jaki laptop do 5- max 6k zł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stevenpp
    Ambiente
    • 2009
    • 153

Cześć,

po powrocie z miasta zobaczyłem na parkingu, że jakiś cham rozwalił mi lewe lusterko. Wkład wygląda na cały, natomiast obudowa jest uszkodzona. Czy ktoś robił coś takiego? Ile mnie to skubnie? Szukałem na serwisach aukcyjnych takich lusterek (gotowych, pomalowanych w kolorze beż cappucino, z elektryką) ale kiepsko o takie.

Może ktoś z Was ma akurat takie na sprzedaż? :P A jeśli nie, to może ktoś z was miał podobny problem i powie mniej więcej ile kosztowałoby polakierowanie lusterka.
  • Maru 123
    RS
    • 2008
    • 4660

no dobra misiaki kolorowe

budżet 5- max 6k zł
    szukam laptopa do zabawy,gier itp. bo zakładam że z www i officem każdy sobie poradzi :wink:
    14- 17'' max
    intel i7
    matryca najlepiej matowa ale to nie jest konieczne
    koniecznie z napędem- bo widzę że teraz jakaś głupia moda na brak napędów i nie ma gdzie CD włożyć :evil:
    a no i fajnie jak by był dobrze wykonany, trochę alu i takie tam, a nie sam plastik z kubków po kawie z automatu )

a no i wszystkie apple ODPADAJĄ- miałem srajfona i nie rozumiem fenomenu tych zabawek hmmm
    może coś zaproponujecie?
    :
    mi w oczy rzucił się np. taki o: http://asus.strefamarek.allegro.pl/a...50gb-16gb.html

ew. http://allegro.pl/toshiba-p50-fhd-i7...850706958.html
    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• wróg
      Ambiente
      • 2013
      • 204
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak dla mnie, to wydawanie takich pieniędzy na laptopa do gier i zabawy jest sporo przeszacowane. Myślę że coś wartego zakupu na czym pójdą płynnie gry, bez problemu można zamknąć kwotą 3-3,5 tys.

Oczywiście nie zaglądam Ci do portfela, ale jeśli takie pieniądze to PC, a nie sprzęt przenośny
      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
      Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

Zamieszczone przez wróg
        ale jeśli takie pieniądze to PC, a nie sprzęt przenośny
        nie potrzebuję zbędnych gratów w domu, poza tym czasem muszę być mobilny

Zamieszczone przez wróg
        bez problemu można zamknąć kwotą 3-3,5 tys.
        jak się zamknie w 3-3,5 to będzie cudnie, ja określiłem tylko max kwotę jaką chcę wydaĆ a nie jaką muszę wydać :wink:
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Tippo
          L&K
          • 2009
          • 1349
          • Octavia III (5E3)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez wróg
          Myślę że coś wartego zakupu na czym pójdą płynnie gry, bez problemu można zamknąć kwotą 3-3,5 tys.
          Zle myslisz, lapek za 3 kafle to do gier sprzed 2-3 lat.
          Kolega widze, chce desktop replacement. Dobrze kombinujesz maru
          Asus ok, generalnie celuj w cos z dyskiem

ssd, lub chociaz tak zwanym hybrydowym. Czyli 8gb i 1tb w jednej puszcze, znacznie skraca czas ladowania systemu, dziala to samo i na prawde dobrze. Miej poprawke na to, ze asus sie nieco zbiesil ostatnio, szczegolnie jesli chodzi o trwalosc obudowy i baterii.
          Parametry ok, ale raczej szukaj czegos z podobnymi bebechami z toshiby, lenovo, fujistu lub ewentulanie hp.

