[Energy Drinki] czyli moje Hobby :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez radekgw
    w tych czasach jak nie mieszkasz na wsi i nie jesz wszystkiego co sam robisz to znaczy ze i tak jesz albo pijesz syf
    i tyle w temacie zdrowego odżywiania. Jeden pije energetyki drugi je nieregularnie i ma stresową pracę i na jeden kij wszystko wyjdzie. Jak człowiek słyszy ile jest chemii w kiełbasie oraz mąki w chlebie to można dojść do wniosku ,że "pałerki" kolegi nie zabiją.
    Robisz jakieś notatki z tych testów czy tak z głowy piszesz,bo przy takiej ilości ciężko chyba wszystko spamiętać.

Komentarz

• zwolin
      Rider
      • 2010
      • 656

shok,

i o to właśnie chodzi. Do tego jeszcze dodałbym GMO i "cudowne" środki ochrony roślin, o których prawdy dowiadujemy się po 20 latach ich stosowania (patrz Roundup na przykład). Do tego drób faszerowany antybiotykami, a świnie i bydło sterydami i hormonami. W sumie to nawet zastanawiające jest, dlaczego ludzie bezkrytycznie jedzą to wszystko. Jak się nas oszukają sprzedając samochód, tv, pralkę, czy cokolwiek innego, to jesteśmy gotowi od razu do sądu z tym biec. A jak trują dzień w dzień, to jest ok, bo tanio.... A pamiętacie aferę z solą?.... Goście zarejestrowali sobie nowe firmy i pierdolą wszystko z sądami na czele.

Zamieszczone przez r2r
      Po prostu jak czuje zmęczenie to zjeżdżam do domu, żeby pójść spać i normalnym snem zregenerować organizm - tak chyba najzdrowiej.
      Jak ja Ci zazdroszczę. Niestety u mnie się tak nie da.
      Za to staram się nie przesadzać z kawą, bo po pierwsze robię się dziwnie rozdrażniony, po drugie nie chce mi się spać, ale myśleć też nie, a po trzecie jak już się podddam, to znów zasnąć nie mogę i kółko się zamyka. O dziwo nie mam tego po czystej kofeinie.
      Co do witamin i innego g.. w proszku, tabletkach i kapsułkach to należy pamiętać, że nie potrzebujemy do życia 5 czy 10 witamin, tylko znacznie większej ilości związków. Przyjmowanie części z nich prowadzi do ich "asymetrii" w organizmie co niewiele ma wspólnego ze zdrowiem. Najprostszy przykład - wit A, która jest silnie rakotwórcza. Dlatego dobre zestawy witamin zawierają jej prowitaminę czyli beta karoten.
      Generalnie owoców, warzyw i snu nic nie zastąpi.
      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
      O II Tour Combi 1.6
      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

Pracuję...