lu5asz, to chyba najlepsza opcja. Wszystko jest podobne, kwestia mocowania tabletu, bo do zagłówka są takie same. Dobrze żeby miął uchwyt z dołu i trzymał tablet w poziomie a nie w pionie, bo z boku podczas jazdy może się wyślizgnąć przy naszych drogach.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
tylko po co mocować taki tablet do zagłówka - to nie odtwarzacz DVD z poprzedniej epoki ważący 2 kilo, tylko coś co można spokojnie trzymać na kolanach i nie pieprzyć się z wyjmowaniem dziadostwa na każdym postoju i mieć problemy w stylu, że drży, że zasilanie i takie tam pierdzielenie
Enriquez, To Ty chyba nie jeździłeś z dzieckiem nigdzie dalej. :szeroki_usmiech
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Alonzo_, polecam Chuwi VX2 na allegro. Na poprzedniej aukcji gosc sprzedal ponad 700 sztuk. Teraz mozesz miec 3g na aplikacje. Ja w domu to wole na tym tablecie cos tam luknac niz laptopavodpalac. Za 300zl bardzo dobry sprzet.
piotrek_os
Chyba bardziej jednak w kierunku 9-10 cali będę szedł.
Nie potrzebuje w tym telefonu, głównie chodzi o rozrywkę dla córki - czyli oglądanie bajek, jakieś proste gry (np ze sklep play czy stronek w stylu gry.pl itp) , net do przeglądania dla mnie/żonki.
Mam dobre doświadczenia z mantą i tu się skłaniam.
Może ten MID 1001:
Cena manty jest IMO dobra a sprzęty, te które ja miałem bardzo dobre i trwałe.
Ale niekoniecznie musi to być. Choć jak coś człowiekowi podeszło to czy warto eksperymentować? Może i warto....
miałem też taki w ręce.... zdecydowanie wole 7 calowego (lepiej mi się go w dłoni trzyma), a jak chcem coś większego to mam laptopa. O tym co wspomniałem chodzi też aero2 wiec możesz mieć za free neta. http://allegro.pl/smartfon-tablet-vx...812018729.html
miałem też taki w ręce.... zdecydowanie wole 7 calowego (lepiej mi się go w dłoni trzyma), a jak chcem coś większego to mam laptopa. O tym co wspomniałem chodzi też aero2 wiec możesz mieć za free neta. http://allegro.pl/smartfon-tablet-vx...812018729.html
Korzystasz z aero? Jak to w ogóle działa?
Widzisz, nie to żebym upierał się przy swoim (sprzęcie konkretnym) ale te dla Ciebie wymienione tu zalety dla mnie właśnie mało istotne są, wręcz wady - np wyświetlacz 7". Tego nie będę używał ja na co dzień. Ani jako tableta, ani telefony, ani nawigacji. To nie musi być wygodne "w ręce". Wręcz przeciwnie - to ma dla dziecka być i to nie co dzień. 1-2x w tygodniu w formie jakiejś tam nagrody np gra czy filmik i w aucie na zagłówku do filmów - stąd wolę właśnie 10".
Ale jak z tym aero jest? Jak to działa, jakie koszty? Tam chyba się jakiś modem kupuje? Nigdy się tym głębiej nie interesowałem choć ktoś mi o tym czasami wspominał.
jak potrzebne do korzystam i nawet, nawet to chodzi (akurat trafiłem na model w którym nie chciało chodzić aero ale po wysyłce do serwisu w ciągu tygodnia miałem zwrot już z chodzącym).
Zamieszczone przez Alonzo_
Tam chyba się jakiś modem kupuje?
w tym VX2 już masz wbudowany modem - wkładasz kartę Aereo2 czy z play, czy innej sieci i już masz neta.
Zamieszczone przez Alonzo_
Ale jak z tym aero jest? Jak to działa, jakie koszty?
koszty masz takie, że kaucja za kare ok 20zł + list polecony i darmowy net chyba do końca 2016 roku. (tylko co godzine może Ci się pojawić okienko.... i masz wpisać jakiś tam podany ciąg znaków - jedyna niedogodność) ale coś za coś.
W aero pojawiły się pakiety jak ktoś nie chce co godzinę mieć rozłączonego neta i wpisywać kodów captcha.
Za 5 złotych można kupić 3 GB na 30 dni, zaś za 10 złotych pakiet 5 GB na 60 dni.
Ale prędkość i tak nie przekroczy 512 kb/s.
Na wiosnę kupiłem taniego tableta, dla dzieciaka, głównie do gier itd. (GoClever terra 70 ) i teraz więcej leży na półce niż jest użytkowany, a to dlatego, że ma mało pamięci na gry, jest strasznie wolny w użytkowaniu i bardzo to przeszkadza, ma tylko 7cali. Synek lubi bardziej pograć na telefonie niż na tym tablecie.
Jak masz zamiar kupić do zabawy to porównaj ten Twój z moim, jak ma podobne parametry to moim zdaniem się nie opłaca, nawet samo działanie YT jest długi i męczące. Gdybym miał teraz drugi raz kupować, to naprawdę coś bardziej konkretnego, ja wiem, że zawszesię tak pisze, ale naprawde ten mój zakup okazał się zbędny, a dałem za niego niecałe 200zł.
No i kąty patrzenia na ekran to jakaś masakra, ciężko coś czytać np. allegro nie przybliżając obrazu, bo rozdziałka tak słabo łapie.
specyfikacja tego co mam: http://www.ceneo.pl/26251988#tab=spec
Ja uważam ze tablet bez IPS to porazka, druga wazna rzecza jest ilosc RAM, minimum 1GB. Do tego dochodzi jeszcze reakcja na dotyk i ogolna plynnosc dzialania. Typowo budzetowy tablet mojego syna dokonuje zywota i kolejny juz kupie bardziej swiadomie. Ten byl typowo na zaglowek na dalekie podroze i nie patrzylem na "bajery", teraz jak juz chcialby pograc w jakies gry to padaczka, rozdzielczosc kupiasta, plynnosc dzialania to samo a z dotykiem bywa roznie i dlatego jak chce "pograc" to prosi o telefon bo na tablecie sie nie da.
Aha zeby dalo sie ogladac bajki to zawsze musialem szukac minimum 480p wlasnie przez rozdzielczosc ekranu, przy nizszej jakosci bajki straszna pikseloza sie robi i oczy meczy.
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych www.nawmar.pl
Do gazet i czytania tylko e-papier - a dziecku faktycznie jakąś w miarę wytrzymałą i poręczną budżetówkę.
Sprzedaż tabletów ostro hamuje, to i promocje można wychwycić.
Komentarz