Asus X750JB-TY006H 17,3" HD+ 240GB-SSD i7-4700HQ 1TB 8GB GT740-2GB BT HDMI Win8, super cena, szybka wysyłka. Sklep ProLine.pl

ten jest ok, sklep znany i pewny

tutaj tanszy
          Asus K75VJ-T2135H 17,3" HD+ i7-3630QM 240GB-SSD 750GB 8GB GF635M-2GB WL BT KAM HDMI Win8 matowa matryca, super cena, szybka wysyłka. Sklep ProLine.pl

a ten bardziej poreczny
          Lenovo IdeaPad Y580 59-349180 15,6" FHD i5-3210M 256GB-SSD 1TB 8GB GTX660M-2GB WL BT KAM HDMI NoOS, super cena, szybka wysyłka. Sklep ProLine.pl

a ten dobry w kategorii cena i jakosc
          Asus N56VV-S4012H 15,6" FHD i5-3230M 750GB 8GB GT750-2GB BT USB 3.0 HDMI Win8(N-Series), super cena, szybka wysyłka. Sklep ProLine.pl

Komentarz

• yunior81
            RS
            • 2010
            • 1657
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Lenovo Y580, MSi GE 60 - z naciskiem na to drugie ( sam sie nad tym zastanawiam ), jest lepiej wykończone i nawet przy bardzo dobrej konfiguracji sporo zaoszczędzisz.

Np. http://allegro.pl/laptop-msi-ge60-i5...814924103.html
            taka konfiguracja sokojnie da radę do zabawy.

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Zrób tak:

1) za 1600 - 1800 kupisz jakiegoś laptopa z MM albo Saturna do offica i internetu,
              2) za 2300 kupisz Playstation 4,
              3) za 2000 kupisz 40 cali LED,

i masz w tym jeszcze odtwarzacz Bluray.

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

ten Asus X750JB-TY006H bardzo fajny.
                yunior81, Msi niczego sobie ale czytałem że wielu użytkowników narzeka na kiepską obudowę która trzeszczy, łatwo się rysuje i potrafi być źle spasowana :roll:

[ Dodano: Czw 02 Sty, 14 21:51 ]
                Zrób tak:

1) za 1600 - 1800 kupisz jakiegoś laptopa z MM albo Saturna do offica i internetu,
                2) za 2300 kupisz Playstation 4,
                3) za 2000 kupisz 40 cali LED,

i masz w tym jeszcze odtwarzacz Bluray.

hmmm... nie myślałem o tym w ten sposób ale to ciekawa propozycja
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• yunior81
                  RS
                  • 2010
                  • 1657
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Maru 123, no to biorąc pod uwagę twoją gorna granice brałbym Asusa z serii "gejmingowej"..... tak na prawdę jeśli chodzi o wykonczenie laptopa to chyba nie ma nic lepszego od Apple'a.

Komentarz

• loyd
                    RS
                    • 2010
                    • 2342

hmmm... nie myślałem o tym w ten sposób ale to ciekawa propozycja
                    Nie wiem jak to wygląda teraz bo od 6 lat mam xklocka - ale za moich pecetowych czasów, średnio co 6 - 8 miesięcy wychodziły nowe gry które wymagały lepszej karty, więcej pamięci, czegoś tam do systemu itp.

Teraz kupisz playa (albo Xboxa one) i masz spokój z upgrejtami na cały okres życia tego sprzętu - czyli do jakiegoś 2020 roku :szeroki_usmiech

Komentarz

• lu5asz
                      RS
                      • 2011
                      • 2006
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Apple rzadzi.Zadnych wirusow,zadnego zamulania przy odpalania kompa itp.Wiem,narazilem sie ale odkad mam Macbooka nie wroce juz do innych laptopow.p.s.natomiast Iphone mi wogole nie lezy.
                      Piszesz ze musi to byc mobilne,szkoda bo nowy Playstation wychodzi
                      :P
                      Kondziu

OCP

Komentarz

• sotdi
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 199
                        • Opel

może dell alienware?

Skoro kolega szuka sprzętu do gier to może warto rozważyć propozycję della czyli alienware?
                        wygląd trochę kosmiczny zwłaszcza w ciemnym pomieszczeniu ale parametry mają ok.

