Agamek12, na CB jeszcze tego nie słyszałem w Częstochowie :P a co do samego stwierdzenia to są za i przeciw i cały referat można o tym napisać :P fakt, że większość tego co przewożą TIRy mogłaby spokojnie jechać koleją. EOT
Fotoradar Słupsk - Redzikowo
Zwiń
X
-
Fotoradar Słupsk - Redzikowo
Jadąc obwodnicą Słupska na Redzikowo (w stronę Wejherowa) można się paskudnie naciąć na ustawiony perfidnie fotoradar.
Najpierw jest tablica ograniczająca prędkość do 70 km/h, za nią stoi fotoradar. W tym miejscu nieznający miejsca turysta skupia się na tym, żeby zwolnić do 60-65 gdy nagle zdziwko, bo zaraz za tablicą 70 jest znak "teren zabudowany" czyli w tym przypadku ograniczenie do 50 km/h i dostaje się fleszem po oczach...Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
-
-
Re: Fotoradar Słupsk - Redzikowo
Zamieszczone przez WaśkaJadąc obwodnicą Słupska na Redzikowo (w stronę Wejherowa) można się paskudnie naciąć na ustawiony perfidnie fotoradar.
Najpierw jest tablica ograniczająca prędkość do 70 km/h, za nią stoi fotoradar. W tym miejscu nieznający miejsca turysta skupia się na tym, żeby zwolnić do 60-65 gdy nagle zdziwko, bo zaraz za tablicą 70 jest znak "teren zabudowany" czyli w tym przypadku ograniczenie do 50 km/h i dostaje się fleszem po oczach...Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vazCzytamy :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
vaz, no wiem, sam wrzucałem info o tym wyroku sądu nt. straży gminnych/miejskich
piramida, mogło być tak, że to było jeszcze zanim ktoś uważnie przeczytał przepisy i dostałeś z automatu?
pisemko przyszło na adres pod którym się pojawiam nie na codzień, więc pewnie przy sobocie się dowiem co mi napisali panowie ze Straży Miejskiej Słupska. nie wiem czy uda się to zlać i wygrać ewentualną sprawę, bo przeciez tu nie USA, polskie prawo nie jest precedensowe i niezawisły sędzia może lecz nie musi uwzględnić wyrok PG w toku rozprawy. a o 100 zł (tyle max mi dowalą nie bardzo mi się chce użerać. no nic, poczekam, zobaczę. koledzy z forum pomogą przebrnąć przez ciernistą drogę użerania się z mafią fotoradarową. napiszę też do Emila Rau jakby co :-)Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Agamek12, bo to nie na obwodnicy, tylko na starym wylocie ze Słupska na GDA->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Waśkaa doczytał jak jest ustawiony ów pstryczek?
Jeżeli ten fotoradar był/jest oznakowany - a skoro stacjonarny to na 99% jest - to sorry ale powtórzę -> trzeba być mistrzem świata, żeby dać sobie zrobić fotkę przez oznakowany fotopstryczek...
Tak samo jak często słyszę na CB: "które fotoradary są dzisiaj nabite ?"
a jakie to ma znaczenie ?
przy każdym kurniku wolę stracić te 5-10sekund niż ryzykować głupią fotkę bo komuś antyradar dziś krzywo wskazuje :P
Jak by mnie ustrzelił oznakowany fotoradar to bym się chyba pochlastał ze wstydu ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Waśkaczyli nie przeczytałeś. to o czym w ogóle piszesz?
Jeśli tak to ja tam widzę taki ciekawy znak
Nie było znaku, był zasłonięty ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Waśkavaz, no wiem, sam wrzucałem info o tym wyroku sądu nt. straży gminnych/miejskich
piramida, mogło być tak, że to było jeszcze zanim ktoś uważnie przeczytał przepisy i dostałeś z automatu?
pisemko przyszło na adres pod którym się pojawiam nie na codzień, więc pewnie przy sobocie się dowiem co mi napisali panowie ze Straży Miejskiej Słupska. nie wiem czy uda się to zlać i wygrać ewentualną sprawę, bo przeciez tu nie USA, polskie prawo nie jest precedensowe i niezawisły sędzia może lecz nie musi uwzględnić wyrok PG w toku rozprawy. a o 100 zł (tyle max mi dowalą nie bardzo mi się chce użerać. no nic, poczekam, zobaczę. koledzy z forum pomogą przebrnąć przez ciernistą drogę użerania się z mafią fotoradarową. napiszę też do Emila Rau jakby co :-)
myślę, że każdy myślący sędzia jednak uwzględni wykładnię prawną forsowaną przez PG :szeroki_usmiech Za dużo w tym temacie zostało już powiedziane / napisane w mediachAntyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
qrwa mać, drugi mandat w przeciągu kilkunastu dni i to nie na trasie ale w rodzimym Krakowie, w sumie już mam 10pkt to i tak dobrze jak na mój styl jazdy ale co tam, trzeba zwolnić bo będzie lipa :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz