runmedia.pl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

runmedia.pl

Zostawiłbym ją dla siebie ale bagażnik fabi to nie to samo co octavia, jak będę już wiej posiadaniu to dam cynk.

[ Dodano: Sob 15 Mar, 14 21:05 ]
    Do kogo mam się odezwać w sprawie fotek z wczorajszego spota?
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

runmedia.pl

Historia na faktach "autentycznych" :-)

Znajomy kuszony przez syna zdecydował się ostatecznie na zakup aparatu fotograficznego dla dziecka celem wprowadzenia go w świat fotografii. Długo trwało dobieranie modelu natomiast jeszcze dłużej wybieranie sklepy internetowego w którym miał zrealizować transakcję.

Wybór padł na runmedia.pl

Początkowo wszystko wyglądało cukierkowo, atrakcyjna cena, czytelny opis produktu, nawet pozytywne opinie nt. sklepu, za wyjątkiem małego zawirowania z zeszłego roku, złożył zamówienie, otrzymał potwierdzenie, oraz Fakturę Pro Forma, wpłacił pieniądze i ..... czekał ..... czekał .... wysyłał @ i czekał ...... odwiedził portal z ocenami sklepów i nagle zauważył, że sytuacja sprzedawcy uległa zmianie, negatywne opinie opisujące analogiczny stan faktyczny.

Na szczęście wezwanie do zapłaty, jakie przesłał skuteczne wezwanie do zwrotu środków listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, a następnie listem zwykłym i @ odniosło skutek - pieniądze zostały zwrócone.
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• BADYL
      RS
      • 2011
      • 2396
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

macherstudio, nie chcę być uszczypliwy, ale po kiego założyłeś ten temat??? :roll: Przecież jeszcze nie dawno (zresztą dwukrotnie) samemu doprowadziłeś do podobnej sytuacji na forum :shock: nie kumam :roll:
      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Bo traktuję takie sprawy poważnie, i być może ktoś kto będzie chciał wydać kolejne dwa tysiące złotych na aparat dla dziecka zastanowi się zanim zaryzykuje - to nie sklep z pietruszką ale portal handlowy - dlatego nie sądzę, że przy dobrej wierze sprzedającego - wyłączona infolinia, brak odpowiedzi na korespondencję email miały stanowić dowód tego, że to problemy przejściowe.

Oczywiście zasadność takiego posta można kwestionować, ale internet pamięta stąd, taka moja decyzja., aby podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami.

Sam kiedyś padłem ofiarą oszusta - (kołpaki o czym też pisałem tutaj) i wiem co to znaczy niepotrzebne nerwy, wiecie jak cieszył się chłopak jak dostał zwrot pieniędzy ! będzie miał swój aparat fotograficzny.

No dobra "przyznam się" chciałem się pochwalić ten blog to moje dzieło ;-) taki żarcik
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

nie chciałem nic odpisywać niemniej jednak Twoje stwierdzenie
          Zamieszczone przez macherstudio
          Bo traktuję takie sprawy poważnie,
          mnie troszkę rozbawiło...weź przecztaj sobie od dechy do dechy swój wątek dot. wlep i zastanów się co piszesz :shock: Nie opowiadaj mi tu pierdół bo gdybyś TE sprawy jak twierdzisz traktował poważnie to nie narobił byś DWUKROTNIE takiego zamieszania na forum! Z tego co pamiętam (nie chce mnie się czytać) dopiero postraszenie Policją odniosło skutek...

Reasumując Twój temat może i jest zasadny (ku przestrodze) ale ponosi mnie że akurat taka osoba go zamieszcza! To się nazywa...jak to było? chyba hipokryzja :evil:

Komentarz

• macherstudio
            RS
            S_OCP Member
            • 2008
            • 2378
            • Mitshibishi
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL, nie wierzysz w ludzi :-) a o tym, że traktuję poważnie sprawy związane z problemami niech dowodem będzie to, że każdego starałem się indywidualnie przeprosić za zwłokę, dwie osoby otrzymały co im było należne zresztą zgodnie z tym co obiecałem - tak więc za lekko nieodpowiedzialne uważam porównywanie rynmedia ale oczywiście ani w jednej ani w drugiej sprawie nie byłeś w centrum - w przeciwieństwie do mnie - nie mniej jednak słowa krytyki przyjmuję "na klatę" pomimo, że chuda
            www.prostetorodo.pl

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez macherstudio
              ani w jednej ani w drugiej sprawie nie byłeś w centrum
              możesz jaśniej bo nie bardzo rozumiem?! Za swoimi wlepami czekałem 2.5 miesiąca węec chyba, w którymś centrum jednak byłem :evil: bez odbioru

Komentarz

• macherstudio
                RS
                S_OCP Member
                • 2008
                • 2378
                • Mitshibishi
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

no to się nie zrozumieliśmy, mnie chodziło o poważne podchodzenie do problemów, tzn. jeśli runmedia ma problem to traktuję go poważnie (ten problem) i staram się zrozumieć, czy ów problem jest faktycznym zjawiskiem czy też jest to zaplanowana z góry działalności, na ile winę ponosi dany sprzedawca za zaistniały stan faktyczny oraz jakie jest moje położenie - w takim rozumieniu NIE byłeś w centrum problemów - które sprawiły co sprawiły ! - bo naturalnie faktem jest, że troszkę poczekałeś :-( ale na osłodę powiem, że moje problemy udało mi się rozwiązać z bólem głowy ale jednak, wierzę, że runmedia jest w podobnej sytuacji chociaż jego zachowanie nie stanowi o tym ... odbiór
                www.prostetorodo.pl

Komentarz

• avocado
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 182

a kto wplaca 2 tys zl z góry przez internet obojetnie na co? bierzesz za pobraniem 5 zł drozej i mniej problemów....

Komentarz

• yogi_at_pozen
                    Rider
                    • 2011
                    • 418

Zamieszczone przez avocado
                    a kto wplaca 2 tys zl z góry przez internet obojetnie na co? bierzesz za pobraniem 5 zł drozej i mniej problemów....
                    a co najwazniejsze, towar jest pod Twoimi drzwiami z reguly w ciagu 2-3 dni a nie, ze musisz sie mailami/telefonami dwa tygodnie przypominac ze zaplaciles i czekasz

Komentarz

• lukas25w
                      Rider
                      • 2012
                      • 653

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                      Zamieszczone przez avocado
                      a co najwazniejsze, towar jest pod Twoimi drzwiami z reguly w ciagu 2-3 dni a nie, ze musisz sie mailami/telefonami dwa tygodnie przypominac ze zaplaciles i czekasz
                      Ręcę nogi opadają ad: kupujcie tylko w firmach które są uczciwe i nikt nie ma do nich jakich kolwiek zastrzeżeń. Ja gdy coś kupuję przez neta sprawdzam orientuje się i wtedy decyduję się kupić towar i czy wpłacać kasę na konto cb, antena cb i laptok kupowane w necie płacone z góry i co :?: 2 dni i były u mnie bez żadnych problemów i komplikacji.

Komentarz

• PieTrzaK
                        L&K
                        • 2009
                        • 1323
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

+1, masę zamówień opłacałem i dalej opłacam z góry przelewem bo po prostu nie trzymam w domu gotówki i tak jest mi wygodniej. Jakoś nigdy nie musiałem się dopraszać, dzwonić, przypominać... :roll:

Komentarz

Pracuję...