Wakacje we Włoszech

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemo
    Drive
    • 2004
    • 44

Wakacje we Włoszech

rafiki, jak zwał tak zwał - efekt ten sam - strata dla ofiary czyli:został zmuszony do wydania pieniędzy które mógł wydać na inne lepsze auto a potem przy odsprzedaży jak wyjdzie przeszłość skręconego auta to nie sprzeda albo za groszę.... - czyli co? straci pieniążki
    Obyś tego nie doświadczył bo wtedy na milion procent zmienisz zdanie...
  • orzel720
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2270
    • Superb III (3V3)

Wakacje we Włoszech

Witam
    Jako, że kierunek ten też coraz bardziej jest na celowniku naszych rodaków (sam byłem w 2013 i już planuję tam wrócić) to prosiłbym o zamieszczanie informacji o polecanych przez Was (z podaniem regionów/prowincji/miasta):
    - noclegach,
    - co zwiedzić (oprócz standardowego zestawu biur podróży typu Rzym, Wenecja, Monte Cassino, Pompeje itp),
    - jakie mieliście ceny za spanie, wyżywienie i inne
    - co wg Was zjeść z prawdziwej kuchni włoskiej (oprócz pizzy i spaghetti),
    Myślę że takie informacje pomogą tutaj zaglądającym kto jeszcze nie był i nie widział.

Zacznę od siebie:
    Czerwiec - Lipiec 2013. kurort Rimini Region Emilia-Romania.
    Hotel 3-gwiazdkowy, wyjazd rodzinny z 3 dzieciakami - typowy wyjazd na opalanie nad morzem (prawdziwe zwiedzanie Italii w tych warunkach wtedy odpadło a były plany...)
    Ceny za 1 osobę (średnio dorosły/dziecko pow 3 lat) ze śniadaniem/obiadokolacją (ok 4 dań, desery lody i wino 0,5l/parę codzień) i noclegiem, wejście z miejscówki od razu na plażę = ~34E 0 czyli ~143zł (ciekawe ile w Polsce zażyczyliby sobie za ten sam zakres z "gwarancją słońca i ciepła" )
    - co do jedzenia to jadłem wiele dziwnych rzeczy których nazw nie pamiętam już ale "troszkę podtuczyłem się" np. ~ 9 rodzajów kaw na sniadanie
    - co do traktowania nas przez personel i rodowitych Włochów - nie mam zastrzeżeń - inny świat...
    - plaże czyste! prywatne 10E (zniżka dla gości hotelowych) za zestaw parasolka i 2 leżaki (manager często chodzi i sprząta!) Niestety łażą z reguły kolorowi i handlują kokosem, wisiorkami i innymi pierdołami...
    Paliwa wzdłuż autostrady były po 1,8E/l (Austria ~1,45E), w niedzielę prawie wszystkie normalne stacje zamknięte tylko samoobsługowe z automatami do płacenia
    Opłata za autostradę: ~34E za 500km

Generalnie bardzo dobra miejscówka dla dzieciatych rodzin które chcą wody piasku a przy okazji zakupów coś popatrzyć na starówkę tego skąkinąd ładnego miasteczka...
    Odczucia finansowe: relatywnie drogie wczasy dla Polaków - spotkałem tylko 1 gostka w tej miejscówce ale jakoś był niewyraźny

Pozdrawiam i czekam na wpisy

Komentarz

• thearchitect
      Ambiente
      • 2013
      • 166

Ja zastanawiam się nad tym kierunkiem w tym roku, czy ktoś może dodać jeszcze cos od siebie?:-)

Komentarz

• orzel720
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 2270
        • Superb III (3V3)

thearchitect, Dodam, że już zaplanowałem powrót: tydzień w kurorcie plażowym nad Adriatykiem (czas dla dzieciaków) i tydzień w Toskani (czas dla żony i dla mnie)
        Załatwiam noclegi jak poprzednio - przez internetowy portal. Jak chcesz to wrzucę na PW co by nie robić reklamy.

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Paliwa w Austrii tak jak w Polsce poszły w dół. Teraz obok autostrady można tanknąć za nawet za 1,31.

http://www.spritpreisrechner.at/ tutaj na stronie Ministerstwa można znaleźć sobie stację z najniższą ceną w danej okolicy.
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• Wojtas_Poznań
            RS
            • 2010
            • 2822

a nie można było dołączyć do już istniejącego tematu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=57044 :idea: :?:

:P :diabelski_usmiech
            SPOT Poznań:
            .....
            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• orzel720
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2270
              • Superb III (3V3)

Wojtas_Poznań, tam jest sprecyzowana lokalizacja ale jeśli moderator uzna to prosze podpiąć/przenieść itp.

Komentarz

Pracuję...