jak zrobiłeś mod z światłami dziennymi i doświetlaniem dróg?
pomoc potrzebna
Zwiń
X
-
w załączniku plik do okoła tv żółte to jak długi będzie karton gips czerwony to stelaż KG bedzie odchodził ok 25 cm od sciany bo tyle jest od sciany do ekranu uchwyt regulowany w każdą stronę. . KG przy tv będzie wystawac za stelaż bedzie tam oświetlenie led tak samo jak za tv będzie. Półki pod TV dolna wysokoś ok 30 cm i szerokosc ok 37 cm dlgośc ok 130cm stanie tu technix segmentowy po 2 segmenty na sobie, na drugim stanie DVD i Xbox. i teraz pytanie jak zrobic stelaż pod półki zeby wytrzymał ciężar nie pękał itpZałączone plikiElektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
-
Rozumiem, że tą wnękę na telewizor ogarniasz i nie potrzeba w tej kwestii wyjaśnień. Zrobiłem u siebie podobną tylko bez telewizora w środku. Od tyłu podświetlona LEDami. Wygląda czadersko. Na razie jestem poza domem , ale jak wrócę to wpuszczę ci fotę.
Te półki na Technixa, to będą wisieć, czy będą od samej ziemi? Jak od ziemi to opierasz stelaż na podłożu i ciężar musiałby być naprawdę duży, żeby cokolwiek ci pękło. Jak w powietrzu, to stelaż musi być mocno przymocowany do ściany.
Ściana murowana, to mocujesz dyblami. U mnie są ściany gipsowo kartonowe, więc stelaż mocowałem wkrętami do drewna i to w taki sposób, żeby stelaż od półek był wkręcony w stelaż ściany, a nie tylko w płytę.
Tak właśnie zamontowałem stelaż nad podwieszanym kibelkiem w toalecie i w ramach testowania sadzałem na nim swojego 120 kg szwagra. Nic nie pękło. Minęło 3 lata i dalej nic nie pękło. Oczywiście na każde łączenie płyt dajesz specjalną taśmę przed szpachlowaniem.
Ja jeszcze przed malowaniem nakładam podkład, który dodatkowo zapobiega pękaniu na łączeniach.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
No noesteyy tylko w powietrzu a sciana jest z porotermu i myslalem nad kolkami fi 8 lub fi 10 do przymocowania. Mi chodzi tylko jak ja skonstruowac zeby wytrzymala bo kg kladlem i luzik tylko noe robilem nogdy takiej dlugiwj polki. Nad tv mysle ze noe bedzie problemu ale mge sie mylicElektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
Komentarz