Gry planszowe dla 10-latka i całej rodziny przy okazji
Panie i Panowie
zbliża się Gwiazdor/Mikołaj (jak zwał tak zwał :wink: ) i chciałbym mojego małolata (10 lat)
trochę odmóżdżyć od PS3, lapków i innych tabletów :diabelski_usmiech
poszukuję ciekawej planszówki, której nie rzuci w kąt po 2 dniach i jednocześnie zagrałaby cała rodzina ( Mama, Tata i córka lat 6)
Na urodziny dostał grę DYXIT i sam z siebie nagania nas do grania wieczorami :szeroki_usmiech
Co moglibyście polecić :?:
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
mamy :szeroki_usmiech przerobiona każda chyba wersja (łącznie z Fortuną z lat mojej młodości :diabelski_usmiech )
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Ja mogę polecić SmallWorld. Co prawda nie grałem w niego z tak młodym człowiekiem, ale myślę, że będzie idealna ;-) Nie ma trudnych zasad, rozgrywka trwa ok. 45 minut dla 4rech osób. Poprzez kombinacje nacji i ich charakterystyk właściwie nie ma możliwości aby układ sił się powtórzył
ciekawa jak dla młodego i dla mnie pozycja ale jeszcze są dwie baby :wink: z czego jedna ma 6 lat :szeroki_usmiech
Też im się spodoba, gra jest chyba od 8 lat, więc pierwsze dwa lata mogą grać razem Poważniej, to jak jeszcze coś mi się przypomni to wrócę do wątku, kiedyś miałem Pupile Podziemi, ale to było bardziej skompilowane...
Wally, wybrałeś jednak coś? Ostatnio zagrałem w "Wsiąść do pociągu" i myślę, że mogłoby być odpowiednie
dokładnie to wybrałem + dla małej "Pan Listonosz" :szeroki_usmiech
A jaką wersję bo widzę kilka Europa Asia usa itd??
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Już po prezentach, ale może na przyszły rok się przyda - moja 10-latka dostała od nas grę Activity i non stop nas męczy o granie, więc raczej się podoba. Hasła nie są jakieś przeraźliwie trudne.
A dla dorosłych polecam Taboo. Wyzwala takie emocje że w zeszłym roku nas w wakacje z kempingu chcieli wyrzucić :diabelski_usmiech
Komentarz