Nowy podatek nadchodzi;)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plik77
    Drive
    • 2010
    • 71

Nowy podatek nadchodzi;)

Porównywanie rapida do O3 przy zakupie jest według mnie nieuzasadnione. Są to auta innej klasy i segmentu, a sporo osób bierze rapida za konkrecję dla octavii. Konfigurując fabię ze wszystkimi dodatkami też niewiele jej brakuje cenowo do średniej O3.

A jeszcze nie tak dawno jak było w przypadku O2 Tour :?: Dobrze wyposażona fabia była droższa od O2 Tour nawet o kilka tyś zł.

Mając do wydania 70 tyś na nowe auto nie zawsze trzeba kupować najwyżej plasowany model w tym budżecie. Można też brać inne czynniki i wtedy model niższy okazuje się lepszy. Nie zawsze kryterium jest cena.
    Dla mnie rapid jest większą i trochę świeższa wizualnie alternatywą dla fabii. Po prześwietleniu mechanika i elektronika jest podobna do fabii, lecz pewne elementy nieco uprościli.
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Nowy podatek nadchodzi

Teraz będzie wprowadzony nowy podatek, "za możliwość odbierania sygnału audiowizualnego"
    Tusk spełnia obietnice, obiecał że zlikwiduje abonament? Obiecał. Zlikwiduje?? A jakże!

W komentarzu pod cytowanym artykułem jest fajny post:

"...Nie wiem czy nazwanie Prezesa Rady Ministrów Donalda Tuska po takiej wypowiedzi oszustem będzie zniesławieniem czy jedynie stwierdzeniem faktu. )..."

Nigdy nie byłem za PiSem i nie jestem, ale błagam, niech PiS nie robi nic, niech się nie odzywa a Platforma sama się rozpier...doli.
    Tu nie trzeba nic robić, to samo zdechnie, a jak nie zdechnie to ludzie wykończą.

Podatek od deszczu jest. Czekamy na podatek od słońca, dni wietrznych, opłatę klimatyczną i opłatę od humoru w danym dniu.
    Masz dobry płacisz mniej, masz zły = płacisz więcej, bo tu kur...wa jest Polska i wszyscy muszą być weseli!!!

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6650
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Życie.
      Sami sobie na to pozwalamy.

Jak miało wejść Acta to była szybka akcja, ludzie na ulice i załatwione.
      Trzeba robić tak ze wszystkim bo niedługo będzie jak we Francji dla bogatych - 75% podatku i z bańki.
      Trzeba się w kilku zdetonować na wiejskiej to może zacznie się coś "dziać".
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Zamieszczone przez oolsztyniak
        Życie.

Trzeba robić tak ze wszystkim bo niedługo będzie jak we Francji dla bogatych - 75% podatku i z bańki.
        Dobrze prawisz.
        Tylko z tym samodetonowaniem na wiejskiej nie byłbym taki skłonny poświęcać się z tego powodu, że banda złodziei nas chce łupić.
        Jak Ci przychodzi złodziej do domu to nie wysadzasz się w powietrze, tylko złodzieja napierd....alasz.
        Tu trzeba zrobić tak samo.
        Chyba tylko chwile dzielą nas od facebookowej kampanii pt. np: "Nasraj na wycieraczkę biura poselskiego posła PO"
        a potem to już samo pójdzie.

Komentarz

• Alonzo_
          RS
          • 2009
          • 2460
          • Hyundai

Oj tam, oj tam. Zaraz łupią. Kolejne paręnaście zł tu , parę tam, parędziesiąt tu czy paręset gdzie indziej/m-c co to dla nas/Was. Tyle lat starali się, cieżko myśleli, walczyli o to żeby żyło nam sie lepiej to chyba teraz my możemy coś od siebie dać a nie tylko korzystać z tej masy ulg, zwolnień, odpisów . Bądźmy patriotami.....jakieś tam kilkanaście zeta. :wink: :szeroki_usmiech

Komentarz

• kazik4x4
            RS
            • 2008
            • 2728

Zamieszczone przez Alonzo_
            Oj tam, oj tam. Zaraz łupią. Kolejne paręnaście zł tu , parę tam, parędziesiąt tu czy paręset gdzie indziej/m-c co to dla nas/Was. Tyle lat starali się, cieżko myśleli, walczyli o to żeby żyło nam sie lepiej to chyba teraz my możemy coś od siebie dać a nie tylko korzystać z tej masy ulg, zwolnień, odpisów . Bądźmy patriotami.....jakieś tam kilkanaście zeta. :wink: :szeroki_usmiech
            Alonzo, krew mnie zalewa osobiście. Tylko patrzeć jak na posiadaczy samochodów nałożą roczny podatek np. "za możliwość korzystania z bezpłatnej sieci dróg".
            I będzie to zgodne z prawem, bo jak jedziesz płatną autostradą, to ponosisz opłatę. A jak jedziesz bezpłatną drogą, to to jest korzyść osobista (jak np. obiad w firmie czy impreza integracyjna) i od tego podateczek.

Komentarz

• oolsztyniak
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6650
              • Superb II combi (3T5)
              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
              Jak Ci przychodzi złodziej do domu to nie wysadzasz się w powietrze, tylko złodzieja napierd....alasz.
              Czy Ty żyjesz w świecie wyuzdanej fantazji i siedzisz na Kucyku Pony tyłem?

Przecież za to dostaniesz wyrok, jak to mogłeś zaatakować złodzieja w swoim domu?
              5 lat odsiadki za pobicie i straty moralne jak nic.

Odbiegając trochę od tematu wczoraj rozmawiałem ze znajomym, który zajmuję się cyberprzestępstwami.
              Wiecie, że w Polsce jest gość, który włamał się na indywidualne konta klientów banku, wybrał z każdego po 1 zł a kont było ponad milion?
              Gość "zarobił" ponad balona a policja nic nie może zrobić dopóki nie zbierze się ilość ludzi przekraczająca ponad 250 osób - dlaczego?
              Bo jest niska szkodliwość i nie kwalifikuje się to nawet pod wykroczenie.
              Gość był na tyle "inteligentny", że "wybierając" pieniądze brał je od ludzi niespokrewnionych i tak, żeby nie było po 200 osób w danej miejscowości.
              Dla mnie to był szok :shock: a gość jest bezkarny.
              Koszty sądowe, grupowe organizowanie czegokolwiek, dojazdy na rozprawy itd itd, ludziom za 1 zł nie chce się bawić w takie rzeczy.
              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Czy Ty żyjesz w świecie wyuzdanej fantazji i siedzisz na Kucyku Pony tyłem?

Przecież za to dostaniesz wyrok, jak to mogłeś zaatakować złodzieja w swoim domu?
                5 lat odsiadki za pobicie i straty moralne jak nic.

.
                No masz rację, podejrzewam, że jego adwokat jeszcze by przed sądem złożył pozew, że mu kawy nie zrobiłem jak już u mnie był

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Gość "zarobił" ponad balona a policja nic nie może zrobić dopóki nie zbierze się ilość ludzi przekraczająca ponad 250 osób - dlaczego?
                  Bo jest niska szkodliwość i nie kwalifikuje się to nawet pod wykroczenie.
                  Gość był na tyle "inteligentny", że "wybierając" pieniądze brał je od ludzi niespokrewnionych i tak, żeby nie było po 200 osób w danej miejscowości.
                  Dla mnie to był szok :shock: a gość jest bezkarny.
                  Koszty sądowe, grupowe organizowanie czegokolwiek, dojazdy na rozprawy itd itd, ludziom za 1 zł nie chce się bawić w takie rzeczy.
                  eee...IMHO urban legend. sorry. Na włamanie do internetowego konta bankowego są inne artykuły.

