Okazało się, że świece były zużyte i brakowało momentu przy ruszaniu stąd szarpanie. Od piątku, tj. od wymiany, problem się nie pojawił. Jeśli chodzi o lekkie zapocenie to podobno sprawa nagminna i nie ma co tego robić bo zaraz znowu by się pojawiło
Produkcja w Chinach
Zwiń
X
-
Produkcja w Chinach
Mam pomysła na fajny produkt, wykonanałem prototypy ale koszt produkcji w PL to fikcja i nawet nie wchodzę z tym na rynek bo jako konsument wiem, że od razu jestem skazany na porażkę. Materiał to pleksi i pcv. Koszt cięcia w PL laserem i frezem to 90% ceny finalnej produktu więc wariactwo.
Koszt materiałów i produkcji w Chinach jest znacznie tańszy dlatego interesuje mnie zlecenie wykonania pewnych modułów z projektu w Chinach a łaczenie ich będzie na miejscu w pl.
Wiecie może jak znaleźć takiego partnera w Chinach. Gdzie się udać w PL żeby pośrednik załatwił kontakt z takim wytwórcą. Może ktoś już przerabiał taki temat?
-
-
Re: Produkcja w Chinach
Zamieszczone przez cysterniarzMam pomysła na fajny produkt, wykonanałem prototypy ale koszt produkcji w PL to fikcja i nawet nie wchodzę z tym na rynek bo jako konsument wiem, że od razu jestem skazany na porażkę. Materiał to pleksi i pcv. Koszt cięcia w PL laserem i frezem to 90% ceny finalnej produktu więc wariactwo.
Koszt materiałów i produkcji w Chinach jest znacznie tańszy dlatego interesuje mnie zlecenie wykonania pewnych modułów z projektu w Chinach a łaczenie ich będzie na miejscu w pl.
Wiecie może jak znaleźć takiego partnera w Chinach. Gdzie się udać w PL żeby pośrednik załatwił kontakt z takim wytwórcą. Może ktoś już przerabiał taki temat?
Wprawdzie już po targach, ale wybierz sobie coś z tej listy-
Targi Kielce - drugi w Europie Środkowo - Wschodniej organizator targów, wystaw, konferencji i kongresów. Kalendarz najciekawszych wydarzeń w mieście Kielce.
- polecam kierunek Taiwan, Indonezja. Malezja, Indie - jest tam obecnie nieco taniej niż w chinach.
Jak mocniej stoisz językowo to googluj tematycznie po branżach lub wyrobach.
Możesz szukać wśród producentów maszyn do tworzyw, oni na bank Cię skontaktują z producentami wyrobów w tworzyw.
Wyślesz im projekty, oni wycenią, dogadacie się.
A poza tym pewnie istnieje coś takiego jak http://pchig.pl/index.php?parent_id=4&menu_id=1&langu=1
Nie ma za co
[ Dodano: Sro 03 Lip, 13 12:16 ]
Zamieszczone przez cysterniarzę. Materiał to pleksi i pcv. Koszt cięcia w PL laserem i frezem to 90% ceny finalnej produktu więc wariactwo.
Komentarz
-
-
cysterniarz, jesteś pewien?
nie wiem ile chcesz tego zamawiac w tych Chinach, ale skoro startujesz to jak mniemam nie będą to duże ilości. A jesli tak, to zeżrą cię koszty transportu, że nie wspomnę o sytuacji, gdy Chińczyk sper...dzieli robotę i cały transport będzie do wywalenia na śmietnik...
Poszukaj dobrze w PL lasera i frezarki - to tylko tak z pozoru wygląda że jest drogoIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40cysterniarz, jesteś pewien?
Koszt 1szt. materiał(10%), robocizna-cięcie(90%) to ok 200zł. Podobną gamę produktów można kupić za 200-250zł.
Zamieszczone przez aro_40Chińczyk sper...dzieli robotę i cały transport będzie do wywalenia na śmietnik...
Jak już pierwsza partia w ilości ok 200-300szt by poszła to później spokojnie można szukać samemu i się dalej rozwijać, inwestując pomału w park maszynowy.
Zamieszczone przez aro_40Poszukaj dobrze w PL lasera i frezarki - to tylko tak z pozoru wygląda że jest drogo
W temacie cięcia pcv/plexi działam już trochę lat bo robię w wolnych chwilach makiety architektoniczne.
[ Dodano: Czw 04 Lip, 13 10:05 ]
Zamieszczone przez kazik4x4Ale nie spodziewałbym się, że koszt cięcia i frezowania TAM będzie znacząco niższy, bo w tej operacji nie jest wazne czy ktoś zarabia 10zł na godzinę czy 1zł/godzinę. Liczy się czas pracy maszyny. A laser za 500.000 usd pracuje tu czy pracuje tam to już niewielka różnica. Te 500.000usd musi odrobić. I nie ma że tam są części tańsze czy serwis. W dosyć zaawansowanych technologiach nie ma dużej różnicy w kosztach produkcji tu czy tam.
Dzięki za listę w wolnej chwili poprzeglądam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40zeżrą cię koszty transportu
Z Kolumbii na ten przykład wczoraj wycenili kontener na 1450 USD.
Fracht tanieje obecnie.
Wszystko zależy od tego co ładujesz, ile i jak to się liczy na sztukę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainZamieszczone przez aro_40zeżrą cię koszty transportu
Zamieszczone przez hotrainWszystko zależy od tego co ładujesz, ile i jak to się liczy na sztukę.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez hotrainZamieszczone przez aro_40zeżrą cię koszty transportu
Z Kolumbii na ten przykład wczoraj wycenili kontener na 1450 USD.
Fracht tanieje obecnie.
.
Z Chin do Hamburga można TEU przytargać za 920-950USD netto jak komuś się nie spieszy. Ten sam targany do GdyniaTC kosztuje 1200-1300USD.
Zależnie od spedycji możesz sobie kontener wziąć z kimś do spółki, paletowo. Ale to drożej wychodzi, dużo drożej. Za 5-6 palet czyli 2/5 kontenera płacisz tyle co za cały.
Może teraz pociągiem do Łodzi będzie taniej, bo ruszyło połączenie Łódź-Kitaj.
[ Dodano: Pią 05 Lip, 13 22:11 ]
Zamieszczone przez daneczek76panowie a co z cłem które trzeba zapłacić?
Płatność cła można sobie odroczyć, zlecając przetrzymanie przesyłki na składzie celnyo-akcyzowym, ale to też kosztuje.
[ Dodano: Pią 05 Lip, 13 22:19 ]
Zamieszczone przez Deocysterniarz, a nie myślałeś o cięciu tej pleksi/pcv wodą?
Waterjety są wolniejsze ok. 20-30% i w niektórych materiałach dużo mniej precyzyjne, ale za to tną wszystko i nie robią zmian w strukturze ciętego materiału.
W laserze jak coś idzie nie tak to kalibrujesz laser lub zmieniasz soczewkę co trwa kilka minut.
W waterjetcie musisz zmienić dyszę, spuścić wodę, usunąć medium którym tniesz, przepłukać maszynę, napełnić od nowa uzdatnioną wodą, załadować medium i po średnio trzech godzinach i wykonaniu kalibracji możesz ciąć.
Komentarz
-
Komentarz