Przecież to nie jest od jakiegoś czasu żadną tajemnicą, że firmy zatrudniają specjalistów aby tak projektowali sprzęty aby nie były zbyt "długotrwałe". Tyczy się to też samochodów.
Był ostatnio program marki w których znaleziono specjalnie tak zaprojektowane podzespoły aby szybciej się skończyły to Apple , lg , Samsung.
LG w ogóle to w statystykach wiedzie prym zresztą w Mławie mam kolegę który pracuje w LG i mówi że naprawdę jest dużo napraw TV.
Oczywiście czy LG czy Philips to ta sama matryca tak abyście nie mieli złudzeń.
Tak samo Samsung z Sony to też te same matryce. W mocniejszych i większych egzemplarzach Sony są matryce Sharpa.
Jeśli chcesz dobry telewizor dobry jakościowo pod względem matrycy i małej ilości awarii to Sharp i Toshiba.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
ja tam jestem zadowolony. Mimo z enie ogladam tv za duzo to zona owszem i mój maly miglanc takze oglada. wi-fi to swietna sprawa. DO tego LG chyba ma podpisaną jakas umowe z ipla i YT bo w ipli nie musze czekac na ogladanie filmików i nie ma przerywnikow, reklam itp. Bardzo fajnie to wszystko smiga pod warunkiem z esie ma dobry internet. Najlepiej jak jest powyzej 10 megabitów. Filmy 3D to tez fajna sprawa. NArazie ogladalem jakies przyrodnicze tez po wi-fi ale jestem pod wrazeniem. Na necie mozna posmigac bez wiekszych problemów.
Przecież to nie jest od jakiegoś czasu żadną tajemnicą, że firmy zatrudniają specjalistów aby tak projektowali sprzęty aby nie były zbyt "długotrwałe". Tyczy się to też samochodów.
Był ostatnio program marki w których znaleziono specjalnie tak zaprojektowane podzespoły aby szybciej się skończyły to Apple , lg , Samsung.
LG w ogóle to w statystykach wiedzie prym zresztą w Mławie mam kolegę który pracuje w LG i mówi że naprawdę jest dużo napraw TV.
Oczywiście czy LG czy Philips to ta sama matryca tak abyście nie mieli złudzeń.
Tak samo Samsung z Sony to też te same matryce. W mocniejszych i większych egzemplarzach Sony są matryce Sharpa.
Jeśli chcesz dobry telewizor dobry jakościowo pod względem matrycy i małej ilości awarii to Sharp i Toshiba.
LG jest duzo napraw bo jest najtanszy i duzo ludzi kupuje takze jest tego sprzętu najwięcej Toshiba i Sharp mało kto kupuje wiec jest mniej napraw
Hej
I sumie co z tego ? Obym zdążył kupić przed terminem
Za jakiś czas pomyśli się o kolejnym TV
No to trzeba się spieszyć zanim wykupią :wink:
Używam TX-P42S30E od dwóch lat i jest to świetny telewizor. Oddanie czerni, intensywność kolorów i dynamiczne sceny są lepsze niż w LCD. Panele typu NeoPlasma są o wiele bardziej trwałe niż wcześniejsze modele plazm, praktycznie porównywalne z kineskopami CRT. Przy rozmiarze 42 cali plazma używana przez 4 godziny dziennie zużyje rocznie ok. 100 kWh więcej niż LCD
Używam TX-P42S30E od dwóch lat i jest to świetny telewizor. Oddanie czerni, intensywność kolorów i dynamiczne sceny są lepsze niż w LCD. Panele typu NeoPlasma są o wiele bardziej trwałe niż wcześniejsze modele plazm, praktycznie porównywalne z kineskopami CRT. Przy rozmiarze 42 cali plazma używana przez 4 godziny dziennie zużyje rocznie ok. 100 kWh więcej niż LCD
Dokładnie tak jest i tak myślę.
Sam mam TX-P42S20E i mam te same odczucia.
Komentarz