Kraków-Zakopane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adahu
    Classic
    • 2012
    • 9

Kraków-Zakopane

Niestety, nie udało się naprawić jednej usterki. Komputer pokazuje zaniżoną temperaturę o 5,6 a czasami 7 stopni. Mam zmieniony czujnik temp zewnętrznej, nadal to samo. Sugerując się tym tematem:

szukałem drugiego czujnika, ale po dostaniu się do podszybia nie udało się go zlokalizować. Ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną? Climatronic nie wykazuje błędów. Nie jest to poważna usterka, ale mnie to drażni.
  • barteq
    Rider
    • 2011
    • 309
    • Opel

Kraków-Zakopane

Początkiem sierpnia jadę do Zakopca przez Kraków, czy są jakieś utrudnienia na zakopiance ? jechał będę w poniedziałek a wracał w piątek. Jak sytuacja się ma w piątek ? o której jechać aby ominąć korki ?

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• Tippo
      L&K
      • 2009
      • 1349
      • Octavia III (5E3)
      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez barteq
      o której jechać aby ominąć korki ?
      :haha:

Komentarz

• zajas
        Rider
        • 2009
        • 631

Zamieszczone przez Tippo
        o której jechać aby ominąć korki ?
        motorem albo innym jednośladem

a tak poważnie to od Skomielnej możesz skręcić w Chabówce na DW958 i przez Witów do zako wjechać

Komentarz

• obrus
          Elegance
          • 2011
          • 783
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Od Chabówki lub Nowego Targu kieruj się na Czarny Dunajec, gdyż w Poroninie zamknięta jest jedna nitka na mostku i są korki.

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

barteq, w poniedziałek będziesz miał problem do Krakowa, a do Zakopca powinien być względny spokój. W piątek do Krk spokój, a dalej kłopoty.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• trooper
              Rider
              • 2011
              • 525
              • Octavia III combi (5E5)
              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

W Poniedziałek powinieneś mieć luz. Jakby coś jednak, to fajna i dość szybka trasa to:

Skręcając w Lubniu na Mszanę Dolną/Nowy Sącz i potem jadąc na Rabkę omijasz Skomielną Białą, gdzie często ostatnio się korkuje do świateł. Dalej w Chabówce zaraz za Rabką przelatujesz pod wiaduktem zakopianki, i potem masz troszkę bardziej krętą (przez chwilę) drogę, ale dość pustą. Omijasz tędy najgorszy odcinek zapiekanki, czyli Rabka - Nowy Targ (choć tu jest w miarę znośnie), oraz przede wszystkim NT - Zakopane. Zawsze możesz w Chabówce na wiadukcie zjechać i polecieć na Czarny Dunajec, wyłączając z trasy Mszanę Dolną - poniedziałek powinien być w Skomielnej spokojny.
              Moja Balbina

Komentarz

• barteq
                Rider
                • 2011
                • 309
                • Opel

Właśnie też myślałem aby w Rabce odbić na Czarny Dunajec. A jak z jakością drogi DW958 ?
                Do Krakowa i z Krakowa się nie martwię bo lecę autobanem

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

barteq, jedź normalnie i nie kombinuj, w poniedziałek nie ma korków :wink:
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• wróg
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 204
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
                    barteq, jedź normalnie i nie kombinuj, w poniedziałek nie ma korków :wink:
                    k

Leciałem w obydwie strony w niedzielę w szczycie ruchu drogowego, oczywiście, korki były ale bez przesady. Normalnie przy spokojnej jeździe godzina z haczykiem jazdy, jechałem trochę ponad 2h. Może z godzinę stania czy też bardzo powolnej jazdy. W poniedziałek nie ma szans aby były korki w góry, a w piątek powrót też na bank będzie spokojny. Jedź prosto i nie kombinuj
                    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                    Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• trooper
                      Rider
                      • 2011
                      • 525
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez barteq
                      A jak z jakością drogi DW958 ?
                      50/50, trochę nawierzchni jest w miarę ok, a trochę jest łatana. Jak jednak zobaczysz od Krakowa że nie ma ruchu, to lepiej poleć sobie główną jak radzą koledzy, bo w poniedziałek nie ma raczej korków Chyba że coś nieprzewidywanego, ale jak już to wiesz jak objechać.
                      Moja Balbina

Komentarz

• barteq
                        Rider
                        • 2011
                        • 309
                        • Opel

Podziękował za pomoc

Komentarz

Pracuję...