Wjazd do Warszawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adahu
    Classic
    • 2012
    • 9

Wjazd do Warszawy

Witam
    Do sprzedania pozostałości po mojej zielonej strzale.
    Do nowego mi nie podpasują niestety.

Ori skodoskie Craterisy 16 cali. standard dla wersji Elegance.
    Ranty nie zdarte, nie pokaleczone.
    Nigdy nie malowane i nie prostowane.
    Bez najmniejszej rysy. Raz w roku woskowane i zabezpieczane.

Na kołach zimowe opony Nokian WR.
    Tak jak widać na foto 205/55/16, produkcja 2009 tydzien 41.
    Dwie sztuki 4,5-5 mm , dwie 5,5-6mm. (zdjecia poniżej)
    Opony mają rant zabezpieczający.

Sprzedaje tylko jako komplet. !
    Cena 2000zł.

Więcej info na PW.
    Jak ktoś chce lepsze fotosy to moge wysłać na maila....

Koszty ewentualnego transportu pokrywa kupujący.

NOWA CENA 1950.
  • barteq
    Rider
    • 2011
    • 309
    • Opel

Wjazd do Warszawy

Muszę odwiedzić naszą stolicę i udać się na ul. Hożą.
    Będę jechał od strony Rzeszowa lub Lublina
    Jak najlepiej wjechać do wawy co by nie stać w korkach ? Jakieś 2 lata temu byłem w wawie i wjeżdżałem od strony Raszyna i stałem w mega korkach.
    Jak sprawa wygląda wjazd od strony Piaseczna prosto Puławską do Jerozolimskich i na Hożą, ewentualnie Puławską, siódemką, Czerniakowską, 3-go Maja do Hożej.
    Można też wjechać o strony Wilanowa.

Którędy najlepiej wjechać ? jechał będę we wtorek godziny poranne.
    Jeszcze jak by ktoś doradził mi gdzie postawić samochód na cały dzień w okolicach ul Hożej ? Tam jest chyba strefa płatna ?

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez barteq
      Jak sprawa wygląda wjazd od strony Piaseczna prosto Puławską
      Jeżeli godziny poranne ( 7- 9 to odradzam
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

barteq, ja z Lublina zawsze jadą tradycyjnie, czyli do Zakrętu, potem, Traktem Lubelskim i zaleznie od tego dzie chcę potem jechać albo wjeżdzam na Trasę Siekierkowską, albo na Ostrobramską i przez trasę Łazienkowską, zjeżdżam zaraz za Wisłą (kier. na Gdańsk) na ul. Solec i nastepnie wjeżdżam na most Poniatowskiego i jestem w centrum czyli na Jerozolimskich. Ty musiałbyś na rondzie De Gauella skręcić w lewo w Nowy Świat i następnie na Placy 3 Krzyży w ul. Hożą.
        Czarny Elegance

Komentarz

• barteq
          Rider
          • 2011
          • 309
          • Opel

Czyli opcja Piaseczna odpada bo nie chcę utknąć w korkach jak kiedyś w Raszynie stałem z 1.5 godz :?
          Big dobra opcja, ale jeszcze widzę można jechać od Konstancina Wiertniczą, Czerniakowska i w lewo na Jerozolimskie ? tylko pytanie jak wjazd od od Konstancina ?

A jak by leciał cały czas Wałem miedzeszyńskim na most Poniatowskiego i Jerozolimskie, ta opcja wygląda mi na najlepszą ??

Komentarz

• kazik4x4
            RS
            • 2008
            • 2728

Czyli opcja Piaseczna odpada bo nie chcę utknąć w korkach jak kiedyś w Raszynie stałem z 1.5 godz :?
            Big dobra opcja, ale jeszcze widzę można jechać od Konstancina Wiertniczą, Czerniakowska i w lewo na Jerozolimskie ? tylko pytanie jak wjazd od od Konstancina ?

A jak by leciał cały czas Wałem miedzeszyńskim na most Poniatowskiego i Jerozolimskie, ta opcja wygląda mi na najlepszą ??
            To całkiem niezła opcja. Tylko lepiej wcześniej skręć na most Łazienkowski bo po pierwsze łatwiej będzie Ci dojechać na Hożą (zależnie jeszcze na jaki jej odcinek, ale jak wyjedziesz z Łazienkowskiej w Al.Niepodległości/Chałubińskiego to masz łatwo.
            Po drugie Łazienkowski ma większą przepustowość niż Poniatowszczak bo tam masz tylko jeden pas i bus-pas.
            Przybyszów spoza stolicy może kusić jazda buspasem ale to trochę kosztuje w razie wpadki))

Komentarz

• Waśka
              Rider
              • 2013
              • 552
              • Mitshibishi

na Łazienkowski pchają się wszyscy i dlatego on jest z reguły bardziej zapchany. w godzinach szczytu znacznie lepiej jedzie się Poniatowskim. i uwaga - po W-wie najszybciej jeździ się lewymi pasami (pomijając konkretne wyjątki). może być tak, że prawy stoi a lewym jedziesz - 30 km/h, i skokami, ale jedziesz.

