r2r, aniol, aktualnie nie na mój portfel taki projekt. :P Sama skrzynia biegów to połowa tego, co wsadziłem w samochód.
Problem z cylinderkiem hamulcowym
Zwiń
X
-
Problem z cylinderkiem hamulcowym
Witajcie
Zastanawiam się czy w samochodowych w hamulcach bębnowych przy cylinderkach hamulcowych i przewodach hamulcowych są jakieś osłonki dokoła metalowych przewodów zawierające biały proszek (w razie pęknięcia widać uszkodzenie osłonki zewnętrznej przewodu)?
Problem mam taki, na przeglądzie wyszło, że tłoczek się zaciął, przestał działać odpowietrzyłem, okazuje się, że tłoczek chodzi dobrze nie jest zacięty czy skorodowany przy odpowietrzaniu wyleciał bardzo ciemny płyn ale po odpowietrzeniu hamuje, wycieków przez gumki nie ma, pod gumkami czysto, ale obudowa w jednym miejscu pokryta była jakimś białym osadem, samochód pojeździł 2000 km i powoli znów coś się zaczyna dziać z tym hamulcem
czy to może być pęknięcie obudowy cylinderka albo przewodu przy wejściu do cylinderka? brak wycieków i korozji wewnątrz bębna i na zewnątrz także sucho, jednak cylinderek bardzo powoli się zapowietrza
Pytam bo nie chce w ciemno wymieniać wszystkiego
-
Komentarz