Zamieszczone przez bishop
odszkodowanie
Zwiń
X
-
odszkodowanie
taka sytuacja wyobraźcie sobie.
klient chodzi po sklepie znanej sieci , nagle urywa sie reklama i dostaje w głowę/kark /generalnie nic mu sie nie stało , nie było karetki chyba , nic nie miał złamane itd/.
trochę go bolało na początku ale w tej chwili siedzi na zwolnieniu i rżnie głupa .
pytanie - czy może liczyć na jakieś odszkodowanie od sklepu/sieci , czy będzie musiał zakładać im sprawę /pewnie tak / i na jakiej wysokości odszkodowanie może liczyć od tej sieci , o ile wogóle może liczyć na coś .
czy taka duża firma jest po prostu ubezpieczona i ma wszystko w dupie ?
generalnie nic mu nie jest jeżeli chodzi o zdrowie :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
-
-
Mają. Muszą mieć.
Jak człowiekowi nic się nie stało, nie ma na to dokumentacji medycznej to nic nie wskóra.
Co innego jak spadnie lampa rozwali mu głowę, regał się przewróci połamie nogę etc. To oczywiście ma prawo wystąpić o odszkodowanie.
W USA ludzie ciągają firmy i sklepy za byle. g. ale tam jest inna kultura prawna.
PS. Leszek, szukasz sposobu na dodatkowy dochód czy zabijasz nudę wymyślaniem takich tematów? :PByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Re: odszkodowanie
Zamieszczone przez leszekmww tej chwili siedzi na zwolnieniu i rżnie głupa .
...
generalnie nic mu nie jest jeżeli chodzi o zdrowie :wink:
Idź sobie do prawnika, zapłać mu za poradę prawną, potem uiść wpis sądowy, weź kredyt na kilka lat sądzenia, na biegłych medycyny itp...
Jak nic Ci nie jest, to znaczy że chcesz wyłudzić odszkodowanie, prawda??
Zawiasy jak nic, a przy pewnej ilości szczęścia nawet może odsiadka. A w więziennym szpitalu wyleczą ze wszystkiego.
Komentarz
-
-
Kiedyś mi znajomy opowiadał że to jest sposób na życie dla niektórych,tzn idą do marketu typu tesco czy inny i szukają mokrej podłogi,czegoś rozwalonego itp a następnie łamią sobie nogę,rękę przy tym tracąc przytomność.. Kamera wszystko nagrywa więc do sądu jest z czym wtedy iść."Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
no jak na razie nic ciekawego nie powiedzieliście.
nowe fakty - okazało sie że karetka była , on nawet stracił przytomność na trochę ale nie zgodził sie na zwiezienie do szpitala.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszekmw, ale o byś chciał ciekawego usłyszeć?
Jeśli ten wypadek zdarzył się z winy sieci a gość wystąpi z roszczeniami to może dostać odszkodowanie i zadośćuczynienie. Na zasadzie odpowiedzialności cywilnej. W jakiej formie i od kogo to inna sprawa.
Zamieszczone przez leszekmwgeneralnie nic mu sie nie stało , nie było karetki chyba...rżnie głupaZamieszczone przez leszekmwnowe fakty - okazało sie że karetka była , on nawet stracił przytomność na trochę ale nie zgodził sie na zwiezienie do szpitala.
Komentarz
-
-
Jezeli byla karetka i maja protokol z miejsca zdarzenia, to niech kolega pojedzie do szpitala i go znajdzie, jak beda go miec to moze domagac sie odszkodowania tak jak westwi napisal z OC sprawcy czyli od firmy ktora ubezpiecza ten sklep...Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
to zajście to fakt autentyczny .. , taki mój lekki znajomy miał ten wypadek , zdaje się że w biedronce :twisted: /ale nie jestem do końca pewien/ i tak z ciekawości pytam bo z tego co słyszałem to gość liczy na ładnych parędziesiąt tysięcy odszkodowania...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszekmw, Generalnie jest tak że zależy to od sklepu choć dziś wszystkie raczej będą szły na rękę klientowi. We Wrocławiu jeden sklep miał 2 (te znane mi) przeboje i:
- klient sam spowodował wypadek poprzez złe umieszczenie towaru na wózku przez co wózek wywrócił się leciał na dziecko kobieta pchnęła dziecko (jej) i sama dostała wózkiem. Złamana ręka, poobijanie, wstrząs mózgu i ze sklepu zabierała ją karetka. Sklep do dziś walczy w sądzie (w pierwszej instancji wygrał ale klient się odwołał)
- pracownik pchał wózek z towarem i uderzył klienta efekt rozcięcie nogi, karetka na sklepie, klient dostał 300tyś odszkodowania i stały rabat 15% na artykuły.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Ten wątek kojarzy mi się z zakładanymi przez kolegów forumowiczów wątkami z okazji kolizji/rozbicia auta.
Posiadacz rozbitego wozu (zakładamy, że jest lekko rozbity tyłem - urwany zderzak, nie domykająca się klapa) pyta co zrobić i na co może liczyć, więc szanowne grono kolegów forumowiczów podpowiada mu:
- dadzą Ci co najmniej 10kpln i tu się pojawia uzasadnienie przesłanki: "mój znajomy rozbił sobie lampę i wypłacili mu 7200)
- niech Ci dadzą auto zastępcze (i gadka np: mojemu szwagrowi dali jak mu babka Corsą listwę na drzwiach oberwała)
- albo przypadek znany chyba wszystkim gdzie w zamian za furę z węglem winni są oddac samolot
itp;
itd;
a życie pokazuje, że taki koncern ma prawników lepszych niż ktokolwiek.
Koncern ma też firmę zewnętrzną obsługującą ich w zakresie technicznym reklamy wizualnej i to ona będzie odpowiedzialna za zawieszenie reklamy i jej poprawne funkcjonowanie, więc prawdopodobnie z nią będzie się toczyć batalia.
Firma z kolei zgoni na to, że etap robót montażowych został odebrany przez kierownika sklepu i to teraz kierownik odpowiada za to, co sie dzieje na sklepie.
Podbijają sobie piłeczkę ze dwa lata, adwokaci się napasą, a powoda faktycznie zacznie głowa boleć od kosztów sadowych i zawiłości postępowania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4a życie pokazuje, że taki koncern ma prawników lepszych niż ktokolwiek.
Zamieszczone przez kazik4x4Koncern ma też firmę zewnętrzną obsługującą ich w zakresie technicznym reklamy wizualnej i to ona będzie odpowiedzialna za zawieszenie reklamy i jej poprawne funkcjonowanie, więc prawdopodobnie z nią będzie się toczyć batalia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Thundipracownik pchał wózek z towarem i uderzył klienta efekt rozcięcie nogi, karetka na sklepie, klient dostał 300tyś odszkodowania i stały rabat 15% na artykuły.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez Thundipracownik pchał wózek z towarem i uderzył klienta efekt rozcięcie nogi, karetka na sklepie, klient dostał 300tyś odszkodowania i stały rabat 15% na artykuły.
Komentarz
-
-
leszekmw, a sa fakty "nieautentyczne" ?
Niech idzie porozmawiac z kierownikiem tej firmy czy tam prezesem co zamierza w takiej sytuacji zrobic. Jezeli nie bedzie zbyt sklonny do rozmowy to zawsze moze zgloscic sprawe na policje.
I niech sie sprawa ciagnie nawet latami, ale to on jest poszkodowanym i ewidentnie nalezy mu sie odszkodwanie. Kwestia tylko taka "ile".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwza takie coś 300tyś ? sporo..
kazik4x4, Człowieka znam, sytuacji na oczy nie widziałem (widziałem nagranie) na miejscu byłem jednak jeszcze zanim karetka go zabrała.
Na podstawie tych dwóch zdarzeń nie da się powiedzieć czy i jakie odszkodowanie będzie w przypadku opisanym przez leszekmw.
W tych sytuacjach jest ewidentna wina po którejś ze stron a w przypadku leszekmw wina nie do końca jest jasna (nie da się ewidentnie wskazać winnego).
Próbować można tym bardziej jak zdarzenie było aż tak "mocne" (utrata świadomości) dziś naprawdę dużym sieciom zależy na marce i wiele zrobią by chronić swój wizerunek.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
leszekmw, jeżeli to stałoby sie w jednej z bardziej znanych sieciowek (nazwy nie podam :wink: ) to dostanie odszkodowanie bo : KLIENT MA ZAWSZE RACJĘ.
podam teraz jeden przypadek który widziałem : klient kupił sobie 10kg łopatki wieprzowej. tego samego dnia przerobił je na mięso mielone. Wieczorem zaś zadzwonił na infolinię i poskarżył się w centrali że taki i taki market sprzedał mu nieświeżą łopatkę . Mądra Parni z centrali rzekła mu: niech pan wróci do marketu i oddadzą Panu pieniądze. Market dostał tel z centrali o zaistniałej syuacji. Klient przyszedł i dostał zwrot pieniędzy. UWAGA - towar został u niego... :roll:
jak widać można kraść w białych rękawiczkach :diabelski_usmiechsprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
Komentarz