co do dojazdu, to o tej porze swoje w korbie odstoisz, nie ma cudów. ale! jadąc od siedemnastki tuż przed skrzyżowaniem w Zakręcie skręcasz w lewo i bocznymi uliczkami dojeżdżasz do ul Wydawniczej, a stamtąd już blisko do węzła na Marsa. w ten sposób omijasz korek Zakręt-ul. Płowiecka. dokładniej trasy ci nie rozpiszę bo jechałem tam tylko raz a i to improwizowałem, chyba ulicami Gościniec-Tulipanowa-Odrodzenia-IV Poprzeczna. musisz tylko uważać żeby nie przejechać zjazdu w Zakręcie, bo potem już chyba nie ma jak zjechać. jeśli masz GPS to śmiało wyznacz sobie jakąkolwiek trasę przez tamtejsze wioski. będą progi spowalniające ale przynajmniej dojedziesz w rozsądnym czasie.

jeżeli chcesz się dostać na Wał Miedzeszyński, to znajdź na google maps trasę z IV Poprzecznej na Mrówczą i dalej w Kadetów do Wału. zdaje się że trzeba ok 2 km na południe Wydawniczą odbić żeby przejechać tory kolejowe. Nie ręczę że na Wydawniczej i Patriotów nie postoisz,bo sporo ludzi tamtędy rano jeździ.
              Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Którędy najlepiej wjechać ? jechał będę we wtorek godziny poranne.
                nie ważne którym wjazdem będziesz się przebijać do Centrum, swoje odstoisz;

rozsądna opcja to zaplanować sobie przyjazd do Centrum na max. 7:30
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Waśka
                  Rider
                  • 2013
                  • 552
                  • Mitshibishi

co do parkowania - jeśli na Hożej nic nie znajdziesz, to z jednej strony masz Nowogrodzką z parkowaniem wzdłuż całej jej długości (jedziesz Jerozolimskimi, skręcasz w lewo pod wiaduktem za Centralnym i od razu w prawo w Nowogrodzką) gdzie często jest miejsce. w pobliżu drugiego końca masz parking niestrzeżony (menele tam pilnują więc możesz 5 zł dać w łapę + oczywście parkomat) na końcu ul Bolesława Prusa (jadąc od strony Jerozolimskich zjeżdzasz z Pl 3 krzyży za Sheratonem - uważaj, po Placu się ciężko jeździ jeśli ktoś nie wie gdzie skręcić). tam dośc często jest sporo wolnego bo parking jest na uboczu i otoczony parkiem.

generalnie to nie musisz parkować w Centrum, wystarczy że zaparkujesz gdzieś w pobliżu którejkolwiek stacji metra, i skoczysz tymże do stacji Centrum. stamtąd na Hożą już blisko. wyjdzie ci to może nawet szybciej niż pchanie się samochodem w poranne korki.

Komentarz

• barteq
                    Rider
                    • 2011
                    • 309
                    • Opel

Trochę mi się zmieniło i muszę być na Hożej na godzinę 10.00, to myślę że trochę się korki rozładują ??

Komentarz

• Waśka
                      Rider
                      • 2013
                      • 552
                      • Mitshibishi

wątpię. wiele firm w W-wie zaczyna urzędowanie właśnie o 10.

Komentarz

• kjedi
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 282

barteq- jak masz być na 10 to zaplanuj, żebyś wjeżdżał do Zakrętu (z Lubelskiej) koło 9.00. Leć prosto Bronisława Czecha, potem na rondzie przy Marsa i w trasę Łazienkowską. Jak nie będzie padać to jesteś na Hożej ok. 9.40 (max). Jak nie to stawiam piwo. I nie pieprz się w żadne skróty.

Komentarz

• aro_40
                          RS
                          • 2007
                          • 1529
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

a ja na Twoim miejscu przebiłbym się mimo wszystko do Góry Kalwarii i potem do najbliższego metra. Tam zostawił gdzieś autko i do Hożej dojechał w 10 min (autkiem 3-4x dłużej). W Centrum będziesz miał sproy problem gdzie zaparkować (nie wspomnę o kosztach).
                          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• barteq
                            Rider
                            • 2011
                            • 309
                            • Opel

Myślę wjechać do warszawy między 8.30 a 9.00.
                            aro_40, niestety muszę zajechać autem na samą Hożą lub okolice.

Dzięki wszystkim za rady

Komentarz

• kjedi
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 282

aro- nie do końca to jest dobra opcja bo Puławska stoi, od czasu jak zrobili autostradę. Musiałby się dobić do Kabat i tam metrem. To równie dobrze może zatrzymać się przy PKP Wesoła albo Rembertów i dojechać SKM. A takiej tragedii z miejscami postojowymi to nie ma- nie przesadzałbym, znaleźć miejsca można tyle, że to kosztuje, no i może kawałek z buta.

Komentarz

Pracuję...