LUKI, co za kretyn :roll: mam kolegę. który pracuje na szrocie i najczęściej po używane części przyjeżdżają lokalne "pany" w swoich super obniżonych "buniach" na konkretnym kole, bo po co inwestować w jakiś stuff do hamulców albo zawieszenia, skoro tego nie widać no i "świnia" pod remizą na nowe klocki nie poleci :diabelski_usmiech chociaż była też babka po używane szczęki do Micry, bo nowe za 50 zł to za duży wydatek :shock:
Abonament RTV.
Zwiń
X
-
paweł2 z tego co czytałem w gazetach jeśli mogą się domagać spłaty zadłużenia do 5 lat wstecz:
"Poczta Polska ma prawo domagać się spłaty zadłużenia do pięciu lat wstecz. Chodzi tu o kwotę niespełna 1200 zł. Gdy do tego doliczymy odsetki karne za czas, w którym uchylaliśmy się od płacenia abonamentu oraz koszty egzekucji, dług może urosnąć do niewyobrażalnej kwoty, z której spłatą może być nie lada problemem. W skrajnych sytuacjach dług może zostać umorzony przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji lub rozłożony na raty."
Koniec żartów z płacenia abonamentu RTV
Komentarz
-
-
Agamek12, Jak na razie to oni wysyłają do tych co mieli zarejestrowane i przestali płacić. A ty do tych co wyrejestrowali bądź nigdy nie rejestrowali odbiornika to musieli by chyba na kontrole chodzić Chyba że platformy cyfrowe udostępnią im dane abonentów, cholera ich wie.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12blackrs, a jeśli odbiornik nie był zarejestrowany to można się spodziewać wezwania?
Komentarz
-
-
Walt, 75 lat ale musi złożyć pismo na poczcie
Tu macie artykuł o abonamencie RTV
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12blackrs, a jeśli odbiornik nie był zarejestrowany to można się spodziewać wezwania?Zamieszczone przez dudek_tJeśli nigdy nie płaciłeś abonamentu i nie miałeś zarejestrowanego odbiornika to możesz spać spokojnie. Co innego jak z dnia na dzień przestajesz płacić abonament i nie wyrejestrujesz odbiornika za który wcześniej płaciłeś.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanAgamek12, Jak na razie to oni wysyłają do tych co mieli zarejestrowane i przestali płacić. A ty do tych co wyrejestrowali bądź nigdy nie rejestrowali odbiornika to musieli by chyba na kontrole chodzić Chyba że platformy cyfrowe udostępnią im dane abonentów, cholera ich wie
Wtedy lipa...
Wpuszczać nie musisz i nie ma za to żadnych sankcji - gość sporządzi notatkę z podaniem przyczyny (nie został wpuszczony) odstąpienia od kontroli i tyle.
Udostępnianie przez operatorów kablówek czy cyfr. chyba nie jest legalne. GIODO by się doczepił raczej...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Czy trzeba pedem placic na wezwaniu napisali 2tyg bo inaczej komornik.
Zamieszczone przez Agamek12Sorry za OT, ale na jakiej podstawie "oni" wiedzą komu i ile należy wystawić?
Zamieszczone przez gradekpaweł2 z tego co czytałem w gazetach jeśli mogą się domagać spłaty zadłużenia do 5 lat wstecz:
Zamieszczone przez dudek_tJeśli nigdy nie płaciłeś abonamentu i nie miałeś zarejestrowanego odbiornika to możesz spać spokojnie.
paweł2, napisałeś
"Panowie babci przyszlo 2.5kzl do placenia za RTV z Urzedu Skarbowego
wezwanie do zaplaty.
Mozna to jakos odciagnac czy cokolwiek da sie zrobic?
Czy trzeba pedem placic na wezwaniu napisali 2tyg bo inaczej komornik."
Jak przyszło z US - to musiało być przedtem zawiadomienie z Poczty!!!!!!! Bez upomnienia i wezwania do uiszczenia należności, nie można od razu kierować do egzekucji.
Ja sam płacę raz na rok, raz na kilka miesięcy - właśnie jak przyjdzie zawiadomienie z Poczty. Traktuje to jako przysłanie druku do zapłaty ,nie musze wtedy ich zamawiać i płace. I znowu czekam kilka miesięcy. Ostatnio miałem w lutym 2012 i teraz w listopadzie 2012 przypomnieli się. Ale zawsze przysyłają z poczty - US to dalsza droga.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuCo by nie było,jest to skurwysyństwo ten cały podatek od posiadania telewizora i radia.
Kolejny pieniądz wyciągany od nas :xsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz