Niekompetencja policjantów w Tvn Turbo - Uwaga pirat

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg44
    L&K
    • 2011
    • 1198
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

jarezz Wyobraź sobie sytuację jak policjant mający 65 lat życia i parę lat do "twojej emerytury policyjnej" goni po ulicy jakiś gnoji którzy ci właśnie tyłek skopali i zabrali telefon komórkowy, może wtedy coś byś zrozumiał o przywilejach policyjnych i innych państwowych służbach. No można powiedzieć, że policjant jak jest w takim wieku to powinien za biurko iść, ciekawe czy tyle biurek starczy i czy taki policjant będzie wiedział co rozbić za tym biurkiem. Nie trzeba być w służbach, żeby zobaczyć pewne zależności.

Komentarz

• jarezz
      Ambiente
      • 2013
      • 202

greg44 może nie 65 latka, ale gliniarza ok. 55 lat w czynnej służbie patrolowej widziałem na własne oczy. Co prawda nie w PL, ale szczerze mówiąc, to nie chciałbym być tym, który od niego dostał "lepę na ogarnięcie".
      Zauważyłem, że jakoś wybiórczo odpowiadasz na moje posty... Zwróć uwagę, że zapytałem:

Czy uważasz, że (przykładowo) pan insp. Sokołowski, (jakimkolwiek by nie był specem w dziedzinie reprezentowania policji przed mediami) na swoje przywileje, zasługuje w równym stopniu co np. policjanci z AT albo z mniej ryzykownych wydziałów, uczciwie wykonujący obowiązki luzdzie z drogówki, prewencji itp?
      ergo ci gliniarze ganiający m.in. małolatów, którzy kradną telefony mogliby odejść na wcześniejszą emeryturę, a ich miejsca zajmowaliby młodsi wiekiem funkcjonariusze, więc Twoje zamartwianie się o to czy wystarczyłoby biurek jest nieuzasadnione! Sprawy biurkowe wykonywaliby policjanci "biurkowi", którzy robili to wcześniej.

greg44 zaczynam odnosić wrażenie, że albo nie czytasz uważnie moich wpisów wystarczająco uważnie albo po przeczytaniu i tak wybierasz jakichś fragment z tego co napisałem, który pasuje do Twojego toku myślenia i tylko ten fragment ripostujesz swoimi postami.

Zamieszczone przez aBencjusz
      Przypominam też wszystkim zacietrzewionym na Policję ITD, SM itp., że to nie policjant ustala sobie zadania na służbę, policjant dostaje je od przełożonego a ten od swojego i tak w górę aż do cywilnej władzy czy to państwowej czy samorządowej. Proponuje tam kierować swoje żale na to, że mundurowi robią to a nie tamto.
      No wydaje mi się, że policjant i policjantka, których zachowanie skomentowałem (może zbyt pokrętnie) tutaj raczej do nagrania kolejnych odcinków programu, jaki został wymieniony w topicu, nie zostali wybrani ot tak sobie przez kogoś z TVN-u, a zostali do nagrania oddelegowni przez przełożonych (strach myśleć kogo by ta łódzka drogówka przysłała w zastępstwie, skoro teraz już jej superstar występuje:lol więc cynicznie śmiem stwierdzić, że odpowiedzią na moją skargę byłoby jej odrzucenie, ze względu na jej bezzasadność, jeśli miałaby być skierowana do przełożonych naszego ulubieńca (zakładam tak, nie mówię, że było by tak na pewno).

A... Hobbes'a, umowe społeczną, Lewiatana itp., z racji kierunku studiów miałem okazję poznać...

Na koniec uwaga do greg44 (i innych osób, które poczuły się dotknięte, o ile są takie), który mój post zawierający uwagi o przywilejach emerytalnych odczytały jako przyczynek do rozpoczęcia kampanii na rzecz odebrania ich jakiejkolwiek grupie zawodowej...

Nie chodziło mi o to, nie napisałem o konieczności ich likwidacji. Po prostu użyłem przywilejów jako agrumentu, żeby wytłumaczyć wg mnie jasno mój pkt widzenia: Policja powinna to serve and protect jak mają na karoseriach wypisane amerykańskie radiowozy - służyć i chronić.

Później napisałem, że owszem, jak najbardziej za pełnienie tej służby i zapewnianie ochrony, tym którzy to nam dają przywileje te należą się jak najbardziej. - ten prostak niestety, turbowa gwiazda i szeryf łódzkich dróg w jednym ani służy, ani chroni... on jest od egzekwowania prawa i karania za wykroczenia, po czym oddał dow. rej. dla gościa, który zdrapał jedną stronę i pozwolił jechać dalej... pokazał od czego jest... od egzekwowania prawa, którego do końca sam nie zna i nieskutecznego egzekwowania kodeksów bez krzty kultury osobistej.

TYLKO I WYŁĄCZNIE O TEGO JEDNEGO GOŚCIA MI CHODZIŁO! NIE O POLICJĘ CZY GÓRNIKÓW JAKO GRUPY ZAWODOWE! JEŚLI KTOŚ DALEJ CZUJE SIĘ URAŻONY TO DLA MNIE REPREZENTUJE IDENTYCZNY POZIOM PROFESJONALIZMU, CO SIERŻ. SZTAB. ADAMCZYK. NIE MAM TEŻ ZAMIARU OFFTOPOWANIA POSTAMI O TYM CZY 35, 55,65 CZY 95 LAT TO ODPOWIEDNI WIEK NA EMERYTURĘ DLA POLICJANTA CZY KOGOKOLWIEK. NIE O TYM PISAŁEM. GDYBYM CHCIAŁ DYSKUTOWAĆ NT. SPOŁ. - POLIT. TO ROBIŁBYM TO GDZIE INDZIEJ, WIĘC W WW. KWESTIACH - over 'n' out!
      Moja ex - Łasica
      BHP... budowlanka... - Nasz FanPage

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Zamieszczone przez greg44
        mający 65 lat życia i parę lat do "twojej emerytury policyjnej" goni po ulicy
        są na świecie policjanci w tym wieku niekoniecznie od gonienia po mieście.

Komentarz

Pracuję...