Niekompetencja policjantów w Tvn Turbo - Uwaga pirat

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Eidos71
    Tego samego dnia Pan Sierżant zadzwonił do mnie i gęsto się tłumaczył
    toż to nie wiedział kogo trzyma.... :diabelski_usmiech
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

"zapoznając się z zapisami dot. świateł dziennych, nie do końca je zrozumiał"... :diabelski_usmiech
      no przecież nie wypadało powiedzieć, że po prostu nic o tym nie wiedział :diabelski_usmiech BTW, ciekawe, jak można je "nie do końca zrozumieć" :lol:
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
        Tego samego dnia Pan Sierżant zadzwonił do mnie i gęsto się tłumaczył
        toż to nie wiedział kogo trzyma.... :diabelski_usmiech
        Wyczuwam sarkazm... :diabelski_usmiech Wtedy jeszcze "pracowałem" (służyłem) w tej samej formacji, tylko w nieco innym wydziale i stwierdziłem, że nie wezmę "na klatę" za spóźnienie, którego przyczyną była niekompetencja Sierżanta... Dlatego, w ramach usprawiedliwienia się przed moim naczelnikiem ze spóźnienia, musiałem podzielić się z nim własnymi odczuciami, związanymi z przyczyną kontroli i jej przebiegiem (być może to był mój błąd, że nie pomachałem Sierżantowi swoją "szmatą" - może wtedy kontrola zakończyłaby się szybciej)... A że naczelnik był naprawdę równym funkcjuszem (których obecnie "jak na lekarstwo"), trzymającym stronę swoich pracowników, szybko skontaktował się z przełożonym Pana Sierżanta...
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• greg44
          L&K
          • 2011
          • 1198
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Znaczy co, podpier..... kolegę ze swojej roboty? Trochę nie etyczne. Rozumiem, że nie każdy jest Alfą i Omegą, ale załatwiać to przez swego i jego przełożonego. Ciekawe czy on miał
          naczelnik był naprawdę równym funkcjuszem
          ?
          Choć jeżeli ma robić głupka z siebie, nosząc mundur.

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez greg44
            Znaczy co, podpier..... kolegę ze swojej roboty? Trochę nie etyczne. Rozumiem, że nie każdy jest Alfą i Omegą, ale załatwiać to przez swego i jego przełożonego. Ciekawe czy on miał
            naczelnik był naprawdę równym funkcjuszem
            ?
            Choć jeżeli ma robić głupka z siebie, nosząc mundur.
            Czy opowiedzenie swojemu przełożonemu, z którym ma się kontakty nie do końca tylko służbowe, o zdarzeniu jakie miało miejsce i które było przyczyną spóźnienia, od razu ma być podpier...eniem "kolegi" ? Uważam, że nie - nie miałem zamiaru "brać na klatę" niekompetencji i niedouczenia, oraz upierdliwości innego f-cjusza i wymyślać jakieś usprawiedliwienie na swoje spóźnienie. Poznałem w tej firmie prawdziwość powiedzenia "kto ma miękkie serce, ten ma twardą ", a poza tym niedouczenie f-cjusza zadufanego we własną nieomylność trzeba jakoś prostować... A najlepiej chyba wewnątrz firmy...?
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Arek
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 3143

o ja pierdziel ale władza ma parcie na szkło :diabelski_usmiech
              -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Waśka
                Rider
                • 2013
                • 552
                • Mitshibishi

niezawodny fejzbuk pokazał mi dziś co innego

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rGDwJS-XzV8[/youtube]

KRD na wyrywki można nie znać, ale żeby tak po całości lać po nim to juz lekka przesada...
                Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

Waśka, ale na początku filmiku jest pokazane smutne, acz niestety prawdziwe pytanie "Kto da mandat policji". Przecież takiego mandatu nie wystawi kierowcy kolega siedzący na fotelu pasażera...
                  رافال
                  Spoty

Komentarz

• Waśka
                    Rider
                    • 2013
                    • 552
                    • Mitshibishi

hahahaha
                    żebyś się nie zdziwił

Jak relacjonował, naczelnik wydziału prewencji ogłosił podwładnym, że będą ponosili konsekwencje służbowe, jeśli nie nałożą przynajmniej jednego mandatu na służbę. Pouczeń miało nie być w ogóle.
                    Doprowadziło to do tego, że 3 grudnia br., policjant po spokojnej nocnej służbie, podczas której nie stwierdził wykroczeń, wlepił mandat sam sobie . Stwierdził, że nie chce mieć nieprzyjemności i że żeby ich uniknąć gotów jest tak robić na każdej służbie.
                    Co więcej według naszego informatora, przełożony policjanta nie miał nic przeciwko takiemu wypełnianiu zadań. Zgłosił tylko uwagę, żeby funkcjonariusze będąc w patrolu we dwójkę, wystawiali sobie mandaty wzajemnie, a nie sami sobie.

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

Waśka, ale to jest skrajny przypadek kiedy przełożony mówi "mają być mandaty i reszta mnie nie obchodzi". Myślisz, że bez tego gdyby stał za nimi np. nieoznakowany z wideo to pojechaliby za nimi żeby mandat wystawić? Ja szczerze wątpię :?
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

Biszczu, ok, ale szczerze to ile jest takich przypadków? 1% czy jeszcze mniej?
                        رافال
                        Spoty

Komentarz

• Waśka
                          Rider
                          • 2013
                          • 552
                          • Mitshibishi

no ale rafiki, napisałeś że "Przecież takiego mandatu nie wystawi kierowcy kolega siedzący na fotelu pasażera". otóż wystawi i takie przypadki zachodzą. mniejsza o większość, czy rzadkie, ale istnieją.

Komentarz

• jarezz
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 202

Właśnie oglądam kolejny odc. Uwaga! Pirat!... pomijając głupiomądre i cwaniaczkowate teksty, którymi wszystko komentuje na koniec każdego klipu lektor, pokazany był przed chwilą superstar łodzkich ryśków spod znaku "R"i mistrz sucharów, od którego sam Strasburger pewnie ściąga swoje dżołki na rozpoczęcie Familiady

Właśnie pokazane było jak wzięli do boku A4 Avant w ciemnej (ofoliowanej szybie, przedniej też)...

1. Po tym jak kierowca stwierdził, że woli rwać folię niż stracić kwit na auto, spytał superherosa w mundurze policjanta drogówki, czy ewentualnie mu pomoże zerwać folię, gdyby nie mógł ogarnąć tej westi sam... Usłyszał, że Zbawca Świata, jest od badania przepuszczalności tej folii i ewentualnego egzekwowania prawa, jeśli folia nie spełnia wymagań, jakie ustawodawca uznał za jedyne słuszne, uchwalając kodeks drogowy, a nie od pomocy w zrywaniu niespełniającej norm folii i poszedł do kabaryny...

2. Po tym jak chłopak oskalpował lewą boczną szybę, żeński padawan, któy towarzył w tej misji Mistrzowi Yoda polskiej drogówki, oddał kierowcy dow. rej. i powiedziała, żeby jak najszybciej ogarnął prawą szybę, poprzez usunęcie z niej folii, takiej samej jaka była na lewej szybie...

Ad. 1. Qrfa... chłop ma pensje z naszych podatków... ma strzec prawa i chronić porządku... W założeniu przynajmniej... W praktyce wygląda to np. w UK, NZ, AUS (to z opowiadań wiem) i USA (to z autopsji znam), że np. jeśli w piątkową noc przepijesz wszystkie pieniądze w knajpie chociażby, to mówisz gliniarzom, ze boisz się wracać i podwożą cię na adres zamieszkania bez konsekwencji żadnych... tak samo w NYC turyści, nawet sfazowani bez problemu wsiąść mogą do CVPI i robić sobie z jego załogą sesje fotograficzne i wszystko jest OK... u nas zamiast fotek byłoby pałowanie, dołek/izba i grzywna....
                            Ten łódzki gliniarz to przykład chamstwa i urzędniczej buty oraz potwierdzenie, że Bareja kręcił filmy na faktach, a nie zmyślone fabularnie komedie... policja w USA jest 'to serve & protect' a u nas za to tylko 'to give mandat i zabrać dowód...pomóc obywatelowi?! kpina jakaś....policjant ma pomagać???!!!' - nie żebym bronił chłopaka z A4... swoimi wypowiedziami wysokiego IQ też nie pokazał...

