bankructwo biura podróży

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • benio81
    Rider
    • 2010
    • 295

bankructwo biura podróży

Mi po odbiorze komp pokazywał 0km do przejechania i weszło do zbiornika 49,5l.
    Benio
  • Tony065
    RS
    • 2009
    • 2487
    • Octavia I (1U2)
    • ARX 1.8 20VT 150 KM

bankructwo biura podróży

cześć. włączam dziś rano radio i pierwsza wiadomość jest o upadającym a raczej bankrutującym biurze podróży. jeszcze się dobrze sezon nie zaczął a tu już taki kwiatek. strach gdzieś pojechać, bo może być problem z powrotem do Polski. może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak to działa, bo ja nie czaję. firma działa parę lat, wyniki ok i nagle bach, kasy brak :!: co, znudziło się i nie wiadomo jak zakończyć działalność, czy kasa poszła na osobiste rozrywki "prezesa" :wink: :?: btw, co grozi właścicielowi /o ile go znajdą/ za taki przekręt :?:
    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
    @ by Tune-up Gdańsk
    TDI VP++ i jeszcze rośnie
    Antek

Komentarz

• xxxmikey
      Rider
      • 2010
      • 351

Tu ciekawa ocena wg RP.

Zyski na bieżąco, to jedno, ale zobowiązania i ewentualne zadłużenie, to już inna sprawa.

Ja wybierałem wakacje przez ostatenie dwa tygodnie z zaprzyjaźnionego biura, gdzie już krążyły słuchy o przynajmniej dwóch biurach, które w tym roku mogą mieć problem.
      Moja toczka -> tu

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Nowo-kupujący finansują tych co byli, ale koniunktura się przegrzała i finito :diabelski_usmiech
        Wygląda na to, że wycieczki będą częściej kupowane tylko w 2 biurach niemieckich (T i N), choć z reguły drożej, ale bez stresu można wrócić. :|
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

Tony065, z tego co usłyszałem, to zbankrutował niemiecki Tour-operator "tego" biura i pociągnął za sobą polskiego partnera...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• xxxmikey
            Rider
            • 2010
            • 351

Agamek12, tak GTI...
            Moja toczka -> tu

Komentarz

• Tony065
              RS
              • 2009
              • 2487
              • Octavia I (1U2)
              • ARX 1.8 20VT 150 KM

no dobra, ale jak to faktycznie działa :?: gdzie się zapodziewają pieniądze turystów :?: co, nagle jest brak nowych chętnych i nie ma za co finansować pobytu tych co już wyjechali :?: śmierdzi na kilometr... tylko jak, bo może jest dobry sposób na interes :wink:
              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
              @ by Tune-up Gdańsk
              TDI VP++ i jeszcze rośnie
              Antek

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Tony065, no to jest trochę jak piramida finansowa. Ten na końcu ma przesrane.

Komentarz

• Jark7
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 777

Zamieszczone przez bzyq_74
                  tylko w 2 biurach niemieckich (T i N),
                  rozmawiałem dzisiaj z zaprzyjaźnionym pośrednikiem turystycznym i od kilku miesięcy - dla swojego bezpieczeństwa - nie sprzedaje wczasów z "N" (podobno coś niewyraźnie wyglądają)
                  Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                  Jark7
                  było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14888
                    • Octavia IV (NX3)

a wiadomo coś o T?
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• zepter00
                      RS
                      • 2008
                      • 2304

Ludzie nie piszcie "T", "N". Napiszcie pełną nazwę (bo ktoś z nas - np ja - może nie być taki obcykany w biurach turystycznych) a jeśli dodacie do tego "podobno" ta i ta firma ma kłopoty lub "słyszałem, że.." firma taka i taka jest niewypłacalna... to g...o wam ktokolwiek może zrobić i nikt was nie może zaskarżyć. :?
                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

Niemieckie na n to ja znam neckermann

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

Zamieszczone przez zepter00
                          Ludzie nie piszcie "T", "N". Napiszcie pełną nazwę (bo ktoś z nas - np ja - może nie być taki obcykany w biurach turystycznych) a jeśli dodacie do tego "podobno" ta i ta firma ma kłopoty lub "słyszałem, że.." firma taka i taka jest niewypłacalna... to g...o wam ktokolwiek może zrobić i nikt was nie może zaskarżyć. :?
                          Zepter, nie udawaj kolejny raz kretyna bo to już nudne, wiadomo, że głównymi graczami są Tui i Neckermann. I nie podpuszczaj kolegów.

Jeśli N ma kłopoty, to mi się światopogląd wywala do góry nogami

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

Dlatego najlepiej samem sobie zorganizować wakacje i tyle...kupujesz bilet w obie strony, rezerwujesz hotel i masz wy..e na tych oszustów...
                            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• kazik4x4
                              RS
                              • 2008
                              • 2728

Zamieszczone przez dato
                              Zepter, nie udawaj kolejny raz kretyna bo to już nudne, wiadomo, że głównymi graczami są Tui i Neckermann. I nie podpuszczaj kolegów.

(
                              +1

[ Dodano: Wto 11 Cze, 13 07:20 ]
                              Zamieszczone przez kmink
                              Dlatego najlepiej samem sobie zorganizować wakacje i tyle...kupujesz bilet w obie strony, rezerwujesz hotel i masz wy..e na tych oszustów...
                              Własnie tak zrobiliśmy w marcu lecąc do MX. Booking.com załatwiło sprawę noclegów, rezerwacja samolotów też przez internet. Na miejscu transfery taksówkami i po kłopocie.

Komentarz

• zepter00
                                RS
                                • 2008
                                • 2304

Zamieszczone przez dato

Jeśli N ma kłopoty, to mi się światopogląd wywala do góry nogami
                                dato: Chcesz dostać czerwony paseczek? To zaraz może zapukać do ciebie moderator. Jak się nudzisz to idź się pobaw w piaskownicy w piratów i żołnierzy. :?

Jesteście strachliwi jak dziewica w karczmie z wikingami.

Czytałem na forum i słyszałem, że Tui i Neckerman mogą mieć kłopoty finansowe i chyba lepiej nie korzystać z ich usług. :Bojesie: :haha:
                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• piotrek_gdy
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 7723
                                  • Volkswagen
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Tui i Neckerman mogą mieć kłopoty finansowe
                                  wszystkie firmy turystyczne powiazane w jakikolwiek sposób z kapitałem tureckim obecnie mają bardzo duże problemy notując spadki do 20%
                                  pytanie kto przetrwa :wink:
                                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• orzel720
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2268
                                    • Superb III (3V3)

a ja tam sam sobie załatwiłem przez booking.com rodzina tak samo działa o kilku lat i jest super....

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Tony065, jak to działa nie wiem, ale jeśli nie chcesz mieć problemów wybieraj duże i sprawdzone biura. Ja latam co roku lub nawet 2 razy do roku, ale jedyne biura jakie biorę pod uwagę, to Itaka, Rainbow Tours, TUI, Neckremann, czyli największych i sprawdzonych graczy na rynku. Tym sposobem nigdy nie spotkała mnie jeszcze żadna niespodzianka na wakacjach. Wolę zapłacić te 200-300 zł/os więcej, ale widzieć, że wszystko będzie o.k.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...