Flame, Piekny Audik. Kolor, nadwozie, silnik = obled Gratki
Awizo wstecz, pomocy
Zwiń
X
-
Awizo wstecz, pomocy
Witam
Dzisiaj mialem bardzo dziwna sytuacje, zamowilem tydzien temu perfum na allegro ktory Pan wyslal mi 16 tego miesiaca priorytetem wykorzystujac uslugi poczty polskiej. Niestety paczka musiala isc dosc dlugo dlatego ze dopiero dzisiaj znalazlo sie awizo w skrzynce. Jednak co jest najlepsze Awizo jest z data 18.01.2013 a dzisiaj mamy 21 styczen i na 100% tego awiza nie bylo wczesniej w skrzynce, bo wiadomo jak ktos ma dostac prezent to co chwile sprawdza skrzynke. Wiec wzialem awizo i poszedlem na poczte, Pani na poczcie mowi ze paczka jest uszkodzona ? widac po tej kalce ze jest zalana no i ze jakis protkol jest do przeczytania i czy przyjmuje czy odsylam, paczke oczywiscie moglem zobaczyc tylko z daleko bo jakbym sie zblizyl to jakby byla przyjeta, zreszta juz poczta polska zapakowala ja w duzy karton. Zadzwonilem do goscia od ktorego kupilem i ma same pozytywy i powiedzial ze paczke dobrze zapakowal w koperte babelkowa itd i teraz moje pytanie czy mozliwe ze w zwiazku z tym iz na awizo byla inna data dostarczania niz w rzeczywistosci to wygladalo jest mozliwosc ze ktos majstrowal przy paczce ? Bo pewnie jak na poczcie spytam to mi powiedza ze awizo lezalo a ja nie widzialem robiac ze mnie debila. Jak ktos mial podobna sytuacje to prosze pisac.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
-
-
18.01 to był piątek, możliwości są różne - listonosz wrzucił dopiero dzisiaj, listonosz wrzucił do złej skrzynki i sąsiad wrzucił Ci awizo w sobotę/niedzielę/dzisiaj itp. Awizo może sobie leżeć 2 tygodnie i w tym czasie paczka ma leżeć bezpiecznie na poczcie, nie ma to nic do rzeczy. Po tym czasie odsyłają przesyłkę. Paczki bym nie przyjmował, niech się sprzedający dochodzi ze złodziejami z poczty, pewnie ktoś wywęszył że perfumy (gnoje z poczty naddzierają koperty i patrzą co jest w środku).
Kupiłeś nie "perfum" tylko perfumy.
Komentarz
-
-
Nie przyjmuj paczki ale uczciwie poinformuj sprzedającego że nie przyjąłeś by była uszkodzona (nie wiem jak to jest na poczcie ale powinno się wypełnić protokół uszkodzenia który będzie podstawą reklamacji dla w tym wypadku sprzedającego bo to on jest płatnikiem i tylko on może złożyć reklamację , kopię protokołu oczywiście powinieneś dostać, tak przynajmniej to działa w przypadku firm kurierskich)
Reszta niestety po stronie sprzedającego
Komentarz
-
-
A była to przesyłka polecona? Jeśli tak to po numerze na stronie poczty sprawdzisz wszystkie daty. Generalnie ja bym jej nie odebrał, aczkolwiek w porozumieniu ze sprzedawcą - on mógł dobrze zabezpieczyć przesyłkę, ale z pocztą jak jest wszyscy wiemy. Zadzwoń i dogadaj się z nim na spokojnie, w żadnym wypadku klient nie jest zobowiązany płacić za towar, który został uszkodzony podczas przesyłki. Jest to ryzyko handlu internetowego, i sprzedawca musi się z tym liczyć. A z pocztą sprawę niech załatwia on.
Generalnie żeby rozbić zapakowaną w bąbelki butelkę perfum, musi być niezły grzmot - tym bardziej dociekaj swojego.
Komentarz
-
-
Re: Awizo wstecz, pomocy
Zamieszczone przez radekgwpaczke oczywiscie moglem zobaczyc tylko z daleko bo jakbym sie zblizyl to jakby byla przyjeta
Komentarz
-
-
Poinformowalem o tym sprzedawce, zobaczymy co dalej, dzieki chlopaki za pomoc.
Rafiki dodalem troche ironii ale Pani na poczcie mniej wiecej tak mowila ze jak tylko da mi paczke (ktora juz byla w kartonie) to bede musial ja odebrac i tyle.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Nie korzystam z usług Poczty Polskiej. Czekam kiedy ta instytucja zdechnie.
To już naprawdę nie potrwa długo.
Antydatowanie druków awizo to norma, nikt nikomu niczego nie udowodni.
Poczta od dawna zajmuje się dostarczaniem awiza do skrzynki, a nie paczki do odbiorcy.
Osobiście wolę kupić drożej, z przesyłką InPostem.
W Gorzowie masz cztery paczkomaty.
Szału niema, ale napewno będzie więcej...
Jakość usług jest biegunowo odmienna od tego co oferuje Poczta Polska.
InPostowi płacę za przesyłkę do paczkomatu.
Od chwili otrzymania SMSa o nadaniu przesyłki przez nadawcę do chwili otrzymania SMSa o dostarczeniu przesyłki do paczkomatu pracuje InPost. Powiadomienia otrzymujesz w czasie rzeczywistym, wiec dokładnie wiadomo kiedy wyszła od nadawcy, ile czasu ma ją kurier, kiedy została zapakowana do paczkomatu.
Potem już wszystko zależy od Ciebie.
Czas dostawy paczki to średnio około doby, ale rekordowy wynik to sześć godzin.
Nie było daleko, bo z Rumii do Gdańska, ale Poczta dostarczałaby tą paczkę standardowe trzy dni.
To znaczy, nie paczkę tylko awizo.
Po paczkę musiałbym odstać godzinkę w ogonku do okienka.
Komentarz
-
Komentarz