Zamieszczone przez mrfazi
Dzwonek do domu - nie bezprzewodowy
Zwiń
X
-
Dzwonek do domu - nie bezprzewodowy
Kiedyś miałem dzwonek, ale ktoś zrobił fuszerę i przestal działać (230V). Od kilku lat używam dzwonków bezprzewodowych, ale są fatalne. Miałem kilka modeli i żadem nie działał jak należy. Od furtki do domu mam jakieś 20m.
Jak zainstalować normalny dzwonek na kablu? Muszę ciągnąć 230V czy wystarczy skrętka do ziemi? Możecie polecić jakieś sprawdzone rozwiązanie?
-
-
230V do furtki to niezłe przegięcię :shock: wole nie myśleć co by było z kimś kto by zadzwonił kiedy po jakimś czasie z róznych powodów zrobiło by się przebicie albo wszechobecna wilgoć zrobiła by swoje :twisted: .
sparrov, są zestawy z transformatorem przerabiającym na np 9V z dzwonkiem. Ciągniesz kabelek do furtki i instalujesz na ogrodzeniu. Fakt są kabelki ale taki niezawodny dzwonek mam już od ponad 10 lat.
Komentarz
-
-
Potrzebujesz tylko dzwonek czy domofon bądź wideodomofon?
Jak kabel w ziemi to kabel przeznaczony do ziemi. Żaden YDY czy też zwykła skrętka, ale przeznaczone do układania w ziemi.
Do samego dzwonka potrzebujesz podłączyć tylko przycisk dzwonkowy, więc zastosuj kabel ziemny np. YKY 2x1. Tu albo styk bezpotencjałowy albo potencjałowy- w zależności od dzwonka.
Do domofonu bądź wideodomofonu w zależności od systemu
Najpierw coś wybierz:
Od ponad 30 lat jesteśmy liderem na rodzimym rynku w zakresie dystrybucji elektronicznych systemów zabezpieczeń osób i mienia. W swojej ofercie posiada m.in.: telewizję przemysłową, kontrolę dostępu, systemy sygnalizacji włamania i napadu, systemy...
Polski producent analogowych i cyfrowych systemów domofonowych. Oferta m.in. obejmuje unifony analogowe, cyfrowe, centrale cyfrowe i zestawy domofonowe.
Wideodomofon (znany również jako wejściowy system wideo lub wideo interkom) jest autonomicznym systemem interkomowym, który używany jest do zarządzania połączeniami wykonywanymi przy wejściu do budynk
a później dobierze się kable.
Komentarz
-
Komentarz