Citroen C2 - senso drive

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • łyko73
    Classic
    • 2008
    • 12

Citroen C2 - senso drive

damian1975, nie taka robota tylko tacy koledzy :P nie mogą pić dzień wcześniej czy dzień później, tylko akurat jak w robocie jestem :P
  • hubert78
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1576

Citroen C2 - senso drive

Mam okazję zakupić takowe cudo i moje pytanie czy ktoś z was może coś powiedzieć (szczególnie o skrzyni półautomatycznej - najczęstsze usterki )?
    Z góry dziękuję za opinie

Komentarz

• mirek_p11
      RS
      • 2010
      • 6630
      • Volkswagen
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jeżeli chodzi o citroena to warto kupić auto, ale od pierwszego właściciela i z pełną historią serwisową z ASO. Zawsze można zobaczyć przed kupnem czy auto nie miało problemów z kapryśną elektryką. Jeżeli usterka nie występowała to c2 z silnikiem benzynowym jest całkiem dobrym wozidłem. Żonka jeździ już 5 lat c3 i oprócz serwisów co 15 tys. km nic się nie dzieje. Dodam tylko że ma najbogatszą wersję, więc naszpikowana jest całkiem nieźle różnego rodzaju gadżetami. Co do samej skrzyni to raczej nie sprawia problemów, ale znacznie zamula auto i lepszym wyborem będzie wersja z manualem.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
      Fotki

Komentarz

• hubert78
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1576

mirek_p11,
        Dzięki za informację, niestety tak jak napisałem jest to okazja, pochodzenie i historia pewna, tylko że półautomat to jest i tego nie zmienię.
        Ile masz przejechane km ?
        Ile to to pali rzeczywiście w mieście ? (zakładam że masz 1,4)

Komentarz

• mirek_p11
          RS
          • 2010
          • 6630
          • Volkswagen
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Żonka ma silnik 1,4 16v 88KM i pali średnio 7,5 l/100 km, przebieg 70000 km. Jak jest pewne pochodzenie to nie masz się czego obawiać.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
          Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
          Fotki

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

W Colcie z silnikiem 1.3 tez jest taka zutomatyzowana skrzynia. Fakt zamula auto przy tych zmianach strasznie. Ale jak sie przyzwyczaic i nauczyc tym jezdzic to jest ok. Ale tu waga troche wieksza i moc, wiec 9l praktycznie z kazdego zbiornika
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...