ford mondeo;P
sentymentalnie...
Zwiń
X
-
sentymentalnie...
Tak mi się zebrało....
Nie wiem, czy Wy też tak macie? Niby jeszcze człowiek nie stary, ale już "czterdzieści lat minęło...." I tak mnie jakoś od pewnego czasu refleksje na temat życia nachodzą.
Przypomina mi się dom, rodzice - których niestety już nie ma ... wszystko było jakieś prostsze. Człowiek był małolatem i koniecznie chciał być dorosły. Teraz nie raz myślę, że wtedy miało się lepiej.
Trafiłem w necie taki kawałek
Miałem wtedy 12 lat. Pamiętam Al Bano i Rominę!!!!!!!! Pamiętam jak ona była piękna. I chyba faktycznie - Romina na scenie, jej głos - jak dzisiaj porównać to do "gwiazd" typu Lopez, Rihanna itp.
Ona (Romina) była kobieca, ubrana, nie musiała świecić tyłkiem.
Pamiętam, że Romina zafascynowała mnie swoimi oczami, swoim uśmiechem , swoim głosem.... Taka kobieta to był ideał. Dzisiaj też, po prostu nie można się napatrzeć. Ona nie musi wywoływać skandali, rozbierać się. Ten uśmiech .... wystarczy .
Pamiętam, że Al Bano zafascynował mnie .... taki (jak mawiała moja Mama) romansowny facet - chciałem taki być. Ale tylko wzrost mam taki sam. Niestety tego włoskiego, metalicznego głosu nie mam.
Tak mi dzisiaj się przypomniały młode lata. A na nich na scenie nie mogę się napatrzeć.pozdrawiam - Darek
-
-
ruwado, czasy się zmieniły i sądzę, że tak jak kiedyś, nie będzie już nigdy.
Dziś kobiety z klasą są passe. Zwłaszcza w show-biznesie. Trzeba być okrutnym kurwiszczem i suką, żeby przypodobać sie hedonistycznej męskiej części widowni, która z reguły chce dupy i cycków, niczym starożytny lud chleba i igrzysk.
Sam mam dychę mniej od Ciebie na zegarze, ale jak widzę totalne przewartościowanie wśród społeczeństwa, któremu coraz bardziej potrzebne do szczęścia jest tylko pęto kiłełbasy, wódka, telewizor i denne seriale, to przestaje mnie dziwić taki wysoki procent tzw. cebulactwa wśród ludzi.
"Byle mi było dobrze, reszta to tam huj". Takie widzę myślenie u ludzi i to już od najmłodszych lat, zaraz po zyskaniu świadomości. Obejrzałem kiedyś jeden film i nie było mi po nim do śmiechu, bo sądzę że w dłuższej perspektywie wszystko prowadzi dokładnie do takiego stanu rzeczy, który jest przedstawiony w tym filmie.
PSla tych, którzy będa pisali "więcej wiary" - ostatnio wchodzę z narzeczoną do osiedlowego sklepiku bo puszkę coli i co widzę? Na półce ze słodyczami leżą...miniaturowe sedesy. Myślę sobie że chyba cos źle widzę. Podnoszę jeden, przyglądam się, wygląda jak miniaturka z domu dla lalek Barbie, ale wciąż nie wiem o co cho. Dopiero po chwili dostrzegłem dołączony do niego lizak i małą notę, z której dowiedziałem się że w środku sedesu znajduje się kwaśny musujący proszek, w którym można sobie zanurzyć lizaka przed kolejnym lizem. O co tu kurwa chodzi? :shock: :shock: :shock:
Do kogo takie bibeloty są adresowane?
Czy normalny człowiek kupi coś takiego dziecku, nie mając obaw, że potem dziecko będzie jadło z prawdziwego sracza maczając w nim rękę?
Gdzie tu dzisiaj miejsce na wdzięki Rominy?
[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 03:06 ]
W necie znalazłem wersję bez lizaka? Sami powiedzcie, czy to wymyślił normalny człowiek, czy debil?
