Zamieszczone przez Sebastian75
Likwidacja odliczen VAT od 2014
Zwiń
X
-
Likwidacja odliczen VAT od 2014
ŚmietanaTagi: Brak
-
-
I znowu sprawa pójdzie do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, bo niby czemu ma się odliczać połowę VATu, jak płaci się cały i są to realne koszty ponoszone przez przedsiębiorców. Ale co się nakradnie do czasu wyroku, to w kieszeni.
I potem się dziwią, że obywatele kombinują, jak mogą, a przykład idzie z góry.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tobi77Kto za to zwróci przedsiębiorcom?
swoją drogą ten VAT prędzej czy później uszczelnią tak jak się należy- mi się podoba tak jak w Norwegii jest- auta firmowe mają inne tablice i generalnie w dni wolne od pracy nie mogą się poruszać po drogach- chyba że faktycznie "pracują" ale wtedy pliczek dokumentów w ręce...no ale Norki to inna nacja, inna mentalność, inne podejśce
Komentarz
-
-
Sorry za offtop, ale od dłuższego czasu mam wrażenie, że komuś naprawdę zależy na zniszczeniu naszego narodu. Podatków od cholery, coraz więcej pedalstwa w życiu publicznym, nieustanne ataki na Kościół, propaganda TVN nawet na woodstok... Mundry Wojewódzki podobno obawia się, że inicjatywa JOW grozi pojawieniem się w polityce "przypadkowych ludzi". Patriota od psiego gówna.
Siedzę nad naszym morzem i zastanawiam się, kiedy jakiś kretyn wymyśli bilety wstępu na plażę. Mam nadzieję że Rostowski nie jeździ skodą...
Najlepiej gdyby wszyscy młodzi wyjechali za pracą a emerytów powinien szlag trafić.
Komentarz
-
-
zajas, źle zrozumiałeś, właśnie o to mi chodzi. Polityka jest taka jak napisałem, starzy niech umierają (bajzel w służbie zdrowia, drogie leki) a młodzi won za granicę. I nie płodzić za dużo dzieci, bo mało miejsc w przedszkolach.
Mam 45 lat, połowę aktywności zawodowej za sobą i często słyszę, że nie warto liczyć na emeryturę. To na co kur.. mam liczyć, na raka w wieku 67 lat?
Niestety nie mam wiedzy i doświadczenia dotyczącego własnej firmy ale obserwuje co się dzieje na Lubelszczyźnie. Jednym słowem nic, wszystko co było dobre (fsc, cukrownia) przepadło. Za to marketów przybywa.
Robię się stary i wkurwiony, stąd moje żale.
Komentarz
-
-
krzysn, Maicroft, ja Was pogodzę. dziś w wiadomościach podali, że ZUS :szeroki_usmiech zachęca młodych Polaków do "robienia" dzieci, bo za jakieś 30 lat na jednego emeryta będzie dwóch pracujących. w tej chwili przelicznik dzietności wynosi 1.3 i typowy model rodziny to 2+1, gdzie lat temu ze 20 to było co najmniej 2+ kilka.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Mnie się ich pomysł podoba:
Koszty brutto przez 4,5 roku eksploatacji auta:
Części - 10000 zł (opony, olej, fitry, płyn do prysków, chłodnicy , hamulcowy, myjnia, rozrząd, klocki, tarcze itd)
Paliwo - 33000 zł
Wynika z tego, że gdy takie prawo obowiązywało teraz to byłbym do przodu o ok. 2300zł
Zamieszczone przez Tony065ZUS :szeroki_usmiech zachęca młodych Polaków do "robienia" dzieci,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez Tony065ZUS :szeroki_usmiech zachęca młodych Polaków do "robienia" dzieci,Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Ale o co kaman wogóle ?
Wy nie młodzi wykształceni z dużych miast ? Jak GW i TVN mówią, że dobrze jest to znaczy, że jest dobrze - a jak nie wierzysz to jesteś z PISU i cię na grilla znajomi nie zapraszają
Gospodarka rośnie, a ludziom się żyje dostatnio.
Masakra to jest w Hiszpanii, Grecji, Francji, Włoszech :wink:
Komentarz
-
-
loyd, zaczekaj jak ludziom będzie sie żyło dostatnie jak zarobią kasą na saksach, przyjadą do kraju, postawią dom a za chwilę zapuka inspektor ze skarbówki z pytaniem skąd masz kase na dom, jeżeli nie udokumentujesz dochodu to bach 75% podatku od źródeł nieujawnionych plus mandat karno skarbowy, odsetki itp.
Będziesz musiał sprzedać dom i jeszcze ci braknie na spłatę zobowiązań, spakujesz walizki i z powrotem w pizdu z za granicę...
Zaczekajmy jak tylko przejdzie ustawa o możliwości kontrolowania prywatnych rachunków bankowych to zobaczycie co się będzie działo.
Generalnie śruba jest co raz mocniej przykręcana i jak tak dalej pójdzie to z przyjemnością wyślę swoje dzieci z dala od tego barłogu :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jak ktoś ma jeden wóz w firmie to go to nie za bardzo będzie boleć, ale np. taki ZTM Warszawa czy Michalczewski mający kilkaset/kilkadziesiąt aut straty będą liczyć w setkach tysięcy miesięcznie.
Ceny biletów w górę, zapłaci Kowalski i Nowak...
[ Dodano: Czw 08 Sie, 13 08:48 ]
Zamieszczone przez loydAle o co kaman wogóle ?
Wy nie młodzi wykształceni z dużych miast ? Jak GW i TVN mówią, że dobrze jest to znaczy, że jest dobrze - a jak nie wierzysz to jesteś z PISU i cię na grilla znajomi nie zapraszają
Gospodarka rośnie, a ludziom się żyje dostatnio.
Masakra to jest w Hiszpanii, Grecji, Francji, Włoszech :wink:
Nigdy nie byłem za żadną partią, nigdy nie miałem preferencji politycznych, ale Platforma mnie uczy jak można z neutralnego wyborcy uczynić zagorzałego wroga.
Komentarz
-
-
kazik4x4, o to chodzi żeby zapłacił Kowalski, Nowak bo z nich mozna najprędzej ściągnąć kasę :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz