Elektryczny klucz do kół.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nterowski
    Classic
    • 2010
    • 6

Mickul, powodzenia. Pytałem o wydział bo po Gliwicach rozbijałem się kilka lat, ale o Twoim nie słyszałem. Teraz wszystko jasne. Czekamy jutro na Twojego posta Kciuki zaciśnięte

[ Dodano: Nie 26 Sty, 14 18:34 ]
    Zamieszczone przez pstrykacz
    "sikoreczki" :P
    Tobie różnież powodzenia w łowach, niech nie będą strachliwe i dadzą się podejść
  • Ostlander
    Ambiente
    • 2009
    • 163

Witam.
    Noszę się z zamiarem zakupu klucza udarowego do kół w Octavce. Obecnie posiadam pneumatyka ale ten model ma za mały moment obrotowy i są problemy z odkręceniem śrub. Poza tym trzeba pompować sprężarkę itd... więc wybór padł na taki z napędem elektrycznym. I tu rodzi się pytanie jaki wybrać do okazjonalnego użycia?

Czy któryś z tych kluczy warto wybrać? Może coś innego za podobną cenę?
    Mógłbym zakupić po prostu mocniejszy pneumatyk ale obawiam się o zbyt małą wydajność sprężarki (zbiornik 50l, moc silnika ok 1,5kW, wydajność ok. 130l/min.)
    Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• avocado
      Ambiente
      • 2010
      • 182

po co ci to, az tak czesto zmieniasz koła? to dobre do wulkanizacji ;/

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

avocado, może to nie jest i taki głupi pomysł. Szczególnie ten klucz elektryczny z drugiego linka.
        Jak ma się w rodzinie więcej aut i chce się zrobić zmianę kół z zimowych na letnie (i na odwrót) jednego dnia, to jest trochę kręcenia.
        Tylko czy w tej cenie taki klucz jest coś w ogóle wart, czy jednorazowy szajs ?
        Fajna stronka

Komentarz

• lukas25w
          Rider
          • 2012
          • 653

Borsuk2, właśnie bo może się okazać że kilka razy sie go urzyje i będzie do kosza :|

Komentarz

• Ostlander
            Ambiente
            • 2009
            • 163

No właśnie, w rodzinie są 3 samochody które wolę z różnych przyczyn serwisować samemu. W zwiazku z tym posiadanie takiego klucza uważam za zasadne.
            Przeglądając oferty na allegro jest kilka odmian tego klucza rózniace sie kolorem obudowy, mocą silnika i wielkością momentu podaną w opisie ale jest to pewnie to samo.

Znalazłem taki filmik, wyglada że sprzęt działa i daje radę.
            Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• mikolaj93
              Rider
              • 2009
              • 385
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bawiłem się kiedyś podobną makitą i "robi robotę"
              Tylko cena wysoka. Moim zdaniem lepiej kupić narzędzia raz a dobre.
              Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
              !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
              Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• micho_m
                Rider
                • 2011
                • 528
                • Octavia III (5E3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Nie wiem jak daleko masz do marketu Jula. Tam widzialem el. klucz do kol za ok 100 zl. Zawsze to sklep stacjonarny, mozesz potestowac i w razie co oddac.
                Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                www.nawmar.pl

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

Duzo razy kola zmieniam - glowmie ma jakichs trackdayach - w sti nawet trzy komplety szly dziennie i klucz za stowke wytrzymal cale dwa dni...

Po raz kolejny potwierdzila sie zasada ze biednych ludzi nie stac na tanie rzeczy
                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• elpolacco
                    L&K
                    • 2010
                    • 1372
                    • Volkswagen
                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ten pierwszy klucz używaliśmy do skręcania myjni przez krótki czas. Powodem było popsucie się. Klucz zaczął przepuszczać :/ Jak z gwarancją to nie wiem ponieważ zaginęła nam i po prostu przestaliśmy go wyrzuciliśmy. Z tego co pamiętam to były do niego komplet szczotek.

Co do siły jego działania to naprawdę dość mocno dokręcał. Myślę, że do samej wymiany kół jest w stanie się sprawdzić.
                    VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

Pracuję...