Artur
Komentarz
-
-
Re: sentymentalnie...
Zamieszczone przez ruwadoTak mi się zebrało....
Nie wiem, czy Wy też tak macie? Niby jeszcze człowiek nie stary, ale już "czterdzieści lat minęło...." I tak mnie jakoś od pewnego czasu refleksje na temat życia nachodzą.
a muza fajna - przypominają się lata młodości
choć ich wolałem to :
no i hicior gdy pierwsze panny się podrywało :diabelski_usmiech
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Stare pryki nie użalajcie sie nad własnym losem, ja się czuje jak bym miał poniżej 30 :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Agamek12A ja widzę jaki jestem stary w tej chwili, kiedy do pracy przyszli nowozatrudnienie inżynierowie z 1989 rocznika...
Coraz częściej też łapię się jak wspominam, że "za studenta" - czyli jakieś 15 lat temu...
Komentarz
-
-
Parę wspomnień z lat mojego dzieciństwa przypadającego na lata 80 .......
człowiek wtedy był gówniarzem i nie miał zmartwień,no ale to se już ne vrati:szeroki_usmiech no i oczywiście http://youtu.be/FtwEuzy88eM
k
TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaStare pryki nie użalajcie sie nad własnym losem, ja się czuje jak bym miał poniżej 30 :lol:
róznica między kobietą a mężczyzną jest taka, że kobieta ma tyle lat na ile wygląda a mężczyzna tyle na ile się czuje :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Tia... Najgorsze są zmiany biologiczne: brzuszek rośnie od samej bliskości jedzenia :wink: , przybywa siwych włosów, lub ubywa włosów w ogóle :diabelski_usmiech , częściej "łamie w kościach" :| , po imprezie skończonej ok. 2-3 nad ranem następny dzień jest przerąbany (a nie tak, jak za młodu, że stykało przespać 3-4 godziny i było ok)...
Nie wiem, czy macie tak samo - niektóre "kawałki" z lat młodości (czyli głównie z lat 80-tych i pierwszej połowy lat 90-tych) powodują, że przypominają mi się konkretne (najczęściej te miłe i przyjemne) sytuacje, lub osobyGeneralnie fajna sprawa, ale przeraża mijający czas i fakt, że teraz życie toczy się "z górki" - bliżej już końca, niż początku :lol:
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Nie wiem, czy macie tak samo - niektóre "kawałki" z lat młodości (czyli głównie z lat 80-tych i pierwszej połowy lat 90-tych) powodują, że przypominają mi się konkretne (najczęściej te miłe i przyjemne) sytuacje, lub osoby
Zamieszczone przez Eidos71ale przeraża mijający czas i fakt, że teraz życie toczy się "z górki"
A to co napisaliście... Budka Suflera, Markowski, ja jeszcze do dzisiaj uwielbiam Skawińskiego i Irę.
Tylko jak w necie zobacze daty tych nagrań - wszystko staje się jasneZamieszczone przez damian1975to se już ne vratipozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapia mnie poprosili w Tesco o dowód jak browarka brałem
Ruwado nie leniuchować tyle i rozpamiętywać, od tego adrenaliny nie przybędzie i ciepłe kluchy gotowe.
Jak jest kasa to może przesadzić zadek na plastika lub choppera /hm,ale może nie być kolejnych urodziń/, jak mniej to siłownia ,może sporty walki /hm,ale może sztanga przycisnąć albo ktoś w łeb zapi....i może nie być kolejnych urodzin/, to ...chyba tylko hydrokolonoterapia lub badanie prostaty zostaje :lol:
Zamieszczone przez r2rSam mam dychę mniej od Ciebie na zegarze, ale jak widzę totalne przewartościowanie wśród społeczeństwa, któremu coraz bardziej potrzebne do szczęścia jest tylko pęto kiłełbasy, wódka, telewizor i denne seriale, to przestaje mnie dziwić taki wysoki procent tzw. cebulactwa wśród ludzi.
Komentarz
-
Komentarz