Mieszkanie w Tychach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sanitar2
    Drive
    • 2010
    • 44

Mieszkanie w Tychach

Panowie czy wersja 5269 mtv mozna zainstalować na

1T0035680D H04 - obecnie jest wgrane 4120 od Kedziora - nie wiem czy zmieniać czy nie - nie chciałbym mieć psikusa z aku ?

Co sądzicie ?

Arni
  • Mr0czny
    Elegance
    • 2009
    • 948
    • Octavia III (5E3)
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Mieszkanie w Tychach

Witam

Nowy rok nowe możliwości i w planach mam zmianę pracy. Jako że praca w Czechowicach - Dz a mieszkam w Sosnowcu dojazd byłby trochę uciążliwy.

Szukam mieszkania lub domu (pół bliźniaka lub szeregowiec), minimum 4 pokoje (2 dzieci 3 lata i 4 tygodnie, ale kiedyś urosną) metraż tak w okolicach 100 m^2.

Może ktoś z mieszkających w Tychach się wypowiedzieć o tym w jakiej dzielnicy/okolicy szukać mieszkania.

Czy w Tychach są jakieś prywatne żłobki/przedszkola bo jak żona wróci do pracy to gdzieś będzie trzeba ich wozić.

Może ktoś z was zna jakiegoś pośrednika siedzącego w nieruchomościach w okolicach Tychów.

Kwestia kredytu to 2 sprawa, czy wiecie czy da się wziąć kredyt hipoteczny pod zastaw 2 lokali (obecnie mam mieszkanie w Sosnowcu, księga wieczysta) i po remoncie i przeprowadzce ten stary sprzedać spłacając cześć pożyczki ?

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Re: Mieszkanie w Tychach

Zamieszczone przez Mr0czny
      Kwestia kredytu to 2 sprawa, czy wiecie czy da się wziąć kredyt hipoteczny pod zastaw 2 lokali (obecnie mam mieszkanie w Sosnowcu, księga wieczysta) i po remoncie i przeprowadzce ten stary sprzedać spłacając cześć pożyczki ?
      Z tym to ostrożnie, bo wziąć można, ale czy bank zejdzie Ci z hipoteki, żebyś mógł sprzedać mieszkanie, to wielka niewiadoma. Czytałem gdzieś kiedyś historię o dokładnie takiej sytuacji jak twoja i bank nie chciał się zgodzić na sprzedaż mieszkania, bo było ono zabezpieczeniem kredytu na dom. W sumie nic dziwnego, bo nie mają pewności, że po sprzedaży mieszkania spłacisz część kredytu na dom. Możesz zawinąć się z kasą itp. Pogoogluj, może coś znajdziesz.

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

mac_aaron, raczej bank nie pójdzie na taki układ, w interesie banku jest to aby kredytobiorca spłacał kredyt jak najdłużej więc jest to sprzeczne z ich interesami spłacać wcześniej pożyczkę
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...