potrzebuje osoby znajacej sie na kredytak mmieszkaniowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bahnik
    Classic
    • 2012
    • 3

Jakieś tam Takno Wheels Ale chińskie nie są,bodajże wybite mam na alu made in Italy czyli włochy jak się nie mylę :?:
    Mocne są choć bez przesady jak to alu raz wpadłem w dołek przy 120 i jedna się podgieła,na wulkanizacji nieźle się meczyli by ją wyprostować i dziwili się że felga się zgieła a wachacz nie puścił czy coś tam innego bo naprawde są mocne za prostowanie jej zdarli 100 zł a kiedyś za prostowanie jakiejś chińskiej felgi zapłaciłem 30 zł na tej samej wulkanizacji które już dawno zostały przetopione na puszki do piwa :lol: .Ogólnie cięzko jest chyba takie znaleźć z takim rozstawem jak do O1 czyli 5x100..ja wyrwałem od dziadka który kupił Audi A3 ale wg niego jest za niski profil opony i mi je pogonił za 530 zł z oponkami tak że trafiły mi się można powiedzieć za darmo(opony spokojnie na 2-3 sezony (sezonowo) a wiadomo że Polak będzie na nich jeździł dopóki druty nie powychodzą :diabelski_usmiech

Fajnie również leżą fele dezent-a które polecam pod względem wytrzymałości.

Kolega ma takie w golfie IV...przymierzałem do octavii z oponami 235/45R17 i również podchodzą bez problemu przy czym również fajnie się prezentuje.No i są chyba jeszcze mocniejsze bo koledze felga nie ustąpiła (również wpadł w dołek) tylko ustąpił wahacz..koło w błotniku zderzak połamany a felga cała;P niestety fotek niemam;/
    Podrzuć na forum zdj swojej octy +zdj felgi/felg które ci się podobają na alledrogo a nie wiesz jak by to się u Cb prezentowało a napewno znajdzie się jakiś mistrz Painta czyt.Virtual Tuning co ci to fajnie wklei i będziesz wiedział które wybrać Pozdrawiam
  • zdravkov
    Classic
    • 2011
    • 20

jak wyzej <potrzebna osoba , która dooradzi gdzie najlepiej wziasc kredyt na mieszkanko>

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Uderz najlepiej do jakiegoś ołpenfajnansa lub innego ekspandera. Zbyt dużo jest parametrów branych pod uwagę żeby móc tak na szybko coś powiedzieć...
      Z doświadczenia jednak podpowiem, że najlepsze warunki oferuje bank, w którym ma się kilka lat ROR. No i w sumie jak się w tej chwili dostanie oprocentowanie WIBOR +1,5% (marża) i prowizja na poziomie 1,5%, to jest juz chyba nieźle (mówię o kredycie na 85% wartości nieruchomości)
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• zdravkov
        Classic
        • 2011
        • 20

Agamek12, Marża już jest na granicy 1,3% nawet jak dobrze sie potarguje to już wyrwiesz 1,2% w bankach a prowizja 2% takie jest teraz średnia a open i ekspander idą tam gdzie maja układy zauważyłem tylko teraz weszły zmiany od tego miesiąca i już nie mam w sumie siły i czasu w gruncie rzeczy im mniejszy kredyt tym większa marża. Bank musi zarobić...

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

zdravkov, dlatego jak mówię: pytaj w miejscach, które mają dostęp do bazy wielu banków - i pamiętaj, że nie musisz w tym miejscu brać kredytu. Ja np. byłem molestowany ofertami ołpenfajnansów i ekspanderów, a finalnie wziąłem kredyt w swoim banku... Jest taka masa czynników wpływajacych na kredyt, że nie da sie tak prosto odpowiedzieć na Twoje pytanie.
          Ja np. szukam takiego banku, który weźmie w miarę niską marżę w całym(!) okresie spłaty kredytu, niską prowizję, a do tego pozwoli spłacić znaczną część kapitału w pierwszym roku bez żadnych opłat...
          Adam... Używam:

Komentarz

• zdravkov
            Classic
            • 2011
            • 20

masz racje że sie spytam w jakim masz banku ????moze na priv aby nie było krypto reklamy ?????

