Wyjazd w Alpy - Austria

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buraj1983
    Classic
    • 2016
    • 7

Wyjazd w Alpy - Austria

Patrzylem na to będąc z druga osobą, i tak chodzi to jak piszesz... Z tego co zauwazylem to jak jest środkowe ustawienie to dodatowo cały wybierak chodzi w pionie tzn góra/dół i wtedy go się blokuje do regulacji cięgien.. czyli fizycznie nie da się ustawić przez pomyłke tak że bedzie na lewarku bieg np 3 a w skrzyni wbity bedzie piąty... ? Jeszcze na to jutro rzucę okiem.. a czy to jaka jest płynność zmiany biegów ma wpływ stan sprzegła? Mam przebieg 190tys wiec może już powoli padać...
  • Festexx
    Rider
    • 2013
    • 286

Wyjazd w Alpy - Austria

Czy ktoś z szanownych koleżanek i kolegów śmiga do Austrii na deskę/narty ? Jakie miejscówki może polecić, jakie kwatery ?
    Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• narcos
      Classic
      • 2013
      • 7

Prędzej Włochy, Livigno.
      Wybieram się w kwetniu na biały tydzień.
      Jeśli tam kwaterka cię interesuje mogę podrzucić info
      03 RS 2.0 TSI + Pakiet Challenge (felgi 18, czarne, Gemini, dodatki i czarna atrapa grilla i czarne lusterka) + Amundsen + Sunset + Canton + kolor Blue Race

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79899

Komentarz

• gusiak11
        L&K
        • 2013
        • 1362
        • Ford

Polecić mogę dolinę Zillertal byłem tam kilka razy zimą i raz na weekend majowy bardzo fajne miejsce na każde umiejętności, co do kwater http://www.zillertalinfo.eu/ tu jest wszystko po polsku, gadają po polsku maja polskie konto bankowe

Drugi fajny ośrodek to ISCHGL ale to troszkę dalej

Zamieszczone przez narcos
        Prędzej Włochy, Livigno
        Jedyne co o tym ośrodku wszyscy mówią to że tam jest strasznie tani alkohol na strefie nic więcej nie słyszałem a "kilka" osób się wypowiadało się w tym temacie
        http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• narcos
          Classic
          • 2013
          • 7

Zamieszczone przez gusiak11
          Jedyne co o tym ośrodku wszyscy mówią to że tam jest strasznie tani alkohol na strefie nic więcej nie słyszałem a "kilka" osób się wypowiadało się w tym temacie
          Prawda, alkohol jak barszcz. 5 Euro za 0,7 Jacka Daniel'sa. Aż się boję tego wyjazdu...
          Ale ośrodek narciarski też jest spoko, a na dodatek ogólnie wyjazd wychodzi tanio.
          03 RS 2.0 TSI + Pakiet Challenge (felgi 18, czarne, Gemini, dodatki i czarna atrapa grilla i czarne lusterka) + Amundsen + Sunset + Canton + kolor Blue Race

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79899

Komentarz

• uli07
            Rider
            • 2012
            • 391
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Moge polecic takze okolice Kaprun/Zell am See.
            Kwatery mozna szukac przez booking.com lub podobne.
            My spalismy w tym domu. http://www.hotzebra.sk/hotel.php?id=584713
            Calkiem spoko. Mielismy cale pietro dla siebie.
            Stoki byly roznie przygotowane. Akurat trafilismy na duze opady sniegu i na jednej gorce nic nie bylo wyratrakowane - troche sie slabo jezdzilo, ale za to na lodowcu bylo super i temp. -15 st.

Pozdrawiam,
            Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
            Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
            Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40

Komentarz

• mac_aaron
              Elegance
              • 2012
              • 984
              • Octavia III (5E3)
              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez uli07
              Moge polecic takze okolice Kaprun/Zell am See.
              Kwatery mozna szukac przez booking.com lub podobne.
              My spalismy w tym domu. http://www.hotzebra.sk/hotel.php?id=584713
              Calkiem spoko. Mielismy cale pietro dla siebie.
              Stoki byly roznie przygotowane. Akurat trafilismy na duze opady sniegu i na jednej gorce nic nie bylo wyratrakowane - troche sie slabo jezdzilo, ale za to na lodowcu bylo super i temp. -15 st.

Pozdrawiam,
              Ja wprawdzie Alpy zwiedzam z buta z plecakiem, ale tak jak kolega wyżej polecę rejon Zell am See. 2 lata z rzędu nocujemy w http://www.hotel-quehenberger.at/ i naprawdę moge polecić. W tym roku w lecie były remonty i dostaliśmy pokój z nową kuchnią w zabudowie ze zmywarką itp. Ceny w lecie całkiem OK.

Komentarz

• lszlachta
                Drive
                • 2012
                • 97

Festexx
                Jesli jedziesz pierwszy raz to prawie kazdy osrodek w Alpach wywola mocniejsze bicie serca.
                Mialem ta mozliwosc, ze bylem w Livigno, Zell am see/Kaprun. O ile Livigno mi sie podobalo, to Zell am zee totalnie zawiodlo (krotkie, slabe przygotowane trasy).
                Na poczatku Grudnia bylem na Kronplaltzu i teraz to jest dla mnie wyznacznik.
                Slyszalem duzo dobrego o Zillertalu i tam pewnie pojade w przyszlosci jednak na pierwszym miejscu stawiam Wlochy.
                W gorach spedzam malo dni i zalozylem sobie, ze nie pojade dwa razy do tego samego osrodka ale na Kronplatz wroce z pewnoscia.
                Pozdrawiam / Łukasz
                Była : O2FL 1.8tsi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70860
                Obecnie: VW Passat 2.0 TSI
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81552

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Prędzej Włochy, Livigno.
                  ja w ten piątek właśnie tam ruszam
                  perfumy też w dobrych cenach są
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6
                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• gusiak11
                    L&K
                    • 2013
                    • 1362
                    • Ford

Zamieszczone przez lszlachta
                    Slyszalem duzo dobrego o Zillertalu
                    Dolilna ma ok. 40km składa się na nią 5 ośrodków naprawdę jest w czym pogrymasić, nie zdarzyło się żeby trasy były nie przygotowane (chyba ze cała noc sypało) to też jest przygotowane na tym puszek . Trasy są od naprawdę łatwych niebieskich do takich wyciskaczy jak "Eberharter" lub "Harakiri", są dwa lub trzy snowparki więc naprawdę jest w czym pogrymasić. O ile pamieć mnie nie myli to wyciągów jest 175 a tras coś około 700km, ale oni ciągle coś przebudowują i zmieniają więc nie łapcie mnie za słówka na pewno jest tego tyle ze przez tydzień nie da się tego przejechać a na pewno nie można mówić o nudzie

Natomiast ISCHGL jest lesze od Zillertala, mi osobiście nie było jeszcze dane tam być, możę uda się 18-25.01.2014 ale z dobrze poinformowanego źródła wiem że ośrodek jest bardzo fajny

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Re: Wyjazd w Alpy - Austria

Zamieszczone przez Festexx
                      Czy ktoś z szanownych koleżanek i kolegów śmiga do Austrii na deskę/narty ? Jakie miejscówki może polecić, jakie kwatery ?
                      Mając za wyznacznik polskie góry i polskie stoki to trudno polecić coś w Austrii coś, co by rozczarowało bo tam każdy znany rejon narciarski jest xx razy lepszy niż najlepszy komplex u nas.
                      Taki nasz Kasprowy mimo całej jak na polskie warunki zajebistości tam nawet nie byłby zauważony. Zginąłby gdzieś bez echa.
                      Jak bym miał polecać to na równi poleciłbym Stubai, Zillertall, Kaprun i inne rejony.

Wakacje Austria - sprawdź, co warto zwiedzić i zobaczyć na wczasach. Zarezerwuj niezapomniane chwile razem z Biurem podróży nr 1 w Polsce.

poczytaj sobie i wybierz sam.