Ad. 2. Padawanka mistrza Yody drogówki z EL jest równie tępa i potwierdza tezę, że ewolucja nie zawsze eliminuje najsłabsze i namniej rozwinięte intelektualnie jednostki, żeby wzmocnić gatunek....
                            Gdyby w naszym kraju były precedensy, to wyszłoby, że nie można mieć ściemnionej tylko lewej bocznej szyby - reszta na lustro mogłaby być zaczerniona...
                            Lewa szyba odarta z folii, prawea zaklejona dalej ( [...] przy najbliższej okazji pan ogranie drugą szybkę, dziś bez mandatu...) - w Łodzi mają ruch lewostronny do qrfy nędzy!?
                            Moja ex - Łasica
                            BHP... budowlanka... - Nasz FanPage

Komentarz

• Waśka
                              Rider
                              • 2013
                              • 552
                              • Mitshibishi

padawanka, lol
                              wiesz, jak w szkole legionowskiej działa system komendanckich wizytówek?
                              komendant daje upatrzonej pierwszorocznej swoją wizytówkę i mówi że jakby kłopoty to ma dzwonić. kto ją ruszy albo tylko zapnie, ten ma przechlapane. a komendant ma za to jej wyrazy wdzięczności. trudno się dziwić bezkarności, jeśli przyjąć że to taki sam baron jak niesławny ostatnio Jerzy Telak ze szkoły w Słupsku a ostatnio WOPR-u.
                              to tylko mały przykład zgnilizny w samej szkole policji.
                              o brzydkich sprawach w Legionowie ludzie już otwarcie mówią. i ty się dziwisz że teoria Darwina tu nie działa? ależ ona działa, przeżywają najlepiej przystosowane do tego bagna.

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

jarezz, trochę nie rozumiem Twojego wywodu.
                                Pomijając czerstwe "dowcipy" tego funkcjonariusza, to nie jest jego rola aby zdrapywać nielegalną folię z auta delikwenta. Ten niech się cieszy, że dostał możliwość usunięcia tej usterki bo to nie jest obligatoryjne działanie PP. Gliniarz mógł śmiało dać mu mandat, zabrać dowód a folia i tak do zdjęcia.
                                Miałem taką sytuację, że zostałem zatrzymany za przyciemnione zbyt mocno przednie boczne. Byłem tego świadom, zaryzykowałem i nie udało się... Trudno. Nie mam pretensji do PP a nawet wyszło najmniejszym kosztem bo nie dali mi mandatu ani nie zabrali dowodu tylko nakazali usunąć usterkę. Łatwo mnie później sprawdzili bo to mała miejscowość jest i znają auto.
                                Reasumując: kiedy są chamami, łamią prawo czy nie pomagają tym którym powinni - obsmarować śmiało. Ale Twoje "pretensje" są bez sensu w tym opisywanym przypadku.
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez looker
                                  działanie PP
                                  Zamieszczone przez looker
                                  Nie mam pretensji do PP
                                  masz na myśli Pocztę Polską? :? Poza tym, policjant też człowiek i zwykle (w 90+%) dają możliwość choćby spróbować usunąć usterkę na miejscu kontroli.
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• jarezz
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 202

Może i trochę zawile napisałem swoje przemyślenia, a co do mojego poczucia humoru looker rozumiem, jest specyficzne

Pal licho już tego niekompetentnego policjanta i brak chęci do pomocy temu kierowcy, gdyby nie potrafił tego ogarnąć sam. Może to ja mam jakieś wygórowane żądania wobec osób, które wynagrodzenie za swoją pracę otrzymują m.in. z podatków jakie płacę ja i inni obywatele tego kraju.

