Lodówka INOX najlepszy wybór w dobrej cenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gebek
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1214

Zamieszczone przez Biszczu
    Flacha, Siemens to taki trochę tańszy Bosch
    Jest dokladnie na odwrot...Bosch i kiedys Contrukta,to tansze klony Siemensa.
    Tato,tato...czy to auto jest chore?
    Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
    Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• beaviso
      Elegance
      • 2010
      • 767
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Chciałem polecić LIEBHERR. Mam taką lodówko-zamrażarkę 185 cm, prosty wygląd, proste funkcje, no frost, temperatura dla góry i dołu. Model CNesf 30330. Wcale nie kosztowała majątku, tylko 2000 zł w sklepie wysyłkowym. Więc do Miele jej daleko. Wręcz nie była droższa od innych. Tyle że za INOX płacisz 300-400 więcej niż ten sam model w bieli. Dla mnie było ważne, żeby miała 55 cm szerokości, bo większość ma ok. 60. Do tego drzwi musiały otwierać się bez konieczności zapewnienia dodatkowej szerokości. Mojej żonie spodobało się wnętrze - solidne, proste i łatwe do utrzymania w czystości.

Porównując do Electroluxów w rodzinie - lepsze wykonanie, rączki z polerowanej stali wkręcone na śruby, a nie jakieś plastikowe g... które zaraz się połamie. U matki w nowym Electroluxie po zamknięciu trzeba odczekać ze 30 sekund, tak uszczelka zasysa :lol: Moja prawie 5 lat już działa, odpukać.

Podobno ważne jest, żeby lodówka miała agregat Danfoss, a nie jakiś no-name. Dowiedziałem się już po zakupie swojej, ale jak zajrzałem za nią, to okazuje się, że jest Danfoss.

Do INOXa polecam doskonały płyn do konserwacji i czyszczenia. Wprawdzie nie mam dzieci, więc problemu z "łapkami" też nie mam, ale od czasu do czasu trzeba natłuścić tę stal. Nr 1 to olejek niemieckiej firmy Dr Weigert o nazwie NEOBLANK. Razem z lodówką przyszło 50 ml tego cudownego preparatu i dopiero się kończy.

Jeśli chodzi o inne firmy, to:
      - AEG-Electrolux (konsorcjum) - mam kuchenkę, sprawia się bardzo dobrze, solidny kawał kloca
      - AEG-Electrolux - mam również pralkę, model dla miłośników prania, bo dużo funkcji uruchamianych osobnymi przyciskami, można wybrać sobie dowolną kombinację, co lubię - chodzi na okrągło i bez problemów od prawie 5 lat, nie stosuję żadnych Calgonów
      - Bosch - mam zmywarkę, specjalnie kupiłem "Made in Germany", bo polecali jakość. Prawie jej nie używałem, tylko od święta, bo wg mnie strasznie niefunkcjonalna (bo 45 cm), tak ją przeklinałem, że w końcu zrobiła mi na złość i niedawno się zepsuła - ramiona natryskowe się nie kręcą, ciśnienie siadło A zmywałem może 40-50 razy, nawet całego opakowania kostek nie zużyłem.

M.
      666 4U

Komentarz

• Andja
        Rider
        • 2006
        • 596

mam BOSCH'a KGN36VI20 z nofrost i multi airflow. polecam :-)
        nofrost super sprawa. wędlina zapakowana w papierową torebkę wytrzymuje spokojnie tydzień.

w bosch'u drzwiczki można przełożyć samemu a nie przez serwis co kosztuje ok. 200zł

samsungi są głośne i drzwiczki nie otwierają się na równo z lodówką tylko odstają!!!

Komentarz

• blackrs
          RS
          • 2008
          • 4826
          • Superb II combi (3T5)
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja popatrzylem na kilka rankingów i o dziwo zaskakuja mnie wysokie miejsca LG. upatrzyłem jedną i poczytałem opinie ktore w 95% są bardzo pozytywne
          BYŁA o1 rs
          BYŁA o2 1.6
          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Zamieszczone przez blackrs
            poczytałem opinie ktore w 95% są bardzo pozytywne
            a gdzie czytałeś te opinie?

Komentarz

• blackrs
              RS
              • 2008
              • 4826
              • Superb II combi (3T5)

np na euro agd . oraz na innych wygooglowanych stronach gdzie wypowiadali się użytkownicy
              BYŁA o1 rs
              BYŁA o2 1.6

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

blackrs, w 90% to są "zawodowi pochwalacze"

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)

możliwe
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Wojtek35
                    Classic
                    • 2013
                    • 22

Zamieszczone przez blackrs
                    a ja popatrzylem na kilka rankingów i o dziwo zaskakuja mnie wysokie miejsca LG. upatrzyłem jedną i poczytałem opinie ktore w 95% są bardzo pozytywne
                    producenci AGD zatrudniają ludzi, którzy na forach i portalach typu ceneo, skąpiec, czy RTV wpisują pozytywne opinie.... jakość LG jest na poziomie Samsunga. Resztę sobie sam oceń.

Komentarz

• beaviso
                      Elegance
                      • 2010
                      • 767
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Andja
                      w bosch'u drzwiczki można przełożyć samemu a nie przez serwis co kosztuje ok. 200zł
                      W Liebherrze też sam przekładałem wg załączonej instrukcji, mimo że zdecydowanie nie należę do majsterkowiczów.

M.
                      666 4U

Komentarz

• Andja
                        Rider
                        • 2006
                        • 596

Zamieszczone przez Biszczu
                        Drzwiczki w każdej lodówce można samemu przełożyć...
                        i stracić gwarancję, np: w Samsungu

Komentarz

• splawik
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1292

U mnie w INDESIT pierwsze przełożenie drzwiczek za darmo z wpisem do książki serwisowej, każde następne chyba 50zł, więc pan serwisant przyjechał i przełożył w 15 minut
                          A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                          AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                          O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                          -------------------------------------------------
                          Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• rafall79
                            Drive
                            • 2010
                            • 89

ja mam Siemens bez zadnego No Frost i jest super, najważniejsze, ze bardzo cichutka i energooszczedna A++. Kosztowala 1360zl i jestem bardzo zadowolony.
                            Rafał

Komentarz

• Octan
                              Rider
                              • 2006
                              • 653

Moja ciotka ma polską lodówkę Silesia. Kupiła ją w 1967 roku, nigdy nie była naprawiana i działa do dnia dzisiejszego. W tym kontekście stwierdzenia typu- używam 4 -5 lat i zero problemów wydają się śmieszne.
                              Inna strona medalu to pobór energii, pewno wspomniana Silesia kwh sobie nie żałuje.

Komentarz

• rafall79
                                Drive
                                • 2010
                                • 89

ja mam Siemens model KG36VVL30E kupowana na Ole Ole za chyba 1360zl, wogole caly duzy sprzet u nich kupowalem bo maja opcje darmowego wnoszenia do domu, a mieszkam na 3 pietrze wiec trzeba sie troche napocic. Gwarancje sie podbija w Euro AGD wiec no problem. Odnosnie lodowki to jestem zadowolony bo jest cicha a to ma znaczenie (tylko 39dB) i energooszczednosc. Poza tym podswietlenie ledowe w srodku i sterowanie elektroniczne. Chlodzenie i mrozenie tez super. Jak za te pieniadze to warto, tymbardziej, że to niemieckie. Do koreanskich i innych wloskich technologii nie mam zaufania.
                                Rafał

Komentarz

Pracuję...