nic, bo nie mam pojęcia do jakiego silnika chesz wlać ten C3...
olej ma być do TFSI o symbolu BWE w Audi...
[ Dodano: Nie 08 Cze, 14 00:40 ]
Zamieszczone przez Seed
kolego lej 502.00 0W-40 - i zmiany co max 15 tys. to sa oleje do TSI, TFSI. zadne C3 - to ludzie robią wszystko aby olej nie mial C3 - ekologicznej normy, a Ty na odwrot. Ja smigam na Motulu X-max. Lepszego nie ma. Byl X-lite ale juz sie wycofali.
myślałem nad tym olejem,ale jakoś do motula się zraziłem bo miałem go w Audi 80 i strasznie się zawory tłukły rano dodam jeszcze że było to półsyntetyk jakiś synergy+ czy jakoś tak.W tej chwili ta sama 80-tka zalana jest Millersem 5W40 i jak dla mnie jest spoko zawory siedzą cicho szybciej łapie temp. roboczą.A z kolei A4 jeździło na Castrolu edge 5W30 praktycznie od nowości,teraz zalana jest Millersem 0W40 jeszcze z normą C3,a że zbliża się wymiana,a Millers zmienił formulacje to zaczynam szukać czegoś z górnej półki i pełnego syntetyka,a nie czegoś co go udaje :P :diabelski_usmiech .
Witajcie ,
Jako, że jest tu sporo specjalistów z różnych dziedzin to mam do Was pytanie.
Moja małżonka w dniu dzisiejszym zgubiła bądź ukradli jej z torebki telefon.
Samsung Galaxy S III .
Po stwierdzeniu faktu braku telefonu próbowaliśmy zadzwonić ale tu operator odzywa się "Nie ma takiego numeru" - to już jest ciekawe, że nie ma numeru jak jest ale wyłączony.
Telefon zarejestrowany i zakupiony jest na firmę, nie chodzi o sam aparat i kartę bo to wiadomo już przepadło ale były tam ważne dane, dla osoby postronnej zupełnie bezużyteczne ale dla nas dość istotne.
Czy istnieje możliwość namierzenia telefonu?
Czytałem w internecie różne porady ale każda skłania się ku temu żeby zgłosić na policję i aparat zablokować. Dla znalazcy/złodzieja staje się on bezużyteczny poza częściami, które może sprzedać.
Co radzicie ?
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Find My Mobile has been integrated with SmartThings Find. Lost something? Find your Galaxy phone, tablet, watch, and other devices with SmartThings Find.
Też byłem w szoku po tym telefonie.
Grunt, że się odnalazł.
Teraz łańcuch i na szyję a dane koniecznie skopiować ze dwa razy :idea:
Z drugiej strony jak ktoś się zna to wie, że idzie namierzyć telefon albo zrobić z niego bezużyteczną zabawkę dla dzieci gdzie nie daj Bóg robią Ci nalot na chatę i znajdują telefon wart parę stówek a figuruje jako kradziony.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Z tego linku, który zapodałem można zdalnie włączyć GPS w telefonie, wyczyścić mu zawartość, zablokować go zdalnie, albo wysłać na niego wiadomość i on wtedy zaczyna dzwonić z pełną głośnością i wyświetla się na nim wiadomość. Ja z tego często korzystam jak nie mogę znaleźć w domu telefonu, bo go maluchy gdzieś schowają.
też obadałem tą opcję i przydaje się :diabelski_usmiech
kopie danych możesz ustawić codziennie, automatycznie na serwer
jest jedno ale
żeby go znaleźć itp musi być włączony gps albo dane, a jak wiadomo zżera baterię
coś za coś :P
zainstaluj sobie avasta (antywirus)z funkcją odnalezienia telefonu
jak złodziej wsadzi inną kartę z automatu dostajesz na zdefiniowany numer telefonu informacje
w skrócie - mając dostęp SMS do telefonu (skradzionego) możesz nim sterować poprzez przesyłanie kodów SMS których nie widac- właczenie GPSa, odnalezienie po koordynatach, zablokowanie itp.
rozwiązanie wydaje się sensowne.
no a ważne dane kopiuj w chmurę
Komentarz