Zamieszczone przez kowal 2002
autoodtwarzanie CD/USB
Zwiń
X
-
autoodtwarzanie CD/USB
Mam problem z kompem. Po załapaniu jakiegoś wirusa był na przymusowym skanowaniu i odrobaczaniu. Wszystko git, nic nie pokręciło się w plikach, ale... Chyba gdzieś wyłączyła mi się funkcja autoodtwarzania płyt CD/DVD i USB.
Jak wkładam pendriva lub płytę, to nie startuje samo jak dawniej, tylko muszę uruchamiać przez Mój komputer?pozdrawiam - Darek
-
-
Jak wyłączyć Autoodtwarzanie w Windows XP? - Aby definitywnie wyłączyć automatyczne uruchamianie płyt pod Windows XP należy wykonać następujące kroki: Start -> Uruchom wpisać "gpedit.msc" i OK w otworzonym oknie rozwinąć "Konfiguracja komputera" następnie "Szablony administracyjne" potem "System" w oknie po prawej stronie znajdujemy "Wyłącz funkcję Autoodtwarzanie" prawym przyciskiem myszy -> właściwości ->zaznaczamy "Włączone" Jeśli ktoś posiada wersję angielską Windows XP to: Start -> Run -> gpedit.msc Computer Config -> Administrative Template System -> prawym przyciskiem myszy na Turn off Autoplay -> właściwości Enable it
ewentualnie antywirus blokuje tę funkcjonalność.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoAndrzej.P, właśnie wczoraj próbowałem po tej ścieżce ale po wpisaniu
"gpedit.msc" i OK
pojawiał się komunikat, że nie może zlokalizować pliku.
Ale fakt po czyszczeniu antywirus był zaktualizowany
Zamieszczone przez Andrzej.P
ewentualnie antywirus blokuje tę funkcjonalność.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggJak "odrobaczałeś" system w serwisie to może specjalnie wyłączyli Ci "autoodtawrzanie" :szeroki_usmiechZamieszczone przez alxxxDokładnie. Żebyś ponownie jakiegoś dziada nie złapał.
Nie wiem, bo czytałem też coś o SP3 do XP. Tylko nie pamiętam czy miałem przedtem SP 2 czy juz SP3 (juz mi się myli - komp, laptop, komp w robocie). Podobno coś w SP 3 wycofywali się właśnie z autoodtwarzania.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Hmm, dziwna sprawa z tym gpedit.
A spróbuj aplikacją xp-AntiSpy --> http://xp-antispy.org/en/
Opcje specjalne --> szukaj --> autoodtwarzanie
Czy to XPSP3, czy nowsza winda, to i tak autoodtwarzanie ma włączone domyślnie.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoTylko nie pamiętam czy miałem przedtem SP 2 czy juz SP3 (juz mi się myli - komp, laptop, komp w robocie).Załączone pliki
Komentarz
-
-
Komentarz