Z drugiej strony przy takim budżecie pomyślałbym o sony albo czym innym z obudową z magnezu/aluminium - fajnie to wygląda. Zwróciłbym też uwagę na wbudowane głośniki - choć wydaje mi się że czasy jak wbudowywano jbl (miałem w comaqu) albo harman kardon (tjuż niestety minęły, a większość laptopów gra jak zegarki na komunię sprzed 30 lat.
                        Nie wiem czy jeszcze są oferowane ale kiedyś chyba asus miał laptopy nawiązujące do ferrari i lamborghini - fajnie wyglądały i miały dobre parametry.
                        pozdrawiam
                        sotdi

Komentarz

• andrzej-tdi
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 209
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A ja bym polecił takiego Asusika na którego sam choruje.

I7 -3gen, 17 cali Full HD matowa , Grafika 3GB ddr5, 8GB ramu (z czasem można rozszerzyć), miejsce na dwa dyski twarde.

Komentarz

• dudek_t
                            L&K
                            • 2008
                            • 1421

Wiem jedno - w laptopie z tej półki cenowej MUSI być dysk SSD. Nie wyobrażam już sobie posiadania komputera tylko z HDD.
                            Maru, spróbuj Maca - to nie to samo co iPhone. Jestem pewien że będziesz zadowolony.

Komentarz

• zajas
                              Rider
                              • 2009
                              • 631

rok temu miałem podobną rozterkę- kupiłęm HP Probooka serię 4xxxx (teraz nie pamiętam który dokładnie ale wieczorem spojrzę)

układ graficzny dość mocny jak na tamte czasy (Radeon) i i5 2-giej generacji (Diablo III smigało aż miło), 15 cali, matryca matowa, wykończenie alu szczotkowane- dałem 3,5kpln

więc myślę że dziś kupisz w tym budżecie coś równie mocnego na dzisiejsze wymagania +SSD powinno się w 4kpln zamknąć

Komentarz

• kbjanek
                                Rider
                                • 2009
                                • 381

pamiętajcie miski kochane ze w tak mocnych laptopach z i7 lubi się grzać grafika co wykańcza baterie. U mnie 5 lat temu kupiłem laptopa hp dv6 2002ew za cos kolo 4k. 1 bateria padla po 2 latach co do dnia, oryginal kolejny po roku, teraz smigam na acdc.
                                wbrew powszechnemu mniemaniu nie jest to wywalenie kasy w bloto bo jakos nie czuje by mi się laptop zestarzał w pracy, a i rozrywke lubi dac np. bf3 bez ciecia.

Komentarz

• Maru 123
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4660

dzięki za wskazówki, widzę że muszę się skupić na tym SSD :wink:
                                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

W wiekszosci myslacych laptopow, na baterii dziala zintegrowana grafika, a na zasilaczu w grach uruchamia sie dodatkowa karta.
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Maru 123
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4660

bateria jest dla mnie sprawa drugorzędną- w znakomitej większości czasu pracy laptop będzie pracował na kabelku :wink:
                                      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• krzysn
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 515

IMO nie ma sensu kupować laptopa z wyśrubowanymi parametrami na papierze. W praktyce będzie to zawsze wolniejsze od stacjonarnego pc (vide grzanie - spowolnienie pracy procesora) i przy dużym obciążeniu głośne. Laptop ma służyć głownie do internetu, pracy biurowej. Jakość obrazu również sporo odstaje od przeciętnego monitora pc i nie chodzi mi o kartę graficzną. Może być również problem z aktualizacją sterowników, w moim przypadku nie da się zainstalować najnowszych od producenta chipsetu graficznego, sterowniki muszą być przerobione przez producenta laptopa (w moim przypadku sony vaio).

[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 10:57 ]
                                        Zamieszczone przez Maru 123
                                        bateria jest dla mnie sprawa drugorzędną- w znakomitej większości czasu pracy laptop będzie pracował na kabelku :wink:
                                        No to nie zapomnij wyjąć baterii. Baterie w laptopach mają moduł elektroniczny zliczający liczbę cykli ładowania (nawet prze parę minut) i tylko na tej podstawie obliczają ile czasu pozostaje do pracy na baterii. Może dojść do sytuacji, że ogniwa będą praktycznie nowe, a elektronika będzie informować laptopa o wyeksploatowanej baterii.

