ubezpieczenie mieszkania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macg
    Classic
    • 2010
    • 25

ubezpieczenie mieszkania

Zamieszczone przez paweł2
    Panowie sasiad sie napalil na LaguneIII 2010r 2.0T warte to zachodu?
    Pewnie że warte, za te kasę jak chodzą niedoceniane używki u nas wg mnie jak najbardziej. W ostatnim "Motorze" jest kolejny test używek - LIII i tam piszą, że te 2.0T to najlepsza z benzynowych jednostek. Jest elastyczna, b. trwała - niby ta 204 KM. Nadaje sie pod gaz :wink: Bo 170KM była z aftomatami.
    W megankach RS-ach też chyba one są i mają świetne recenzje.
    Wg mnie to niegłupi wybór.
  • przemek88
    Rider
    • 2009
    • 613

ubezpieczenie mieszkania

Witam,

czy jest ktoś na forum co zajmuje się ubezpieczeniem mieszkania. Mam taki problem mieszkam z narzeczoną całe mieszkanie jest na jej mamę ubezpieczenie również ostatnio miałem włamanie i ukradli mi dwa laptopy i nawigacje, jeden laptop narzeczonej reszta moja ubezpieczalnia zwróciła pieniądze tylko za laptopa narzeczonej stwierdzili ze moje rzeczy"Zgodnie z § 3 ust 1 pkt 2 owu przedmiot ubezpieczenia mienia mogą stanowić znajdujące się w
    miejscu ubezpieczenia i będące przedmiotem prawa własności (współwłasności) Ubezpieczonego albo będące w
    jego posiadaniu na podstawie innego tytułu prawnego ruchomości domowe (...). Ponadto zgodnie z § 12 PZU
    SA odpowiada również za szkody w ruchomościach domowych lub stałych elementach będących przedmiotem
    prawa własności (współwłasności) osób bliskich Ubezpieczonego pozostających z nim we wspólnym gospodarstwie
    domowym. Ustalenia likwidacyjne wykazały, iż w/w mienie nie jest własnością Ubezpieczonego lub osoby bliskiej
    Ubezpieczonego."

aha mam uszkodzone drzwi balkonowe stare okna były grubości 6cm teraz już taki nie produkują pisałem pismo do ubezpieczalni o tym ze nie kupie już takich drzwi i muszę wymienić wszystkie okna ale bez odzewu i kasę też przyznali tylko za drzwi balkonowe i to jeszcze mniej niż są warte mowe.

Czy jest możliwość żeby się od tego odwołać i coś jeszcze wywalczyć?
    Proszę o pomoc

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

przemek88, mieszkasz z narzeczoną i jej mamą - właścicielką. jak nie masz meldunku, przyajmniej czasowego, a nie jestes współwłaścicielem, to przy tych zapisach przerobia Cię jak nic. To własnie wyłaczenia tzw.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...