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

zdravkov, obecny z 2006 roku z marżą 0,8% (+WIBOR) mam w NORDEA... Kolejny pewnie wezmę w tym samym banku.
              Adam... Używam:

Komentarz

• zdravkov
                Classic
                • 2011
                • 20

Agamek12, tez tam mam konto jejcia

Komentarz

• hubert78
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1576

Zamieszczone przez zdravkov
                  a open i ekspander idą tam gdzie maja układy
                  Nie koniecznie ! Dostaniesz u nich pełną symulację/porównanie większości banków , dodatkowo sprawdzą za Ciebie czy masz zdolność w danym banku i złożą wniosek/wnioski we wskazanych przez Ciebie bankach. Oczywiście nie musisz z ich usług korzystać ale naprawdę zaoszczędzisz w ten sposób dużo więcej czasu niż na samotne bieganie pomiędzy bankami. A tak na marginesie nie podałeś żadnych konkretów czyli na co kredyt, jaka wartość, ile wkładu własnego itp.

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Zamieszczone przez zdravkov
                    Agamek12, tez tam mam konto jejcia
                    Tak samo jak Tobie, tak i sobie składam z tego powodu serdeczne wyrazy współczucia.
                    W dobie bonusów, zwrotu prowizji, upustów, itp. ROR tego banku jest zupełnie nieatrakcyjny. Całe szczęście że nic nie broni przelewów na rachunki w innych bankach
                    Adam... Używam:

Komentarz

• hubert78
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1576

Zamieszczone przez Agamek12
                      zdravkov, obecny z 2006 roku z marżą 0,8% (+WIBOR) mam w NORDEA... Kolejny pewnie wezmę w tym samym banku.
                      Czyli będąc u doradcy okazało się że najkorzystniejsza ofertę dostałeś w Banku w którym akurat miałeś ROR ?

Komentarz

• zdravkov
                        Classic
                        • 2011
                        • 20

hubert78, przeważnie takie rzeczy to na priv podaje jak coś...

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

hubert78, "doradca" nie współpracował z moim bankiem, a wszystkie proponowane przez niego oferty były gorsze od tej, którą zaproponowała mi NORDEA (i PKO BP - a Nordea wygrała, bo pierwsza przyznała mi kredyt na kilka dni przed końcem "ulgi odsetkowej").
                          Poza tym zrobiłem sobie symulację z podanych przez "doradcę" kilkunastu ofert (wybrałem mnimalne wartości z każdej z pozycji, tzn. marży, prowizji, ubezpieczenia niskiego wkładu, wzrostu oprocentowania do czasu wpisu do hipoteki, itp.) i poszedłem do swojego banku i powiedziałem, że tyle moge im zapłacić... A bank przyjął moje warunki
                          Chociażby z tego powodu warto odwiedzić doradcę :szeroki_usmiech
                          Adam... Używam:

Komentarz

• hubert78
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1576

Chociażby z tego powodu warto odwiedzić doradcę :szeroki_usmiech
                            Toż do tego samego go namawiałem

[ Dodano: Wto 12 Mar, 13 22:23 ]
                            "doradca" nie współpracował z moim bankiem,
                            Dziwne bo ja w tym czasie byłem na etapie załatwiania pozwoleń na budowę i interesowałem się tematem i Nordea (przynajmniej w Expanderze) zazwyczaj była na "podium" pod względem atrakcyjności (z tym że w moim wypadku było około 50% tzw wkładu własnego)

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

Zamieszczone przez hubert78
                              "doradca" nie współpracował z moim bankiem,
                              Dziwne bo ja w tym czasie byłem na etapie załatwiania pozwoleń na budowę i interesowałem się tematem i Nordea (przynajmniej w Expanderze) zazwyczaj była na "podium" pod względem atrakcyjności (z tym że w moim wypadku było około 50% tzw wkładu własnego)
                              No cóż, moi doradcy nie dysponowali ofertami Nordea...
                              Zresztą byłem w podobnej do Twojej sytuacji: nie chciałem kredytu na 100%. I wkurzali mnie Ci doradcy strasznie, bo za każdym razem przekonywali mnie do:
                              A. wzięcia kredytu na 110% wartości nieruchomości (wiadomo, wyższy kredyt - wyższa prowizja dla nich),
                              B. wzięcia kredytu w CHF (znów: wyższa marża z której mieliby coś dla siebie - a już te durne symulacje wysokości raty udebilniały ich w moich oczach maksymalnie),
                              C. do poszukania droższej nieruchomosci i wzięcia większego kredytu, bo moja zdolność kredytowa była kilka razy wyższa niż wnioskowny kredyt (i znów: wyższa byłaby prowizja doradcy)...
                              Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...