Panowie wiecie coś o tym, że 1 czerwca wchodzi w życie przepis zgodny z dyrektywą UE, że auta wyprodukowane przed 1 stycznia 2005 mają zostać zezłomowane?
Witam
Czy jest ktoś kto się coś orientuje w temacie orbitreków- jako totalny laik potrzebuję rady przy zakupie
z tego co narazie wygooglowałem to wybierać należy te z napędem magnetycznym lub elektryczno-magnetycznym, koło zamochowe im cięższe tym lepiej
no ale teraz kwestia wyboru konkretnego modelu- znacie jakieś dobre modele
wiadomo że ccc...ale jestem zwolennikiem opinii że za jakość trzeba zapłacić
będę wdzięczny za wszelkie propozycje, sugestie
przeglądając znany portal aukcyjny poniższy model wzbudził moje zainteresowanie:
generalnie szukaj markowych. kupujac taki orbitrek za 500 zniechecisz sie juz na starcie.
polecam poczytac forum.orbitrek.com.
najtansze z markowych Kettler Rivo M,
Mozesz szukac uzywek ale tylko z gwarancja, inaczej to loteria.
Co najwazniejsze dopasowac sprzet do wagi i zawsze z pewnym zapasem i jak np wazysz 80-90 to szukaj sprzetu do 120kg a jak wazysz 100-110 szukaj czegos do 150kg
Ja zaczalem od wagi 120 kg wiec sila rzeczy szukalem czegos solidnego.
Ja mam Finnlo Loxon XT elektromagnetyczny + pas piersiowy do kontroli HRC i udalo sie kilkanascie kg zrzucic przez jesien-zimę AHa i zero diet - po prostu w miare regularnie codziennie 45-60 minut jazdy.
Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
adamusek, mam ofertę na used Kettler Rivo M, z tym że sprzęt z 2011 roku i ma jeszcze 3 miechy gwarancji- myślisz że warto w to wchodzić? jakby nie było to jest 1/2 ceny nowego, z tym że co new to new i teraz dają gwarancję 3 lata
tak w ogóle to co się w takim sprzęcie "zużywa" z czasem?
adamusek, mam ofertę na used Kettler Rivo M, z tym że sprzęt z 2011 roku i ma jeszcze 3 miechy gwarancji- myślisz że warto w to wchodzić? jakby nie było to jest 1/2 ceny nowego, z tym że co new to new i teraz dają gwarancję 3 lata
tak w ogóle to co się w takim sprzęcie "zużywa" z czasem?
...Praktyka mówi, że zdecydowana większość orbitreków kończy jako wieszaki na odzież.
Myślę, że warto zastanowć się, czy większego pożytku nie przyniesie kupienie karnetu na siłownię.
Kilka stów, to kilka miesięcy siłowni. A tam z pewnością znajdziesz orbitreka i wiele innych, pożytecznych maszyn.
No i orbitrek nie zagraci Twojej sypialni...
Na razie mamy lato - nic nie zastąpi ruchu na świeżym powietrzu.
Polecam Nordic Walking.
Kup kije i sam przekonaj się jak to działa.
Po godzinie marszu sam poczujesz, które mięśnie brały w nim udział...
...Dodam tylko, że zimą zakupiłem bardzo okazyjnie orbitreka od Koleżanki, która bardzo chciała się go pozbyć.
Podobno wywoływał u Niej wyrzuty sumienia (że poimo postanowień - nie ćwiczy) i bolesne siniaki (gdy potykała się o niego w ciemości).
...Teraz to ja mam na czym powiesić marynarkę i o co się potykać.
Żona podobno ćwiczy.
Czasem...
Ja dałem stówkę za prawie nieużywanego, niefirmowego orbitreka z oporem magnetycznym. Ponoć 1/6 ceny sklepowej.
Nie zainwestowałem wiele i to chyba był dobry pomysł.
Stówka (z jakimś grosikiem), to miesięczny karnet na siłownię.
Dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny fizycznego wycisku...
Sześć stówek, to pół roku...
Korzyści będą zdecydowanie większe, niż z patrzenia na własnego orbitreka w kącie sypialni.
Jeśli chcecsz kupować używkę, to sprawdź luzy - tam gdzie zwykle powstają w rowerze.
:wink:
Komentarz