To może kilka moich:
Kultowy, świetnie zrobiony, obsadzony z zagrany - Chłopcy z ferajnyuchar okupuje podium od wielu lat.
to może jeszcze ze świetnym De Niro polecam: Przylądek Strachu
Fan
Gorączka
Ronin
Rozgrywka
Uśpieni
Elita Zabójców
Był wyżej All Pacino to z nim oprócz zajebistej Gorączki : Człowiek z Blizną
Życie Carlita
Rekrut
Donnie Brasco
Dalej bardzo polecam: Gotti Podziemny Krąg (z Pittem i Nortonem) Włoska Robota (Statham, Norton/ Wahlberg itd) Czas Zabijania (McConaughey, Bullock, Jackson) W sieci kłamstw (Di Caprio, Crowe) Infiltracja (Di Caprio/Nickolson/Wahlberg) Krwawy diament (Di Caprio) Hrabia Monte Cristo (ten z 2002 roku/ Jim Caviezel) American Beauty (Kevin Spacey) Siedem dusz (Will Smith) Wróg Publiczny (Will Smith, Gene Hackman) Skazani na Shawshank Dziewczyna z tatuażem (D. Craig) Wróg u bram (J. Law/Ed Harris) świetny film o bitwie pod Stalingradem)
Dzień Próby - świetna klasyka z Denzelen Washingtonem i Ethanem Hawke'm k Matro Strachu
Człowiek w ogniu
John Q (też z Denzelem) Królowie ulicy (Whitaker/Reeves)
z Patrickiem Swayze: Na Fali
Wykidajło
Dirty Dancing
Blow (Johny Depp)
Pulp Fiction Prawo Zemsty (G. Butler) Leon Zawodowiec, Purpurowe Rzeki cz I i II (III mniej-z J. Reno) Gang Story 36 (Auteuil/Depardieu) Ścigany, Wydział Pościgowy, Eksplozja (z T. Lee Jones-em) Odwet (Vin Diesel) Mechanik: Prawo Zemsty (J. Statham) Blitz (j. Statham) Pan życia i śmierci (N. Cage) 60 sekund (N. Cage)
A z naszych to: Chłopaki nie płaczą
Poranek Kojota
Miś Kariera Nikodema Dyzmy (Wilhelmi) Odwróceni (ale serial ze Zmijewskim i Więckiewieczem) Wesele i Dom zły (Smarzowskiego) Skazany na Bluesa(T. Kot)
Dalej:
z H. Jackmanem Van Helsing
X-men
Kod dostępu
Wspomnianego - też przeze mnie nie lubianego jako aktora Clinta Eastwooda ale w jego reżyserii wg mnie dobra Rzeka Tajemnic (S. Penn/T. Robbins/C. Baccon)
Alonzo_, to może Ci się jeszcze coś przypomnieć? :shock: mi życia nie starczy na te filmy :P A "Infiltracja" w piątek będzie w TVN i mam zamiar obglądnąć co by wiedzieć, czy warto ściągać
BADYL, ja się nie czepiam, po prostu jego filmy do mnie nie przemawiają ja jutro wrzucę kilka tytułów obejrzanych w ostatnim czasie, bo nie chce mi się teraz lapka odpalać :lol:
Nie widziałem ale właśnie zerknąłem na krótki opis i zarzucam.
Generalnie widze mamy też z r2r podobne (męskie) typy. Lubię gangsterkę (ale Ojca Chrzestnego mimo kilku podejść nie daję rady zmęczyć) od tej prawdziwej włoskiej (chyba bardziej na gruncie amerykańskim) z kodeksem i zasadami po te z końca XXw - bez zasad, amerykańską. Też ta gangsterke "policyjną" jak w Dniu Próby/Królach ulicy. Uwielbiam De Niro i też Pacino. Lubie Denzela i wielu innych w sumie.
Ale nie tylko. Szukam teraz fajnych filmów w stylu "W sieci kłamstw" / "Elita Zabójców" - akcje wywiadów na Bliskim Wschodzie w ostatnich konfliktach-tajne akcje. Ale nie jakieś tam bajki gloryfikujące USrAjów ale ciekawe kino akcji tam umiejscowione. Polecicie koledzy coś?
wczoraj "zobaczyłem" Roman-a Babarzyńcę" - i ciężko mi ten film zaklasyfikować czy to bajka, czy jakiś wypełniacz czasu, ale na 100% dziecku bym tego nie zaproponował - chcecie się pośmiać z dobrego humoru (czasem) to polecam w wersji z dubbingiem
:diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
narrację robi m.in. Maciej Stuhr
Zamieszczone przez Alonzo_
Szukam teraz fajnych filmów w stylu "W sieci kłamstw" / "Elita Zabójców" - akcje wywiadów na Bliskim Wschodzie w ostatnich konfliktach-tajne akcje. Ale nie jakieś tam bajki gloryfikujące USrAjów ale ciekawe kino akcji tam umiejscowione. Polecicie koledzy coś?
Dzięki. Raz podchodziłem do niego jakiś czas temu i jakoś mnie znużył po chwili nieługiej, drugiej próby nie było. Może wtedy bym do docenił. Ale jakoś mnie nie zachęcił.
Zimnowojenne gierki z tamtejszym klimatem jakoś już mnie nie ekscytują. Więcej akcji potrzebuje na ekranie. Może podejdę do niego jeszcze raz.
dodam jeszcze dwa tytuły o prawie identycznej fabule:
1. White House Down, (Gerard Buttler...) - dodany 27.12.2013 przez Rafiki
2. Olympus Has Fallen (Channing Tatum...)
różnice : w morzu ognia ciężko zauważyć :szeroki_usmiech
wiadomo, nawet Chuck Norris wysiada - polecam , fajnie się ogląda. coś w stylu rambo jedna wielka nawalanka.
za podpowiedzią kolegi zobaczyłem "Anthony Zimmer" - film francuski z 2005r.
w jednej z gł. ról - p. Olbrychski
film ten chyba był słabo promowany, skoro na jego podstawie powstał "Turysta" z Deep-em i Jolie.
a jak ktoś lubi kino "kryminalno - sensacyjno - .... - to polecam szwedzką wersję trylogii Millenium - najlepiej zobaczyć 3 odcinki jeden po drugim.
- American Gangster z Denzelem (że ja o nim zapomniałem :shock: )
- Czterej bracia (M. Wahlberg) - chodził mi po dłowie jak listę robiłem ale tytulu nie pamiętałem. - dziś leciał na 7-mce
Szukam teraz fajnych filmów w stylu "W sieci kłamstw" / "Elita Zabójców" - akcje wywiadów na Bliskim Wschodzie w ostatnich konfliktach-tajne akcje. Ale nie jakieś tam bajki gloryfikujące USrAjów ale ciekawe kino akcji tam umiejscowione. Polecicie koledzy coś?
Komentarz