiczna a nie gruba ceramika. Dlatego trzeba stosować szpachelki teflonowe.
BTW od kilku miesięcy testuję garnki Pyroflam i powiem wam że teraz bez nich nie wyobrażam sobie gotowania. Gdyby ktoś opracował z tego materiału patelnię to conajmniej 100 lat spokoju, a nie jak przy teflonie po 2 latach kosz :|Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashTeraz chyba jak będę coś kupował to chyba bym skorzystał z hurtowni gastronomicznej, patrzyłem kiedyś to szklanki dosyć tanie, a pewnie w zmywarce białe się nie będą robić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Zamieszczone przez natashTeraz chyba jak będę coś kupował to chyba bym skorzystał z hurtowni gastronomicznej, patrzyłem kiedyś to szklanki dosyć tanie, a pewnie w zmywarce białe się nie będą robić.
Komentarz
-
Komentarz