Ale oddanie dowodu po zdrapaniu foli z tylko lewej przedniej szyby i pozostawieniu prawej w dalszym ciągu oklejonej jest dla mnie idiotyzmem i przykładem debilizmu oraz niekompetencji u tej dwójki funkcjonariuszy.

Nie mam pretensji do PP
                                    Na początku pomyślałem, że chodzi o Prawy Przód...

looker Policja Państwowa swoje funkcjonowanie zakończyła wraz z klęską z Września 1939r.

[ Dodano: Sro 12 Lut, 14 10:45 ]
                                    Zamieszczone przez Waśka
                                    padawanka, lol
                                    wiesz, jak w szkole legionowskiej działa system komendanckich wizytówek?
                                    komendant daje upatrzonej pierwszorocznej swoją wizytówkę i mówi że jakby kłopoty to ma dzwonić. kto ją ruszy albo tylko zapnie, ten ma przechlapane. a komendant ma za to jej wyrazy wdzięczności. trudno się dziwić bezkarności, jeśli przyjąć że to taki sam baron jak niesławny ostatnio Jerzy Telak ze szkoły w Słupsku a ostatnio WOPR-u.
                                    to tylko mały przykład zgnilizny w samej szkole policji.
                                    o brzydkich sprawach w Legionowie ludzie już otwarcie mówią. i ty się dziwisz że teoria Darwina tu nie działa? ależ ona działa, przeżywają najlepiej przystosowane do tego bagna.
                                    No właśnie nie zgodzę się... Ten przypadek pokazuje, że darwinizm to bujda :wink:, a prawdziwa jest predestynacja i kreacjonizm :twisted: bo jak inaczej wytłumaczysz to, że ta dwójka dożyła takiego wieku :?: :!: gdyby ewolucja istniała to wyeliminowałaby ich na etapie nauki raczkowania...
                                    Moja ex - Łasica

Komentarz

• jarezz
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 202

Zamieszczone przez Biszczu
                                      jarezz, a policjant to podatków nie płaci???płaci więc takie gadanie jest nie na miejscu! Po za tym i co może jeszcze miał mu zerwać tą folie a potem czekać aż napisze skargę, że policjant mu folie uszkodził??
                                      Skoro już gwiazdorzy i robi z siebie takiego strażnika teksasu to niech idzie po całości... ściga bandytów drogowych ale i pomaga im naprawić wyrządzone zło :twisted:

BTW jak mógłby uszkodzić folię, która po zdarciu nie nadaje się do ponownego uzycia :?: :!:

PS. Podatki płaci owszem... ale i (dopiero od niedawna zmniejszone) ma przywileje emerytalne, o zwykły Kowalski może pomarzyć... Nie odmawiam ich "liniowym" policjantom ale tacy co nigdy na "służbie" nosa z komendy nie wystawiali (administracja) też są nimi objęci... podobnie jeszcze jak przedstawiciele kilku innych grup zawodowych np. górnicy siedzieli na kopalni w biurze, a emeryturke biorą jakby całe życie zawodowo fedrowali na przodku.
                                      Sorry, że tak trochę offtopowo pojechałem, ale inaczej, dla całkowitej jasności, swojego punktu widzenia nie potrafię wytłumaczyć.
                                      Moja ex - Łasica

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

IMHO u nas takich patroli technicznych powinno być o wiele więcej, aby wyeliminować wszelkie gruzy z dróg - zaczynając od jakości ogumienia, przez tłumiki, hidy, paski ledów, folię na szybach, na autobusach MPK z chmurą dymu kończąc.
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• Waśka
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 552
                                          • Mitshibishi

ale z tego nie ma tak łatwego zysku jak z fotoradarów. postaraj się orłów z ITD zrozumieć i im wybaczyć.

