Ile kosztuje taka powłoka, jak dlugo trwają prace, na jak długo ma ta powłoka starczyć i czy widzisz roznice po miesiacu użytkowania? ??
Przy odpowiednim traktowaniu lakieru powłoka powinna starczyć na minimum 12 miesięcy. W przypadku Mohs+ trwałość powłoki określania jest na 24 miesiące i potwierdzone jest to pisemną gwarancją.
Jeżeli naprawdę aplikowałeś Mohs+, a nie Mohs to zarzuć foty, bo jestem ciekawy jak to wygląda.
Wielkimi krokami nadchodzi ten dzień kiedy moja Octavia pójdzie w odstawkę, a ja przesiądę się w auto 7-osobowe.
Idąc na łatwiznę celuję w VW Tourana, choć najbardziej podoba mi sie Ford S-Max i chciałbym was poprosić o opinię na temat tych aut, ewentualnie także na temat innych podobnych pojazdów.
Kryteria:
- raczej coś nowego (będę polował na wyprzedażach rocznika), ewentualnie używane 2-3 lata
- w drugim rzędzie 3 niezależne fotele
- dwa fotele w trzecim rzędzie raczej jako coś zaposowego, niż do codziennego użytku
- raczej benzyna
Dzięki. Wiem, wybór jest duży i większość 7-osobówek już sobie w internecie obejrzałem. Teraz chodzi mi przede wszystkim o jakieś praktyczne spostrzeżenia użytkowników tych pojazdów, zarówno co do funkcjonalności, komfortu, kosztów utrzymania, jak i awaryjności.
No i gdyby ktoś 'znał' jakieś dobrze wyposażone 7-osobowe, od pierwszego właściciela i max. 3-letnie, które jest do sprzedania to proszę o sygnał.
Ja kolego odradził bym Ci Touranka. Może i jest fajny (o wersji CROSS nawet nie wspominam) ale nad jego rozstawem osi można wiele ponarzekać. Sugerowałbym Ci rozglądać się nad VW Sharanem i ewentualnie Fordem Galaxy. Można tu dorzucić Mazda Premacy ale możesz co roku zaprawki w niej robić. :| Jak PB to już z LPG lub ON by dobrze było. Rozglądasz się nad "większymi" autkami. Na samej benzynie może Ci się to zbytnio nie opłacać. A tak najprościej jest kupić aktualny katalog motoryzacyjny i wtedy sam sobie zobaczysz, poczytasz opinie i ewentualne koszty utrzymania. Ja tak zawitałem w rodzinie Skody.
Teraz chodzi mi przede wszystkim o jakieś praktyczne spostrzeżenia użytkowników tych pojazdów, zarówno co do funkcjonalności, komfortu, kosztów utrzymania, jak i awaryjności.
o Dacii Lodgy można poczytać w showroomie :lol:
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 12:10 ]
Zamieszczone przez KAMA_PL
Sugerowałbym Ci rozglądać się nad VW Sharanem i ewentualnie Fordem Galaxy
i może jeszcze Seatem Alhambrą ..... bo to wszystko prawie jedno i to samo
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
nadchodzi ten dzień kiedy moja Octavia pójdzie w odstawkę, a ja przesiądę się w auto 7-osobowe.
Dacia Lodgy Szczyt techniki dla niektórych na tym forum 8)
A tak na poważnie.
Wszystko zalezy od budzetu i wymogów. Pytanie czy po załadowaniu 7 osób zalezy ci tez na zabranu dla nich wszystkich bagażu, czy tylko na przewiezieniu 7 osób które jakiś tam wielkich bagażów nie mają.
Jęsli ta druga opcja to praktycznie każdy porządny VAN najacy 7 foteli spełni twoje wymogi np. S-max, Galaxy/Sharan/Alhambra, Zafira czy najnowszy Carens.
Jeśli natomiast chcesz zabrać siedmioosobową rodzinę na wakacje, to tu zaczynają się schody, bo w ww. pojazdy 7 osób ci i owszem wejdzie, ale juz ich bagaże niekoniecznie
Tu pozostają na placu moje osobowe wersje dostawczaków takich jak: VW Multivan, Fiat Scudo oraz Freemont czy Mercedes Viano.
Freemont, przy 7 miejscach prawie nie ma bagażnika. Wujek ma S-MAXa co prawda diesel i 2006 rok, dosyć awaryjne auto, ale to pierwszy wypust. Ja bym się zastanowił nad Sharanem, Alhambrą lub moim ulubionym vanem - Multivanem na full opcji
maymer, oj jak dobrze kojarzę to, Freemont przy komplecie foteli ma spor więcej przestrzeni bagażowej niż Sharan/Alhambra czy Galaxy.
A co do Multivana, to za jakiś tydzień będę znał dokładne ceny ( po upustach) tego modelu.
