Założenie firmy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamiln82
    Classic
    • 2013
    • 17

Założenie firmy

Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez fan
    chciałem mieć auto ubezpieczone NORMALNIE A NIE JAK NAJTANIEJ a tu takie szopki! :evil:
    Jeśli zgadzasz się na wypłatę odszkodowania według cen Eurotax (czy innego tam "(...)") to nie ma się co obrażać na Ubezpieczyciela, tylko na autora opracowania Eurotax lub równoważnego.
    Zawsze możesz ubezpieczyć się przecież u innego ubezpieczyciela.
    Zgadzam się z wyceną z Eurotax,ale u mnie wzięli wycenę innego auta,zamiast OIIFL wzięli TOURa a do tego silnik 1,4 a nie 1,4TSI do tego nie uwzględnili wyposażenia,no i mam teraz zaniżoną wartość auta o jakieś 10tys zł :evil: a nie na tym mi zależało.Dlatego szukam kogoś kto normalnie wyceni auto.
  • lu5asz
    RS
    • 2011
    • 2006
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Założenie firmy

Witam

Byc moze bede musial zalozyc firme i mam kilka watpliwosci.
    Co do samej procedury zalozenia firmy to wiem co i jak ,gorzej z reszta.
    Jak to jest z odliczeniami,jak wprowadzic auto do firmy ,ile moge odliczac itd.
    Bylbym platnikiem vat .
    Fajnie,jakby ktos to wyjasnil mi na jakims przykladzie.
    Kondziu

OCP

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

lu5asz, temat był już poruszony, po pierwsze poszukaj biura rachunkowego które będzie Ci prowadzić dokumentację, po drugie dlaczego zmuszony jestes zakładać firmę?
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lu5asz
        RS
        • 2011
        • 2006
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Poprosze w takim razie namiary na temat juz poruszany.Jestem sportowcem a teraz jest tak ze w wiekszosci klubow jest wymog posiadania firmy.
        Kondziu

OCP

Komentarz

• jarezz
          Ambiente
          • 2013
          • 202

Auto najlepsze to bus od kogoś znajomego na umowę o użyczenie pojazdu... wtedy i paliwo i inne koszty odliczasz... pytanie czy VAT Ci będzie użyteczny czy szkodliwy...

Jeśli nie będziesz miał dużych kosztów, to zostań na ryczałcie (rachunki ewidencjonowane do 150 000 EUR rocznie)
          Moja ex - Łasica
          BHP... budowlanka... - Nasz FanPage

Komentarz

• Big Wojtek
            Rider
            • 2010
            • 440
            • Hyundai

Przez forum nikt Cię prowadzenia działalności nie nauczy. Zbyt wiele niuansów. Naprawdę lepiej zapłacić te parę złotych miesięcznie i mieć spokój. Biuro rachunkowe bierze odpowiedzialność za prowadzenie działalności, a przy okazji wyręcza Cię w tak banalnej czynności jak comiesięczne składanie deklaracji VAT.
            Ja mogę nie być obiektywny, ale jak widzisz w temacie, tak mówi większość.

Komentarz

Pracuję...