LUKI, co za kretyn :roll: mam kolegę. który pracuje na szrocie i najczęściej po używane części przyjeżdżają lokalne "pany" w swoich super obniżonych "buniach" na konkretnym kole, bo po co inwestować w jakiś stuff do hamulców albo zawieszenia, skoro tego nie widać no i "świnia" pod remizą na nowe klocki nie poleci :diabelski_usmiech chociaż była też babka po używane szczęki do Micry, bo nowe za 50 zł to za duży wydatek :shock:
Abonament RTV.
Zwiń
X
-
paweł2 z tego co czytałem w gazetach jeśli mogą się domagać spłaty zadłużenia do 5 lat wstecz:
"Poczta Polska ma prawo domagać się spłaty zadłużenia do pięciu lat wstecz. Chodzi tu o kwotę niespełna 1200 zł. Gdy do tego doliczymy odsetki karne za czas, w którym uchylaliśmy się od płacenia abonamentu oraz koszty egzekucji, dług może urosnąć do niewyobrażalnej kwoty, z której spłatą może być nie lada problemem. W skrajnych sytuacjach dług może zostać umorzony przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji lub rozłożony na raty."
Koniec żartów z płacenia abonamentu RTV
Komentarz
-
-
Agamek12, Jak na razie to oni wysyłają do tych co mieli zarejestrowane i przestali płacić. A ty do tych co wyrejestrowali bądź nigdy nie rejestrowali odbiornika to musieli by chyba na kontrole chodzićChyba że platformy cyfrowe udostępnią im dane abonentów, cholera ich wie
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12blackrs, a jeśli odbiornik nie był zarejestrowany to można się spodziewać wezwania?
Komentarz
-
-
Walt, 75 lat ale musi złożyć pismo na poczcie
Tu macie artykuł o abonamencie RTV
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12blackrs, a jeśli odbiornik nie był zarejestrowany to można się spodziewać wezwania?Zamieszczone przez dudek_tJeśli nigdy nie płaciłeś abonamentu i nie miałeś zarejestrowanego odbiornika to możesz spać spokojnie. Co innego jak z dnia na dzień przestajesz płacić abonament i nie wyrejestrujesz odbiornika za który wcześniej płaciłeś.mówiła tylko coś że o odsetkach że naliczają ale jak sie zapłaci bez to odpuszczają odsetki
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanAgamek12, Jak na razie to oni wysyłają do tych co mieli zarejestrowane i przestali płacić. A ty do tych co wyrejestrowali bądź nigdy nie rejestrowali odbiornika to musieli by chyba na kontrole chodzićChyba że platformy cyfrowe udostępnią im dane abonentów, cholera ich wie
Wtedy lipa...
Wpuszczać nie musisz i nie ma za to żadnych sankcji - gość sporządzi notatkę z podaniem przyczyny (nie został wpuszczony) odstąpienia od kontroli i tyle.
Udostępnianie przez operatorów kablówek czy cyfr. chyba nie jest legalne. GIODO by się doczepił raczej...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Czy trzeba pedem placic na wezwaniu napisali 2tyg bo inaczej komornik.
Zamieszczone przez Agamek12Sorry za OT, ale na jakiej podstawie "oni" wiedzą komu i ile należy wystawić?
Zamieszczone przez gradekpaweł2 z tego co czytałem w gazetach jeśli mogą się domagać spłaty zadłużenia do 5 lat wstecz:
Zamieszczone przez dudek_tJeśli nigdy nie płaciłeś abonamentu i nie miałeś zarejestrowanego odbiornika to możesz spać spokojnie.
paweł2, napisałeś
"Panowie babci przyszlo 2.5kzl do placenia za RTV z Urzedu Skarbowego
wezwanie do zaplaty.
Mozna to jakos odciagnac czy cokolwiek da sie zrobic?
Czy trzeba pedem placic na wezwaniu napisali 2tyg bo inaczej komornik."
Jak przyszło z US - to musiało być przedtem zawiadomienie z Poczty!!!!!!! Bez upomnienia i wezwania do uiszczenia należności, nie można od razu kierować do egzekucji.
Ja sam płacę raz na rok, raz na kilka miesięcy - właśnie jak przyjdzie zawiadomienie z Poczty. Traktuje to jako przysłanie druku do zapłaty,nie musze wtedy ich zamawiać i płace. I znowu czekam kilka miesięcy. Ostatnio miałem w lutym 2012 i teraz w listopadzie 2012 przypomnieli się. Ale zawsze przysyłają z poczty - US to dalsza droga.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuCo by nie było,jest to skurwysyństwo ten cały podatek od posiadania telewizora i radia.
Kolejny pieniądz wyciągany od nas :xsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz