Ochrona komputera - zakup programu z kilkoma licencjami
Zamieszczone przez bob_best
ale z 3-cim stopem to lipa jak nic
Nowoczesność panie w domu i zagrodzie. Mnie nie przeszkadza, bo tego nie widzę. Nie wiem jaki mróz musiałby być, żeby na głucho zamarzła szyba nad 3-cim stopem. Więc światło stop i tak będzie widoczne, tylko że rozmyte.
TTTM
Ochrona komputera - zakup programu z kilkoma licencjami
Witam
Kończy mi się roczna licencja na anty wirusa i muszę zakupić coś nowego. Z wyborem nie mam problemu, ale tym razem chciałem kupić coś na "dwa stanowiska" i nie mam zupełnie doświadczenia w temacie.
Na obecną chwilę mam 1 lapka, ale obiecałem pierworodnej, że jak dostanie się do dobrego gimnazjum dostanie swój komputer.
I tu rodzi się moje pytanie. Czy każda licencja ma osobny okres ważności od momentu instalacji i rejestracji?
Tzn. w poniedziałek kupuje program, jedną licencje instaluje od razu na jednego kompa, druga leży i czeka np do września na drugi komp.
Dzięki
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
czto, ja mam nortona 360 na 3 stanowiska, i licencja liczy się od momentu aktywacji na pierwszym komputerze. Krótko mówiąc jak dziś zainstaluje na komputerze X a za pół roku na Y to na tym Y będę miał ochronę tylko przez pozostałe pół roku (przy założeniu, że licencja jest roczna).
a ja mam KASPERSKY na 3 stanowiska i liczy się od momentu zainstalowania na danym komputerze
No to ok. Przymierzam się właśnie do Kaspersky.
gomar znajomy bardzo chwalił Nortona 360 i zaklinał się, że licencje na poszczególne stanowiska liczone są od rejestracji każdej z osobna.
Ktoś się orientuje, jak to wygląda w NOD?
Czy Essentials jest taki skuteczny... No nie wiem. Kaspersky jest na pewno bardzo dobrym antywirusem i też z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Teraz chyba każda wersja jest minimum na 3 stanowiska.
Do tej pory przerobiłem organoleptycznie:
1. Norton - zupełna porażka. Strasznie mulił komputer, ale zawsze coś tam wyłapał.
2. NOD Eset - spoko, ale rzadko złapał zagrożenia,
3. Kaspersky - też ok. Aczkolwiek przez ostatni rok nic nie złapał.
Miałem takie podejście, że co roku zmieniałem anty wirusa (zawsze jest to wersja, tzw kompleksowa ochrona czyli internet security), ale teraz zostanę raczej przy Kaspersky'm.
Co ciekawe, zawsze przy zmianie softu, ten nowo instalowany wykazywał masę różnych zagrożeń.
Komentarz