Witam. Pozwoliłem sobie napisać, bo może jest ktoś kto się zna, albo posiada i może polecić. Szukam aparatu fotograficznego kieszonkowego do 500zł. Mój poprzedni to kodak easyShare ZD710, byłem z niego zadowolony, lecz miał jeden minus: bateria trzymała bardzo krótko. Niedawno spadł i poszukuję nowego sprzętu. Jak ktoś ma jakieś propozycję proszę pisać.
Pozdrawiam
mam sx240 i jestem niezadowolony wczesniej nikon d60 i byłem megazadowolony
Skode Citigo też byś porównywał do Skody Yeti? To aparaty całkiem innej klasy, które nie mają prawa nawet być porównane. Kompakt vs. Lustrzanka? Ja Cię proszę.
Bawiłem się tym aparatem i jego opcje jako kieszonkowego bardzo mi się spodobały. Poza tym wiem, że robi dobre zdjęcia, bo ma go moja koleżanka.
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Ja tam uważam, że rzeczy elektroniczne z Carrefoura to zło wrodzone. Zawsze wolałem kupić w fotograficznym/elektronicznym niż w sieci z przeterminowanym żarciem :P Ale decyzja należy do Was.
Co mi się spodobało w aparacie - duży, czytelny wyświetlacz oraz 12x zoom odpowiadający ok. 300mm w lustrzance cyfrowej. 14.1 megapixeli pozwalające na robienie szczegółowych zdjęć w dużym formacie. Kolejnym plusem są programy w Canonie - ustawienia samej przysłony, ustawienia samego czasu lub ustawienie samego ISO, czyli program P - chyba najlepszy w takich aparatach. Duży zakres ISO od 100 do 1600 dzięki czemu przy ISO 400 możemy robić zdjęcia w kiepskich warunkach bez dużych szumów. No i nagrywanie filmów FullHD, ale w tej nazwie nie chodzi o jakość, ale o rozmiar 1920x1080 :P
Też mogę polecić powyższego Canona, zresztą nie pierwszy raz go polecam.
musi byc ten SX 150 IS czy bez IS też może być?
IS odpowiada tylko i wyłącznie za stabilizację obrazu. Pamiętam jak ja jeszcze miałem Canona S1 IS to właśnie ta stabilizacja pozwalała mi robić zdjęcia na maksymalnym zoomie przy czasie 1/80, czyli np. w pochmurną pogodę lub przed zmrokiem - ogólnie chwaliłem sobie bardzo. Niestety dzisiaj IS nie używam, bo w większości sprzętów psują zdjęcia. :P
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Kolego a orientujesz się jak on tam wytrzymuje na bateriach. Mój poprzednik Kodak był podobnych gabarytów i na dwóch bateriach tragedia. trzeba było zawsze mieć na zmianę drugie akumulatorki.
Również szukam następcy mojej dzielnej Konici Minolty Dimage Z5. Żona płacze mi, że jest mało poręczna i nie mieści się w torebce . Waham się pomiędzy:
W tej cenie większość sprzętu będzie oferowała bardzo zbliżone funkcjonalności. Najlepiej, jak po prostu sam pochodzisz po sklepach, podotykasz i zdecydujesz, co Ci najlepiej leży w dłoniach
Komentarz