uuu, kumpel ma ochote na uzywke benzyne z dsg7...widzę że raczej mu to odradzac??
Rolety na okna
Zwiń
X
-
Re: Rolety na okna
Zamieszczone przez przemek88Witam,
czy jeśli ktoś mi się włamał do domu przez drzwi balkonowe to mogę od producenta okien starac o odszkodowanie?
Nie da się wyegzekwować odszkodowania od producenta okien za to, że ktoś się włamał do domu przez okno - balkonowe, kuchenne czy jakieś inne. Od tego jest ubezpieczenie.
Nawet tzw. okna anty-włamaniowe mają za zadanie utrudnić a nie uniemożliwić włamanie - bo gwarancji nie da nikt. Złodzieje włamują się do dużo lepiej strzeżonych miejsc niż mieszkanie. Chyba, że masz w umowie zakupu okien taki zapis, ale mało prawdopodobne
Komentarz
-
-
Re: Rolety na okna
Zamieszczone przez przemek88Witam,
znacie jakąś dobra firmę na śląsku która montuje rolety zewnętrzne na okna? I czy wiecie może czy jeśli ktoś mi się włamał do domu przez drzwi balkonowe to mogę od producenta okien starac o odszkodowanie?
Z roletami podobnie, są zabezpieczające i antywłamaniowe.
IMHO jak kolega mieszka w domku i ma kawałek działki to może warto rozważyć alarm zewnętrzny? Przy czym koszt takiej instalacji nie należy do małych (1 czujka około 960zł netto z montażem i okablowaniem).
pzdrAdam
Komentarz
-
Komentarz