Komentarz

• piotrek_os
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8162
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

IMHO u nas takich patroli technicznych powinno być o wiele więcej, aby wyeliminować wszelkie gruzy z dróg - zaczynając od jakości ogumienia, przez tłumiki, hidy, paski ledów, folię na szybach, na autobusach MPK z chmurą dymu kończąc.
                                            dokładnie tak + zamiast stać w krzakach z radarem w tym samym czasie ustawić się gdzies na światlach i sprawdzać trzeźwość tj eliminować pijaków.
                                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez jarezz
                                              Może to ja mam jakieś wygórowane żądania wobec osób, które wynagrodzenie za swoją pracę otrzymują m.in. z podatków jakie płacę ja i inni obywatele tego kraju.
                                              Nie, wszystko w porządku ! Trzeba wymagać wykonywania tego za co każdy ma płacone. Tylko, że Policjant nie ma tego w obowiązkach więc temat czysty.

Zamieszczone przez jarezz
                                              looker Policja Państwowa swoje funkcjonowanie zakończyła wraz z klęską z Września 1939r.
                                              Racja. Mój błąd. ops:
                                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• greg44
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1198
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

jarezz
                                                Jak ci się tak podobają przywileje policyjne to Panie Kowalski trzeba było przyjąć się do tej policji lub górnika, a nie pierdoły pisać jak to jest, mają zajefajnie itd.

Komentarz

• jarezz
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 202

Zamieszczone przez greg44
                                                  jarezz
                                                  Jak ci się tak podobają przywileje policyjne to Panie Kowalski trzeba było przyjąć się do tej policji lub górnika, a nie pierdoły pisać jak to jest, mają zajefajnie itd.
                                                  Nie pisałem, że mi się podobają, tylko że jak to już jest na tym świecie, coś za coś... Poza tym, chyba nie czytałeś uważnie, bo napisałem też, że nie powinny one należeć się osobom, które pełnią służbę w administracji policyjnej, a jedynie "liniowym" funkcjonariuszom.

Po Twoim poście wnioskuje, że Ty, albo ktoś z bliskich jest policjantem (popraw mnnie proszę jeśli się mylę...) więc zapytam Cię: Czy uważasz, że (przykładowo) pan insp. Sokołowski, (jakimkolwiek by nie był specem w dziedzinie reprezentowania policji przed mediami) na swoje przywileje, zasługuje w równym stopniu co np. policjanci z AT albo z mniej ryzykownych wydziałów, uczciwie wykonujący obowiązki luzdzie z drogówki, prewencji itp?

Ja twierdze, że warunki w jakich pracuje niczym nie przemawiają za tym, żadnymi przesłankami, aby takie przywileje posiadał! Co więcej, dając je tym, którzy naprawdę powinni być uprzywilejowani, mieliby oni np. lepsze emerytury lub środki z oszczędności przekazać na modernizację komend (w nowy rok poszedłem zbadać się na alkohol - czekałem 20 min na to, żeby 20 - 30 letni alkomat wielkości pudła po monitorach CRT, rozgrzał się do gotowości badania...)
                                                  Moja ex - Łasica

Komentarz

• aBencjusz
                                                    Ambiente
                                                    • 2013
                                                    • 103

Pan Sokołowski tak samo jak każdy policjant składał ślubowanie w myśl którego ma obowiązek narażać swoje zdrowie i życie abyś Ty nie musiał narażać swojego. W zamian za to Ty dłużej pracujesz na emeryturę. Taka umowa społeczna, coś jak składki na ZUS Natomiast to czy etatu rzecznika nie ogarnął by cywil to już inna kwestia. Przypominam też wszystkim zacietrzewionym na Policję ITD, SM itp., że to nie policjant ustala sobie zadania na służbę, policjant dostaje je od przełożonego a ten od swojego i tak w górę aż do cywilnej władzy czy to państwowej czy samorządowej. Proponuje tam kierować swoje żale na to, że mundurowi robią to a nie tamto.

Komentarz

Pracuję...