Komentarz

• Alonzo_
                    RS
                    • 2009
                    • 2460
                    • Hyundai

kazik4x4
                    swoją drogą jestem pod wrażeniem ich determinacji w dążeniu do przegrania nastepnych wyborów.
                    IMO czy Ci czy inni każdy nas w dupe wali i skubie. Ja nie mam nadziei, że jakakolwiek ekipa coś dla nas dobrego zrobi. Teraz tylko czekac na kolejny festiwal obiecanek i durnych pomysłów na "kupienie" naszych głosów. A jak pył opadnie....znowu zacznie się łupienie przez kolejnych (p)osłów. Obojętnie czy z prawa czy z lewa następni będą.
                    Niech dalej dobijają nasze MŚP to tylko tym co ledwo zipią i każdemu obywatelowi bardziej będa zaglądać do kieszeni i podkręcać śrubę bo wpływy będą spadać. Te dalej będą bankrutować, wpływy dalej mniejsze i tak w kółko. Tylko nikomu nie przychodzi do głowy żeby zrobić coś dla zwiększenia wpływów poprzez ułatwienia dla MŚP aby nie bankrutowały tylko robiły swoje, powstawały nowe. Co ja mówię, Wystarczy im nie przeszkadzać. Niech nic nie robią już "od siebie" tylko niech nie przeszkadzają. Ale to marzenie ściętej głowy.

PS.
                    Dlaczego sie tak w sumie pieklimy na te kilkanaście złotych (o które walczą od x-lat i wiadome czy coś wymyślą - pod postacią taką jaką głupi lud kupi) a np nie robimy akcji przeciw dostawcom energii? Przecież z tych "opłatach przesyłowych kupę siana biorą . Za co? To mnie osobiście bardziej wq..wia i wiele podobnych . Pierdzelenie że mamy mozliwośc wyboru, ale między czym a czym. Monopol kilku firm na jednych drutach ..co to za wolny rynek? Farsa. A wiatraka na dachu nie dadzą postawić. Ale fakt, to nawet pojedyncze złotówki wyciskane na to i owo /m-c w tej masie robią już konkretne kwoty.

Komentarz

• Gracz
                      Rider
                      • 2009
                      • 261
                      • Superb I (3U4)

A włamanie do miliona kont trwałoby ile?
                      Chyba dłuuugo.
                      Best ET=Steven Spielberg movie :-)

Komentarz

• Waśka
                        Rider
                        • 2013
                        • 552
                        • Mitshibishi

Życie.

zapisy ACTA weszły w ostatnim czasie doklejone do innej ustawy. wystarczy odczekać, wstawić do porządku obrad pod inną nazwą i w lekko zmienionej formie i żaden poseł-prymityw (innych nie ma) się nie zorientuje za czym każą mu głosować. a w mediach mainstreamowych też żaden pies z kulawą nogą tego nie zauważył, bo akurat jakiś Dreamliner miał awarię itp.
                        Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• sosna1
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 463
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BGU 1.6 MPI 102 KM

"za możliwość odbierania sygnału audiowizualnego"
                          ale ja nie chcę ich sygnału audiowizualnego, a skoro pakują mi się z butami do domu to ja chcę od nich czynsz za wynajem powierzchni na której przesyłają swój sygnał, dlaczego nie chcą zakodować sobie sygnału i przesyłać tylko osobom, które opłacają abonament co wiedzą jaki odsetek ludzi zapłaci? Jak ktoś już kiedyś powiedział, że nie rozumie po co TVP z 6-7 kanałów jak na wszystkich ciągle jest to samo puszczane.
                          Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• rob555
                            Rider
                            • 2006
                            • 748

Zamieszczone przez sosna1
                            ale ja nie chcę ich sygnału audiowizualnego, a
                            A ja nie chce pseudo emerytury a i tak musze co mc ZUS oplacac bo inaczej sie nie da (a podobno walczono o wolnosc naszom i waszom...)

Chore...ze dajemy sie tak ciulac po tylu latach walki o swoje.
                            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                            hybrydowe wtryski i turbiny
                            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rob555
                              Zamieszczone przez sosna1
                              ale ja nie chcę ich sygnału audiowizualnego, a
                              A ja nie chce pseudo emerytury a i tak musze co mc ZUS oplacac bo inaczej sie nie da (a podobno walczono o wolnosc naszom i waszom...)

Chore...ze dajemy sie tak ciulac po tylu latach walki o swoje.
                              Jak to sie nie da, wszystko się da oczywiście z litery prawa :wink:
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...