Dr Hause - złamany mały palec i co dalej ... czyli kpt Hook

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Jak wyobrazasz sobie gotowca z salonu gdy na zamowienie czeka sie 2 miesiace. Salon zamowil w ciemno i zamiast sprzedac to trzyma na pokaz?
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Witam uprzejmie, owszem skierowanie na rehabilitację posiadam, ale ...

Pozbyłem się drutów z ręki, pełen nadziei że wszystko potem będzie już jak dawniej, że hak kpt Hooka zamienię na palec, prysły jak bańka mydlana, palec niestety mówiąc kolokwialnie "nie działa" złamana była kostka operacyjnie stabilizowana, obecnie odczuwam ból przy poruszaniu, nie ma mowy o wyprostowaniu ostatni staw lekko się rusza no i sam palec też trochę, niestety cholernie wrażliwy się stał. Czy mogę jakoś sobie usprawnić go w oczekiwaniu na rehabilitację w NFZ ?
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• zwolin
      Rider
      • 2010
      • 656

macherstudio, samemu to wiele nie wymyslisz, bo ktoś musiałby zdiagnozować dlaczego jest tak jak jest. Podstawowa kwestia, to zlokalizowanie przyczyny bólu. Jeśli to kwestia mięśni/ścięgien, to jest to do rozćwiczenia. Jesli to uszkodzenie samej powierzchni stawu, to gorzej. Robiąc teraz coś "na pałę" tylko sobie zaszkodzisz.

Na rehabilitację z NFZ nie masz co czekać. Zasada jest taka, że takie rzeczy robi się najszybciej jak się da, inaczej nieprawidłowy stan się utrwala i jest trudniej.
      Skąd jesteś? Może warto byłoby np tu: http://www.stocer.pl/kontakt podjechać na jakąś płatna konsultację?
      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
      O II Tour Combi 1.6
      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

zwolin, czyli w poniedziałek ruszam z tematem, składali mi to w szpitalu, wiem że robił to specjalista i nie byłem kolejnym pacjentem, przy wyciąganiu drutów powiedział że wszystko jest tak jak należy po rtg, wiec mam nadzieję, że to ścięgna, bo podobnie boli mnie palec obok małego, do którego miałem usztywniony mały paluszek czyli jakby od zastania.
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• zwolin
          Rider
          • 2010
          • 656

Zamieszczone przez macherstudio
          przy wyciąganiu drutów powiedział że wszystko jest tak jak należy po rtg
          Wiesz rtg, to nie jest najdokładniejsze badanie, i baaardzo wiele zależy od interpretacji. Mi po rtg chcieli operować oba kolana, a okazało się, że wystarczyło poćwiczyć niezgodnie z zaleceniami konowałów.

Zamieszczone przez macherstudio
          mam nadzieję, że to ścięgna, bo podobnie boli mnie palec obok małego
          No to staraj się tym zdrowym przynajmniej popracować - zginanie, prostowanie, ściskanie piłeczki - na początek mały zakres ruchu i małe obciążenie, ale bardzo dużo powtórzeń. Swój palec po dzwonie na rowerze (złamanie pomiędzy stawami) doprowadziłem do ładu w miesiąc. Nie mówię, że nie bolało
          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
          O II Tour Combi 1.6
          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• macherstudio
            RS
            S_OCP Member
            • 2008
            • 2378
            • Mitshibishi
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

zwolin, starczy już ćwiczenia drugiej półkuli mózgowe od wykonywania wszystkiego lewą ręką (złamana prawa) już mnie irytuje tempo mojej pracy, dobrze że na klawiaturze umiem pisać jedną ręką to bardzo pomaga, niestety zwolnienie długie i już mnie to do szału doprowadza, nie sądziłem że zdrowy człowiek może zatęsknić za pracą ale chwileczkę ja jestem chory :szeroki_usmiech
            www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Ficu
              Rider
              • 2010
              • 395

macherstudio, niestety NFZ pozostawia wiele do życzenia
              Nie mówię i nie chce nikogo obrażać, ale kapke im chyba za dobrze jest, ostatnimi czasy dużo czasu spędzam w szpitalach (uszkodzenie kręgosłupa na odcinku lędźwiowym) to zaleceniem lekarza było tu cytat "kupno plastrów rozgrzewających, a jak nie przejdzie to przyjdź pomyślimy"
              Efektem jest dalsze cierpnięcie lewej nogi i przeokropny ból na koniec dnia właśnie w okolicy lędźwiowej
              Auto-shop4x4
              Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• bws34
                Rider
                • 2011
                • 543

macherstudio, skąd jesteś?
                "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Ciesz sie ze masz palec i to jeszcze maly. Ja mam caly nadgarstek. Po wstawieniu blachy i zdjeciu szyny gipsowej potrafilem zgiac nadgarstek w jedna i druga strone o 1cm. Nie potrafilem utrzymac pilota od telewizora w dloni... Minelo pol roku, jakies 2 miesiace chodzenia na rehabilitacje i cwiczenia we wlasnym zakresie i juz potrafie wygiac reke w jedna strone prawie pod kat prosty, w druga tylko 45 co i tak uznaje za sukces... Zaczalem chodzic na scianke wspinaczkowa i polubilem to. Bardzo cwiczy wytrzymalosc palcow no i mozna powalczyc ze soba
                  Jesli masz wszystko ze stawem dobrze to cwiczyc cwiczyc cwiczyc. No pain no game
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...