Nie chciało mi się jechać z Lublina do Katowic po lampę kierunkowskazów. :lol:
oszust na allegro
Zwiń
X
-
-
I właśnie na tym żerują takie hieny :!: Podkreślam, to jest oszustwo, a nie kradzież. Nie można tego lekceważyć. Mnie wyszło w sumie dobrze, bo frajer miał mi sprzedać zestaw do hampli 288, a dostałem do 312, za to druga rzecz była w nie najlepszym stanie.Zamieszczone przez JanuszSzNie chciało mi się jechać z Lublina do Katowic po lampę kierunkowskazów. :lol:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Oszustwo nie ma niskiej szkodliwości więc sprawa jak najbardziej OK dla policji. Szczególnie, że macie jego dane.
Komentarz
-
Rozumiem ze moge uderzyc do policji, pomimo tego ze nie kupilem przez allegro i przyslal mi zla rzecz? Nawet nie chodzi o te 200 zl, tylko trzeba tepic takie wynalazki i ostrzegac innych
Komentarz
-
Messik, maile, sms-y, potwierdzenie przelewu, fotki towaru i wszystko co tam jeszcze masz. Powodzenia.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
Ja byłem kiedyś o 200PLN, bo gościowi przejęli konto na Allegro i ktoś wystawiał lewe rzeczy i podał swój numer konta. Uratowało mnie to, że płaciłem przez "Płacę z Allegro" a ponieważ to był weekend to nie zdążyli mu przekazać kasę. Odzyskałem kasę z Allegro, ale potem mnie wzywali jeszcze raz, bo toczyli postępowanie także ze zgłoszenia innych oszukanych. Tak czy inaczej jak go wezwą na przesłuchanie to mu zmięknie trochę rura.
Komentarz
-
To musze szukac ta naklejke z paczki, bo byla za pobraniem. Ale poczta powinna miec jakis slad to policja powinna to odnalezc jak cos. Mam tylko sms i ten stabilizator :/
Komentarz
-
Messik, jak będziesz miły dla Pani z Poczty i jej wyjaśnisz o co chodzi, to powinna Ci pomóc w odzyskaniu danych z przesyłki.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
Dzieki akcji z forami kasa przyszla, co prawda bez 10 zl
ale mozna powiedziec ze sytuacja sie wyjasnila szkoda ze dopiero po takim czasie. Takze naciagaczem moze byc, mnie ostaetecznie nie oszukal, wiec przy zakupach zachowac ostroznosc.
Dzieki i pozdrawiam
Komentarz
-
To My dziękujemy kolego, za pobudzenie naszej czujności. ten oszust zapewne ma jakieś "ciche" konto na każdym forum, gdzie "handluje" i musi się liczyć, że ktoś się kiedyś z nim rozliczy w mniej "cywilizowany" sposób :tuk:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
Komentarz