Komentarz

• Festexx
                        Rider
                        • 2013
                        • 286

Dzięki za podpowiedzi chyba będzie Zillertal
                        Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• guajava
                          Rider
                          • 2010
                          • 343

Prawda, alkohol jak barszcz. 5 Euro za 0,7 Jacka Daniel'sa. Aż się boję tego wyjazdu...
                          Ale ośrodek narciarski też jest spoko, a na dodatek ogólnie wyjazd wychodzi tanio.
                          trochę przesadzasz

1litr Jacka kosztuję ok 11-13 ełro.

chyba chodziło o jim beam'a?

[ Dodano: Pią 13 Gru, 13 00:05 ]
                          blackrs też jadę jutro

ja polecam livigno jak ktoś jeszcze nie był.

wystarczy do biura napisać i wysyłają całą ofertę
                          "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• blackrs
                            RS
                            • 2008
                            • 4826
                            • Superb II combi (3T5)
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

to sie spotkamy jak cos biorę kompa możemy zrobić mini spota na stoku. ok spadam za 20 min ruszam.
                            BYŁA o1 rs
                            BYŁA o2 1.6
                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Basik_
                              Rider
                              • 2013
                              • 667

Panowie, to co może w kwietniu jak odbierzemy auta to lecimy w alpy na weekend? Ja co prawda w tym sezonie na stoku nie poszaleje (jestem po artroskopii kolana), ale jack'a danielsa w dobrym towarzystwie mogę się napić, a na nartach żona pośmiga :wink:
                              Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• lu5asz
                                RS
                                • 2011
                                • 2006
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Festexx,
                                odgrzeje kotlecika:P
                                Byłeś w Zillertal?Pisze,bo chce pojechac w Alpy i zobaczyc ta ogromna roznice w stosunku do polskich stoków.
                                Kondziu

OCP

Komentarz

• gusiak11
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1362
                                  • Ford

Zamieszczone przez lu5asz
                                  zobaczyc ta ogromna roznice w stosunku do polskich stoków
                                  lu5asz, to jak byś porównał mercedesa S500 z 2014 z Polonezem nie mówię że w Polsce jest do d... i nic sie nie zmieniło od czasów Poloneza ale niestety jeszcze długa droga przed nami.
                                  Tam po prostu wiesz za co płacisz a w Polsce płacisz za wszystko tylko nie wiesz za co tak na dobra sprawę

Jeśli chodzi o Zillertl-a poleca strone zillertalinfo.pl masz tam wszystko co wiedzieć powinieneś, ludzie którzy tym sie zajmują to Polacy wiec znika bariera językowa, mają polskie konto... no lepiej sie nie da dzwonisz/piszesz co Ci potrzeba i kiedy, oni Ci wysyłają kilka propozycji wybierasz przelew i w ustalonym terminie jedziesz od nich, na początku doliny (która ma tylko 40km ) maja swoje biuro dają Ci skipass i tłumaczą gdze jechać do domu a dalej juz tylko frajda z jazdy.
                                  Tydzień to mało żeby się zapoznać z całym ośrodkiem ja tam byłem juz 5 razy to może 90% tras widziałem. Teraz dwa lata przerwy bo sie Filip urodził więc była Krynica i....... noo coż... chyba wracam do Austrii

Komentarz

• lu5asz
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2006
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

gusiak11, dzięki.
                                    Przeglądałem wstepnie kwatery i w terminie w ktorym moglbym pojechac sa jest duzo wolnych miejsc.Moze macie jakies sprawdzone kwatery,jak dla mnie chodzi tylko o mozliwosc przespania sie bez zadnych wodotrysków.Bede jechal na kilka dni,mozliwe nawet ze sam takze warunki nie sa dla mnie priorytetem.Najwazneijsze to wyszalec sie narciarsko
                                    Kondziu

OCP

Komentarz

Pracuję...