Big, oglądałem Freemonta w salonie i jak dobrze pamiętam szału nie było, chociaż nie mam porównania do Galaxy, Sharana i Alhambry. Freemont, fajne auto, jeszcze z tym silnikiem 3.6 czy 3.8
co do freemonta to w automaniaku wysmiali jego wage,
na testach mieli full opction i dolozony hak,
w mysl przepisow mogli ciagnac przyczepe, ale juz na przyczepie nic,
ze wzgledu na wage
co do freemonta to w automaniaku wysmiali jego wage,
na testach mieli full opction i dolozony hak,
w mysl przepisow mogli ciagnac przyczepe, ale juz na przyczepie nic,
ze wzgledu na wage
Pomyłka w homologacji w naszym kraju. Ktoś nieźle dał dupska. U nas maksymalne DMC przyczepy z hamulcem to 500 kg :lol: Ten sam samochód kupiony na zachodzie w granicach 1600-1800 DMC przyczepy
Ja bym stawiał na S-Max
Czym poprałbym swoją decyzję?
Tym, że mi się podoba :lol:
Zrobiłem Focusem II FL 280 kkm, i poza padniętymi dwumasami w ilości chyba 4 czy 5 i dwa razy turbina (to chyba z mojej winy ;-) ) nie sypało się nic.
Zawias oryginał jak był tak został przy "rozstaniu", wg bardzo porządne auto było.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Ja bym stawiał na S-Max
Czym poprałbym swoją decyzję?
Tym, że mi się podoba :lol:
Zrobiłem Focusem II FL 280 kkm, i poza padniętymi dwumasami w ilości chyba 4 czy 5 i dwa razy turbina (to chyba z mojej winy ;-) ) nie sypało się nic.
Zawias oryginał jak był tak został przy "rozstaniu", wg bardzo porządne auto było.
Kolega ma C-maxa od dwóch lat , nie ma miesiąca by nie był w serwisie. A to nie idzie, a to jakas dziura ze pedał wciska a tu zonk, drugi raz szyba przednia pęka. Auto ma z salonu, zamawiane pod siebie, nie z wystawy.
A jaka roznica bedzie miedzy S-Max a Galaxy. S-max to takie ciut naciagniete Mondeo, a Galaxy to jednak taki bardziej van??
A z tymi Multivanami to tez tak rozowo nie ma. Silnik 2.0biTDI to z wielu opisow slabizna.
T5 konczy chyba w tym roku i ma sie pojawic model T6 - moze tu oczekiwac upustow, bo nowy T5 2.0TSI to budzet chyba 2x S-Max (wersja nie golas, bo golasa to i za 100tys mozna kupic)
Kolega ma C-maxa od dwóch lat , nie ma miesiąca by nie był w serwisie. A to nie idzie, a to jakas dziura ze pedał wciska a tu zonk, drugi raz szyba przednia pęka. Auto ma z salonu, zamawiane pod siebie, nie z wystawy.
Widzisz a u mnie nie było problemów a auto firmowe więc nie oszczędzałem go jakoś wyjątkowo co nie znaczy, że nie dbałem.
Czasem się trafi taki bubel i człowiek wydaje kupę forsy albo się kredytuje a tu taki zonk.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
A po rozłozeniu dodatkowych 2 foteli, absolutny brak bagażnika !!
Dlatego już na początku pisałem, że najpierw, autor wątku musi nam powiedziec do czego ma słuzyć, to 7-mio osobowe auto.
Bo, jeśli do przewiezienia 7 osób na konferencję, czy okazyjnie na imprezę, to te wymogi spełni każdy van z siedmioma fotelami.
Jednak, jesli to auto ma być rodzinnym autem dla 5 dzieci + 2 rodziców + ich bagaże, to już znacznie zawęża się nam krąg spełniajacych te kryteria modeli, do właściwie, tylko aut osobowych zbudowanych na bazie dostawczaków (VW Multivan, Renault Trafic w wersji osobowej, Fiat Scudo, Mercedes Viano).
Znam ten problem bo 2 lata temu doradzałem kumplowi z pracy (4 dzieci + 2 os. dorosłe) w kupnie takiego auta, tyle że uzywanego. Kupił Mazdę MPV z 2006 r., bo tylko ona miała na tyle duże wnętrze, aby po zajęciu miesca przez 6 osób pozostło jeszcze miejsce na ich bagaż.
gieu, jak dla mnie to s-max 2.5T silnik ten sam co w focusie ST, 350PS idzie z tego zrobić więc jak byś chciał sie pozbyć teściowej raz na zawsze z samochodu to wystarczy ją przewieźć :lol:
Pomyłka w homologacji w naszym kraju. Ktoś nieźle dał dupska. U nas maksymalne DMC przyczepy z hamulcem to 500 kg
Robisz kategorie B92 i możesz spokojnie latać normalnym zestawem.
Nie możesz, niezależnie od posiadanego prawka. Homologacja nie pozwala. Nie chodzi o łączną masę zestawu. Chodzi o to że wg. polskiej homologacji ten samochód nie może ciągnąć przyczepy z hamulcem cięższej niż 500kg DMC przyczepy.
Komentarz