Komentarz

• yunior81
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 1657
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez krzysn
                                          W praktyce będzie to zawsze wolniejsze od stacjonarnego pc
                                          W praktyce nie mozna porównywać laptopa do PC.
                                          Z drugiej strony po co w laptopie do zabawy i7 ? i5 spokojnie da radę. Przy grach potrzebna jest dobra grafika i ram, obecnie min.8 GB.

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14115
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Maru 123, Sprawdź jeszcze Toshibe z serii Qosmio :!: Miałem takowego i bardzo sobie go chwaliłem wydajnościowo, dźwięku (mocy/jakości) w żadnym innym lapku takiego nie uświadczyłem. 2 kieszenie na HDD/SSD dawały duże możliwości konfiguracji (RAID) Padł po 5 latach. Wady to gabaryty i waga - typowy laptop przenośny - od gniazdka do gniazdka :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• andrzej-tdi
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 209
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez krzysn
                                              IMO nie ma sensu kupować laptopa z wyśrubowanymi parametrami na papierze. W praktyce będzie to zawsze wolniejsze od stacjonarnego pc (vide grzanie - spowolnienie pracy procesora) i przy dużym obciążeniu głośne. Laptop ma służyć głownie do internetu, pracy biurowej. Jakość obrazu również sporo odstaje od przeciętnego monitora pc i nie chodzi mi o kartę graficzną. Może być również problem z aktualizacją sterowników, w moim przypadku nie da się zainstalować najnowszych od producenta chipsetu graficznego, sterowniki muszą być przerobione przez producenta laptopa (w moim przypadku sony vaio).
                                              Zgodzę się z tobą że laptop to nie stacjonarka. Wiadome od zawsze ze laptopy pod obciążeniem się grzeją i maja mniejsze możliwości od PC oraz trudniej je modyfikować .
                                              Ale nie każdy kupuje laptopa do pracy i internetu. Wiadomo ze osoba która używa 8 godzin dziennie kompa do grania w najnowsze gry lub do pracy na programach obliczeniowych wtedy laptop jest nie opłacalny. Dlatego uważam ze jedna osoba chce mieć mocny stacjonarny komputer który ma gdzie postawić a drugi chce mieć dobrego laptopa którego może postawić i zabrać go gdzie tylko chce. Mocny laptop przy korzystaniu z internetu nie wykorzystuje nawet 1/10 jego możliwość a jak chcemy zagrać w coś to gramy jak na stacjonarnym kompie.
                                              Sa zwolennicy PC i Laptopów .
                                              Ja długo myślałem nad przejściem z PC na Laptopa i 4 lata temu kupiłem Asus N61VN do dziś śmiga, jedyna rzecz jaka wymieniłem 3 miesiące temu to dysk twardy. Podczas testu starego dysku wyszło ze pracował on łącznie 741dni co wskazuje że laptopa używa jak stacjonarnego kompa , praktycznie codziennie jest włączony przez 12 godzin.

Komentarz

• pskosz
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 703

a może coś takiego
                                                pozdrowienia

Komentarz

• mike007007
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 119

Zamieszczone przez lu5asz
                                                  Apple rzadzi.Zadnych wirusow,zadnego zamulania przy odpalania kompa itp.Wiem,narazilem sie ale odkad mam Macbooka nie wroce juz do innych laptopow.p.s.natomiast Iphone mi wogole nie lezy.
                                                  Zgadzam się w 100%. Nie twierdzę ze windows jest zły itp. ale jak już się człowiek przyzwyczai do maca to nie patrzy już na inne laptopy. jakość wykonania, stabilność nie ma sobie równych. Jedyne co to na starcie wymieniłem dysk na SSD i muszę powiedzieć że to były najlepiej wydane pieniądze na sprzęt w moim życiu.

Komentarz

Pracuję...